Ilyet kérdezhet egy nővér meg egy orvos egy kismamától, van hozzá joguk? Nem bunkóság ez?
Talán mert tapasztaltabb emberek, és túllátnak azon, mint ahogy egy átlag lányka gondolkodik: "nem ölöm meg a gyerekem". Talán láttak már nem egy példát rá, mi van akkor, ha a semmire bevállalják, mert ők aztán nem mennek abortuszra, aztán később rájönnek, ott nem áll meg a tudomány, hogy kihordom és megszülöm a gyereket.
Mondhatjuk, hogy nincs közük hozzá, ugyanakkor emberek, megkérdezhetik. A titoktartás úgyis köti őket, nem fognak kimenni utána az utcára, hogy Kovács Annácska 18 évesen meg akarja tartani a gyerekét, nahát!
Egy ismerősöm a váróból hallotta, hogy odabent a nődoki a 14 éves kiscsajjal üvöltött, mit képzel, hogy meg akarja tartani a gyerekét.
Mondjuk én az orvosnak adok igazat.
Valóban nem szép dolog idegeneknek beleszólni és véleményt alkotni mások dolgairól.
Nincs rá mentség, ez tapintatlanság.
Ha azt várjuk el másoktól, hogy ilyen helyzetben ne fejezzék ki a véleményüket (se szóban, se mimikával), akkor gépeket kell alkalmazni, mert az emberek képtelenek ennek megfelelni.
Szerintem mindenkinek a saját magánügye, elvállalja-e illetve képes-e eltratani a babáját vagy sem. Sok olyan családot ismerek, ahol a szülők besegítenek mindenben ha rossz az anyagi háttér.
A kérdésre válaszolva: Igen, szerintem is illetlenség ilyesmit kérdezni egy várandóstól (akármennyire is jogos a kérdés). Meg aztán ez is csak pofon a sz*rnak.
Meg szokták kérdezni, mert a védőnőnek ez is a feladata, h felmérje a családok helyzetét. A doki meg hogy megtartja-e a gyereket. Mondjuk ha nem akarná megtartani, nyilván szólna, nem??
Én se örülnék, ha megkérdeznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!