Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lestoppolni így egy nevet,...

Lestoppolni így egy nevet, nem bunkóság kicsit?

Figyelt kérdés

Nővérem szerelmes és teljesen el van vakulva. A már meglévő gyerek nagyrészt az apukánál van, az új pasija meg, igazából külföldön van csak látogatni jár haza hozzá (havi 1-2-szer). Hiába mondom neki, ez így nem kapcsolat, még együtt sem éltek, ő már gyereket akar és már próbálkoznak.

Én második terhességemet várom, még nem tudjuk milyen nemű lesz. De van egy kedvenc nevünk, amit egyértelműen esélyesnek tartunk.

Erre a nővérem kijelenti, ha lánya lesz ezt a nevet adják neki és nem érdekli, hogyha én is azt adom neki (nem kérdés volt, hanem sima kijelentés). De a nővérem még nem is terhes! Az egész kapcsolata egy kesze-kusza valami! Egyik héten szakítani akar, mert nem bírja a távkapcsolatot, másik héten már megy külföldre hozzá (a gyereke természetesen apukánál marad).

Rosszul esik, hogy a mi kedvenc nevünket akarja adni a majd egyszer megszülető gyerekének.

Igaz, nem fognak sokat találkozni a gyerekek, soha nem lesz igazi unokatestvéri kapcsolat, de azért valahol bánt, hogy ennyire elvakult a nővérem, hogy senkire és semmire nincs tekintettel, csak a saját éppen kitalált ötleteire.

De valószínűleg ezt a nevet kihúzzuk most a listáról, nem akarom az "idióta" nővéremhez kötni a nevet és amúgy sem akarok 2 ugyanolyan nevet ennyire közeli rokonságnál.

(az elhagyta a családját a pasi miatt + gyerekét apukához lepasszolta dolgot inkább ne ecseteljük, az egész család ki van akadva emiatt)

#névválasztás #lestoppolás
2014. nov. 17. 11:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Szerintem nevezd el úgy a babát, ahogy szeretnéd. Mi lenne ha most Ti emiatt választanátok egy másik nevet a babának, és a nővéred amikor ő tényleg terhes lesz azt mondaná, hogy nem is az eredeti kedvenc nevedet adja a babának, hanem azt amit ahelyett választottatok, mert az jobban megtetszett neki? Átkeresztelteted a gyereket?

Amúgy is, ez teljesen hülyeség, ha holnap szülne, és biztosan lánya lenne meg is érteném kicsit hogy kiakadtál, de még nem is terhes, lehet hogy egy év múlva jön össze nekik, vagy ki tudja mikor, és addigra megváltoztatja a véleményét. Vagy fia lesz. Vagy Neked lesz fiad. áá, szóval kár ezen enni magad. Ha lányod lesz add neki azt a nevet amit szeretnél.

2014. nov. 17. 13:56
 12/28 anonim ***** válasza:
10%

11: Neked legyen még rajtuk kívül lelkiismeret furdalásod, mert amin én is keresztülmentem, belém kötöttél.

Gratulálok!

2014. nov. 17. 14:03
 13/28 anonim ***** válasza:

A nővéred fura, ez tény! :D

Én nem változtatnék a helyetekben, hiszen az sem biztos, hogy terhes lesz, meg addig még kitalálhat valami mást, megváltozhata véleménye a névről stb.

Amúgy ez fiú vagy lány név, amit kitaláltatok? Mert lehet, hogy nem is olyan nemű gyerkőcötök születik, mint amilyen a név. Akkor pedig feleslegen aggódsz. Sőt, ha a tesód terhes lesz, az sem jelenti az, hogy olyan nemű lesz a babája, mint amilyen ez a név.

Szóval nyugi, ne is agyalj ezen, ne engedd magad felhúzni ilyesmin (akármilyen bosszantó is). :)

2014. nov. 17. 14:10
 14/28 A kérdező kommentje:

Nem igazán értem a negatív kommentelőket. Bár ez inkább csak a GYK sajátossága, hogy egyből jöttök a “mi közöd hozzá” meg “csinálj amit akarsz kijelentésekkel”.

A tesómmal eddig (a mostani nagy szerelem beálltáig) igazi jó testvéri kapcsolat volt közöttünk. Mindent megbeszéltünk, mindenben segítettük egymást. Terveztük, hogy a gyerekeink majd hogyan fognak együtt játszani, egymásnál fognak nyaralni és hasonlók. Ebből kifolyólag teljesen természetesnek veszem, mint minden normális családnál, hogy nem adjuk ugyanazt a nevet a gyerekeinknek. Ez nem verseny, csak egyszerűen nem akarom azt, hogyha szóban van a név, mindig magyarázni kell kiről is van szó. És a nagyi is majd úgy beszél az unokájáról, hogy Sophie 1 és Sophie 2 (ez a név tetszene).

TUDOM, hogy adhatom én is ezt a nevet, TUDOM, hogy ez nem verseny, szóval nem kérem ezt a kioktatást, szerintem én sem ilyen stílusban írtam.

Csak annyit kérdeztem, hogy egy ilyen kijelentés, miszerint “Ha lányom lesz Sophienak fogják hívni és NEM ÉRDEKEL, HA TI IS ÚGY HÍVJÁTOK A GYEREKETEKET” (a hangsúly a mondat MÁSODIK felén van a gyengébbek kedvéért), ez nem e bunkóság? Ha úgy fogalmazott volna, hogy “annyira tetszik a Sophie név, hogy szeretném én is így hívni a gyerekemet” akkor teljesen más lenne az én véleményem is.

