Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan viselitek a tapizást?

Hogyan viselitek a tapizást?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogyha állandóan simogatják a hasad.Mások tehát nem apa vagy te.Most vagyok terhes a 2. gyerekemmel,de anyósom folyton fogdosna.Az első babámmal még hagytam neki,bár akkor sem bírtam.Most viszont 15 hetes vagyok,már nő a pocim,és ha hozzám ér,ellököm a kezét.Ő nem érti meg másképp.Ha szépen mondom neki,akkor is duzzog.Nektek volt/van ilyen gondotok?
2010. jan. 27. 12:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez tenyleg nagyon zavaro lehet, mond meg nekik, hogy nagyon zavar, magyarazd meg nekik szepen, akkor talan majd lehet, hogy megertik.

Nehez helyzet:)

2010. jan. 31. 13:57
 12/29 anonim ***** válasza:
Engem nem zavar, sőt, örülök neki és jól esik, ha érdeklődnek a pocim iránt.
2010. jan. 31. 14:27
 13/29 A kérdező kommentje:

Igen,másnak én sem bánom,ha simogatja,csak anyósnak nem engeem úgy.Tudjátok ő csak az unokáját,és a kisfiát szereti,mást senkit.Engem sem,mert elvettem a fiát,van alkalma hangoztatni,célozgatni erre a dologra minden nap.

De nem is azért vgyok itt,hogy szapuljam,csak nem akarom megbántani.Mert tényleg erőszakosan simogatja,naponta 20X,kérdezés nélkül.A szép szóból nem igazán ért.Talán 1 napig tart.

(Egymás mellett lakunk,ezért folyton a nyakamon csüng.Persze,mondtuk már hogy hanyagoljon egy kicsit minket,kb. 1-2 napig tart.A páromnak volt egy előző felesége,ő anyós miatt vált el.Vitte magával a közös gyereküket is.Én ahhoz képedt,még rekord ideig birom.:S)

2010. jan. 31. 14:36
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg ne lökd el anyósod kezét, hanem fogd meg (ne szorongasd!), határozottan húzd el és nézz a szemébe és kérd meg nagyon határozottan és udvariasan, hogy ezt ne tegye, mert nem szereted, próbálja megérteni, hogy nem miatta, csak nem szereted. De akkor anyósod előtt más se tapizza a hasadat. Ha betartja, néha azért tehetsz engedményeket.

Egyébként a pocaksimogatás nálam nagyon érdekes volt, mert voltak bizonyos emberek, akik esetében zavart, nem is engedtem. De a nagyik és barátnők nem zavartak. Akik zavartak, azokat amúgy sem bírom a közelemben. Idegenek meg mit nyúlkálnának?? Azoknak nem is engedném.

Egyébként szerencsére anyósom és anyukám is óvatos volt ezzel és rákérdeztek, ha nagyon tapizni akartak :-)

2010. jan. 31. 15:20
 15/29 anonim ***** válasza:

Nekem anyósom nagyon durván szokta simogatni a hasamat. Volt, hogy szétrántotta a kabátot rajtam és elkezdte paskolni (nem simogatni) a hasamat. Itt kiakadtam. Egyébként soha meg nem kérdezné, hogy hogy vagyunk.

A munkahelyemen is akarják simogatni, de szólok nekik, hogy nem szeretem. A családom meg tudja, hogy soha nem szerettem, ha bárki hozzám nyúl. Ez talán azért van, mert hosszú szőke hajam volt és mindenki simogatta és nagyon sokszor meghúzták.

Az első válaszoló ötlete tetszik, ki fogom próbálni.

2010. jan. 31. 17:49
 16/29 anonim ***** válasza:

anyósok... az enyém nem csak tapizza, de már bocsánat "punci" hosszúsági fokra ereszkedik, és gügyög, matatja a hasam (kis gömbölyű, mert vékony vagyok) , ja és előtte sarokba szorít hogy ne is menekülhessek...

múltkor mondja: nem mozog? mondom: nem. miért nem? ... mert maga itt van...

megsértődött azóta kevesebbet látom... (egymás mellet lakunk, minden órában várható jelenség..) biztos én vagyok a bunkó meny..

de komolyan nem mozog, csak annak akit én is bírok. ha már eleve gyomoridegem van valaki miatt, gondolom érzi ő is! a macska (látogatóba voltunk) dorombol mellettem, na, azt bírja! :)

2010. jan. 31. 20:11
 17/29 anonim ***** válasza:

Én sem szeretem, ha simogatják. CSak apának engedem. 2 bar.nőm 1x megfogta, de inkább csak kézrátétel volt, nem akartam, h simizzék. Anyósom lehet fogdosná, de nem engedem, 1x tettem kivételt. Anyuka/én családom nem fogdossa, simogatja, viszont ami engem zavar, az apósom viselkedése. Ő minden találkozás alkalmával nézegeti, fogná, simogatná, amit amennyire csak tudok hárítok! És én azt sem szeretném, ha születése után is mindenki fogdosni akarná. Úgy gondolom, akinek még nincs gyereke, előtt a lehetőség, akinek pedig már van, az fogdossa őt. Persze nem azt akarom mondani, hogy nem foghatják meg, de ha én azt akarom, h pl. ágyban maradjon a gyerek, akkor nem fogom hagyni, h ennek ellenére is kikapkodják!!

Boldog babavárást:)

2010. jan. 31. 20:11
 18/29 anonim ***** válasza:
én szeretem ha megsimizik,jól esik.de csak a családtól.idegen meg minek is fogdosná??
2010. jan. 31. 20:31
 19/29 anonim ***** válasza:

Jókat mosolyogtam a válaszokon.

Szerintem az anyósok már csak ilyenek. Az enyém is állandóan taperolt volna, és nem is finoman, hanem rányomja a kezét, hátha úgy jobban érzi. Persze a Picike meg sem mozdul amíg itt van nálunk anyós.

Én mondtam neki, hogy kellemetlen érzés, mikor hozzáérnek a hasamhoz, azóta nem teszi váratlanul, hanem előtte csak néz-nézi a pocakom, és akkor tudom,hogy mire készül.:)

2010. jan. 31. 20:51
 20/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.:)

Az első babám mikor megszületett,ugye jöttek sorba a látogatók.Az én családomból (anyuka,tesók stb.)

egysem vette fel az egynapos gyerekemet.Viszont ahogy anyósom megérkezett,kikapta a babámat az ágyból,fogdosta,csókolgatta őt,és fél óráig le sem rakta a kezéből.Majd lerakta,levetkőztette,mert "büdit érzett" és a pelusát megkellett nézni.Ekkor már nagyon elegem volt.Persze a gyerek pelusában nem volt semmi,csak anyuka így élte ki magát.Kivette a gyerekemet a kezemből,mikor otthon fürdetni akartam,nem engedte,pedig kértem,hogy ne csinálja.Na most a 2. gyerekemnél nem lesz ilyen.A kórházban nem fogom megengedni h. bárki is tapizza,a fürdetést,meg bármilyen rosszul is leszek,nem adom át senkinek.

Kitartást lányok!

2010. jan. 31. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!