Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lestoppolni így egy nevet,...

Lestoppolni így egy nevet, nem bunkóság kicsit?

Figyelt kérdés

Nővérem szerelmes és teljesen el van vakulva. A már meglévő gyerek nagyrészt az apukánál van, az új pasija meg, igazából külföldön van csak látogatni jár haza hozzá (havi 1-2-szer). Hiába mondom neki, ez így nem kapcsolat, még együtt sem éltek, ő már gyereket akar és már próbálkoznak.

Én második terhességemet várom, még nem tudjuk milyen nemű lesz. De van egy kedvenc nevünk, amit egyértelműen esélyesnek tartunk.

Erre a nővérem kijelenti, ha lánya lesz ezt a nevet adják neki és nem érdekli, hogyha én is azt adom neki (nem kérdés volt, hanem sima kijelentés). De a nővérem még nem is terhes! Az egész kapcsolata egy kesze-kusza valami! Egyik héten szakítani akar, mert nem bírja a távkapcsolatot, másik héten már megy külföldre hozzá (a gyereke természetesen apukánál marad).

Rosszul esik, hogy a mi kedvenc nevünket akarja adni a majd egyszer megszülető gyerekének.

Igaz, nem fognak sokat találkozni a gyerekek, soha nem lesz igazi unokatestvéri kapcsolat, de azért valahol bánt, hogy ennyire elvakult a nővérem, hogy senkire és semmire nincs tekintettel, csak a saját éppen kitalált ötleteire.

De valószínűleg ezt a nevet kihúzzuk most a listáról, nem akarom az "idióta" nővéremhez kötni a nevet és amúgy sem akarok 2 ugyanolyan nevet ennyire közeli rokonságnál.

(az elhagyta a családját a pasi miatt + gyerekét apukához lepasszolta dolgot inkább ne ecseteljük, az egész család ki van akadva emiatt)

#névválasztás #lestoppolás
2014. nov. 17. 11:16
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
51%
Hasznos tanácsot ebben a kérdésben mégis mit lehetett volna adni kedves kérdező? Annyit kérdeztél hogy nem bunkóság e. Azt szeretted volna ha savazzuk mi is a tesódat? De minek ha te helyettünk is megteszed?
2014. nov. 17. 18:52
 22/28 anonim ***** válasza:

Mi is dilemmáztunk, nagyon tetszett a Dániel név, de a férjem féltesójának a kisebbik fia Dani.

Egy darabig mondtuk, hogy nem számít, mert neki más a vezetékneve ugyebár, de végül elvetettük.

Muris lett volna, ha anyósom sorolja az unokáit, és mondta volna: Réka, Gábor, Dani é Dani. :)

Ne szívd mellre, ezer másik, szerintem szebb név van a Sophie-n kívül.

2014. nov. 17. 20:45
 23/28 anonim ***** válasza:
Gondolom külföldön laktok, és a külföldi nevek között rengeteg gyönyörű van. A nővéred egyszerűen meg hülye...
2014. nov. 17. 21:13
 24/28 anonim ***** válasza:

Igazából abból kiindúlva, hogy nekem milyen kapcsolatom van a nővéremmel, hasonló helyzetben én sem adnám azt a nevet neki, mert egyszerűen onnantól kezdve eszembe jutna ez az egész sztori, és a nővéremre emlékeznék minden egyes alkalomkor, mikor kimondom a gyerekem nevét....hát köszönöm, nem. Akármennyire is később nem azt a nevet adná neki, én nem tudnám adni azt a nevet. Lehet gyerekesnek tűnik, ez van.

De nálunk más volt a helyzet. A nővérem már megszülte két kislányát előttem és szerencsére ő is és én is ebben a dologban egyet értettünk-talán ez az egyetlen dolog, amiben egyetértünk:D-ugyanazt a nevet nem használjuk fel. Valószínű azért, mert hogy, hogy nem, de mifelőlünk úgy alakult mindenkinek, hogy a fiúk mind ugyanazt a nevet kapták. És mindenkinek ugyanúgy hívták az apját és mindenki apja után kapta a nevét. Én és a nővérem vagyunk az elsők messze a családban, akik más nevű partnert választottak:D

Szóval meg tudom érteni, ha kiakadsz, én is kiakadnék...terhesen pláne:D

Keress egy másik nevet és tartsd titokban.

Nekem még van egy húgom is, ő is hasonlóan gondolkodik és ő is más neveket fog adni a gyerekének, pedig vele viszont jó a kapcsolatom nagyon.

2014. nov. 18. 07:30
 25/28 A kérdező kommentje:

Kedves 69%

Kérlek olvasd el a kérdést még egyszer, biztos nehezedre esik a nyelvtan, de ez egy eldöntendő kérdés volt. Azaz a válasz lehet “igen, egyet értek” vagy pedig “nem, nem értek egyet”. Ilyesmi válaszokat szerettem volna én is kapni. A kérdésem végén pedig kifejezetten kértem, hogy ne minősítsétek a nővérem, tehát kifejezetten kértem, hogy ne savazzátok. Ez értelmező olvasás, ezt már igaz magasabb osztályban tanítják az általános iskolában, lehet addig már nem jutottál el. Sebaj, fuss neki még egyszer vagy pedig menj a családi kapcsolatokba osztani a nagyon hasznos tanácsaidat.

A többeknek, köszönöm a pozitív és negatív kommenteket is. A témát lezárhatjuk, nem ér meg ennyi ecsetelést. Van még bőven más név, amit tudunk választani.

2014. nov. 18. 08:23
 26/28 anonim ***** válasza:
nyugodtan add azt a nevet a kicsinek.nagyon szep nev
2014. nov. 18. 09:37
 27/28 anonim ***** válasza:
Minden névnek több becézési lehetősége is van. Egyik lesz Fecó a másik meg Ferike, esetleg Mariska és Marcsi vagy amit akartok.
2015. dec. 7. 12:07
 28/28 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Mi lett végül a pici neve?
2016. júl. 23. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!