És aki szerint “csak ennyi problémám van az életemben”, az legyen szíves magyarázza már meg, hol írtam azt, hogy ez életem legnagyobb problémája. Vagy van valamilyen GYK szabály, hogy csak a legnagyobb problémákat szabad kiírni?

A normális válaszokat köszönöm. Igazatok van, hogy választhatnám ezt a nevet is, csak a nővérem még egy halom butasággal készül előrukkolni a család előtt és készül teljesen kisiklatni az életét, úgyhogy nem hiszem, hogy szeretném ugyanúgy nevezni a gyerekem, mégha csak egy kis esély is van rá, egyszerűen annyira utálom már a tetteit, hogy ha akar egy nevet magának, legyen az övé, én nem fogok ebből ügyet csinálni. Egyszerűen egyre jobban távolodom el tőle, akármennyire is igyekszem az élete része maradni (akkor is a nővérem marad, akármit is csinál).

2014. nov. 17. 15:01
 15/28 anonim ***** válasza:
Kérdező ha látod hogy nem jó úton halad a tesód akkor próbalj meg segíteni rajta és visszaterelni a jó irányba. Nem az a megoldás ilyen esetben hogy teljesen eltávolodunk tőle, főleg hogy előtte nagyon jóban voltatok. Szerelmes, ilyenkor elvakítja a rózsaszín köd, de ha elmondod neki sokszor hogy mit csinál rosszul akkor előbbutóbb hátha meghallja. Sokkal nagyobb probléma ez hogy te már nem látod őt a közös jövőtökben, inkább ezen kellene aggódni és nem a gyerek nevén.
2014. nov. 17. 16:23
 16/28 anonim ***** válasza:

Próbáljátok szépen megbeszélni. Felnőtt emberek vagytok, menni fog az.

Nálunk úgy alakult, hogy a húgom és én egyszerre voltunk terhesek. Egymástól függetlenül kiválasztottuk ugyanazt a fiúnevet.:) Megbeszéltük, hogy amelyikünknek fia születik, az kapja a nevet, ha pedig mindkettőnké fiú, akkor az övé, hiszen ő születik meg előbb. Mi nagyon jó kapcsolatban vagyunk, sokat járunk össze, nem szerettük volna, ha ugyanúgy hívják a két gyereket. Annyi szép név létezik. A probléma hamar megoldódott, neki fia lett, nekem lányom.

Szerintem nyugodtan add ezt a nevet a gyerekednek, ha szeretnéd. Ő még nem terhes, lehet, hogy nem is lesz az, vagy ha igen, akkor se biztos, hogy lánya lesz. És ha mégis úgy alakul, még változhat a véleménye és kereshet másik nevet.

2014. nov. 17. 17:13
 17/28 A kérdező kommentje:

2 éve próbálok rá hatni, én már mindent megpróbáltam, csak annyit értem el, hogy már nem is mesélt nekem a nővérem. A szüleink konkrétan belebetegedtek. Anyám nyugtatózott, Apám “csak” sírt éjjel-nappal és vérnyomásproblémái lettek. Mára már úgy ahogy elfogadták a helyzetet, nekem is már csak az az érdekem, hogy ne temessem emiatt hamarabb a szüleink. Én már azt mondom nekik, hogy hagyják a nővérem, élje csak a saját életét, jó úgy ahhoz van. És tudom önzőn hangzik, de az én családomat sem akarom, hogy rámenjen erre, én sem akarok kikészülni teljesen.

Meg ha jobban belegondolok, végülis jogában áll azt csinálni amit akar. Senki sem kötelezhető az anyaságra, senki sem kötelezhető a családi életre, a “normális” életvitelre. Inkább ez, mint egy tragédia a családban.

Ezért mondtam, hogy nem a névválasztás a legnagyobb problémám, csak ez ellen sajnos nem tudok már mit tenni.

2014. nov. 17. 17:17
 18/28 anonim ***** válasza:
Akkor már csak azt nem értem, ha eddig ennyire jó viszonban voltatok a tesóddal, tervezgettetek meg minden... akkor mikor lezárta ponttal azt a mondatát hogy őt nem érdekli, Te miért nem mondtad meg neki őszintén hogy téged ez zavar, és nem szeretnél két ugyan olyan nevű gyereket a családba, és mivel Te ezt a nevet már "magadénak érzed". Szóval akkor mégsem olyan jó a kapcsolatotok, egyrészt az ő részéről (bár tudhatta egyáltalán hogy téged ez ennyire zavarna?) másrészt a te részedről sem, hogy nem mertél őszinte lenni vele.
2014. nov. 17. 17:19
 19/28 anonim ***** válasza:
Hány évesek vagytok?
2014. nov. 17. 17:21
 20/28 A kérdező kommentje:

Őszintén mondtam, hogy ez nem kedves tőle, hisz még nem is terhes és máris lestoppolja a mi kedvenc nevünket. De ő csak terelt és mondta, hogy két ugyanolyan nevű gyerek lesz akkor a családban, meg mindenre azt mondja, nem baj. Ha megkérdezem nem zavarja-e, hogy itthagyja a gyerekét, azt mondja nem baj, majd később bepótolja a nevelést, szóval hajthatatlan. 2 év alatt már kibeszéltem, kivitatkoztam, kiveszekedtem a lelkem vele, nincs már erőm újabb vitához. Pláne veszélyeztetett terhes lettem ma, úgyhogy megint nem érdekel már mit csinál. (tessék lehet emiatt is savazni).

De már túl van lihetve a téma, hasznos tanácsot keveset, viszont sértéseket kaptam bőven. Köszönöm a válaszokat, szép estét mindenkinek.

2014. nov. 17. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!