Szerintetek bunkóság szólni?
Nem bunkóság. Akár szólj csak ennyit "Ne haragudjon, leülhetnék? " De ne olyan nagyon halkan, had égjen a feje a többi ott lévő előtt!
Az én párom sosem ült ha tele volt a váró. Evidens.
Ahova járok kórházba pont a mellette lévő ajtó a terhesgondozó. Ott is csak az apukák ülnek, bambulnak maguk elé, anyuka meg másfele beszélget. Az ilyeneknek simán lehet szólni, de viszont vannak olyan párok, akik rózsaszín ködben vannak, apuka simogatja anyuka hasát meg stb... nekik én nem szólnék, már csak ha nagyon nem bírom. De többségben vannak az előbbiek. Nálunk ha arra jár egy nővér, elkiáltja magát, hogy apukák álljanak fel mert a "betegeink" nem tudnak leülni. Általában csak úgy pattannak fel a férfiak :)
Ha nálatok nem így van, nyugodtan szólj, ha meg bunkózik akkor szólj be neki valamit és mondd hogy akkor üljön nyugodtan vissza te majd állsz. Hidd el, ő fog odamenni hogy megkérjen, ülj le ha az egész váró róla suttog..
Ez jó, ami Nálatok van, hogy a nővér rájuk szól! Sajnos ha a "mezei ember" teszi meg, még lehet, hogy nekik állna feljebb. Na de akkor legközelebb ha már nem bírom, akkor kérek helyet, mert már nekem sem egyszerű állni nagy pocakkal, főleg, hogy alapból problémás a derekam.
Köszi a válaszokat! :)
én simán szólnék, hogy adja át a székét. nem az a bunkóság, ha te szólsz, hanem az, hogy ők ülnek... (szerintem legalábbis)
én a buszon/villamoson is megkérem a fiatalokat (na nem mintha én a 22 évemmel öreg lennék) :), hogy ha nem nagy probléma megkérném, hogy álljon föl, mert nem nagyon tudok hosszú távon állni... ami részben igaz, de inkább attól rettegek, hogy nekem jönnek, vagy hirtelen fékezés miatt elzakózok. eddig mindenki átadta a helyét szájhúzás nélkül, még szabadkoztak is, hogy ne haragudjak, nem figyeltek :)
szóval simán szólnék, de inkább kedvesen, úgy még jobban ég majd a fejük :)
:) Igen, igazad van, végülis közlekedési eszközökön is átadhatnák a helyet, velem eddig ritkán esett meg.. Bennem eddig ott fel sem merült, hogy szóljak, nehogy valaki problémázóst fogjak ki, elvileg neki is ugyanannyi joga van ülni, mint nekem, csak udvariasság kérdése. Viszont a terhesgondozó meg eléggé zavar, hogy férfiak üljenek ott.
Köszönöm a választ Neked is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!