Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi történik akkor ha nem...

Mi történik akkor ha nem megyek el a cukorterhelésre?

Figyelt kérdés

Gondolom most le fogtok hurrogni, de én nagyon félek ettől a vizsgálattól. Amúgy is sok a gyomorsavam szóval ilyen cukros dolgok még jobban felnyomják, és általában hányás lesz a vége, a vérvételtől is nagyon félek, meg éhgyomorra nem tudok 1 órát sem lenni nem, hogy 2-3 órát olyan szinten rosszul vagyok reggel ha nem eszek rögtön amikor felkelek,hogy el sem tudom mondani. Vennék egy cukormérőt és inkább azzal mérném.

Mi fog történni ha nem megyek el? Még a 20.hétben vagyok de már ettől parázom. Normális válaszokat kérek, köszönöm!

2014. okt. 18. 11:32
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
én ezt akkor sem értem, mert egy otthoni méréssel sokkal jobban tudod figyelni a cukrod,inkább meginnám itthon azt a löttyöt és magam mérném, minthogy 40km-re legyek rosszul egy kórházba.
2014. okt. 19. 09:53
 32/45 anonim ***** válasza:
100%
Az otthoni mérők jóval pontatlanabbak mint a vénás vérvétel. Egyébként meg, ha rosszul leszel szerintem jobb, ha egy kórházban vagy, ahol tudnak segíteni mint otthon egyedül. Tudod milyen, ha valaki bekómál a túl magas vagy túl alacsony cukorszinttől? Ha meg rosszul leszel a kórházban, akkor el tudnak látni, míg otthon talán még segítséget sem tudnál hívni. Nálunk például a nővérke folyamatosan figyelte a terhelt kismamákat, hogy mindenki jól legyen. Emellett nem csak vérvétel van, hanem vizeletet is néznek éhgyomorra és két óra múlva, mert a vizeletben megjelenő cukor esetleg keton is jelzi, ha valami baj van. Összetettebb vizsgálat ez annál mint amilyennek elsőre tűnik, és nem a kismamák kínzás a célja, hanem a probléma felismerés.
2014. okt. 19. 10:48
 33/45 anonim ***** válasza:
76%

Miért jobb ha otthon leszel rosszul mint a korhàzba? Mert esetleg tudnak rajtad segíteni? Olyan érthetetlen vagy de ha nem vagy képes erőt venni magadon a gyermeked érdekében elgondolkodnék rajta milyen anya leszel.

de tudodmit? Akkor ne menj és kész csak nehogy megbànd később. Azt hiszed ezt a vizsgàlatot a kismamák kínzására találták ki?

2014. okt. 19. 11:01
 34/45 anonim ***** válasza:
76%
Inkabb fogadj örökbe egy gyereket, ha ennyit nem vagy képes kibirni
2014. okt. 19. 11:04
 35/45 A kérdező kommentje:

és még mindig kapom azt osztást, szerintem ez az én dolgom hogy milyen vizsgálaton veszek részt. ha nem megyek el az én felelősségem, pár kismama ismerősöm szerint felesleges a vizsgálat, meg mi a garancia,hogy nem utána leszek cukros?! SEMMIIIIIIII!!!

Szóval nyugodtan lehet mondani,hogy rossz anya leszek!

2014. okt. 19. 11:08
 36/45 A kérdező kommentje:
meg ha annyira pontatlanok lennének az otthoni mérők akkor nem javasolnák cukorbetegeknek. de felesleges ezen vitázni.
2014. okt. 19. 11:11
 37/45 anonim ***** válasza:
95%

A cukor terhelését vizsgalat kimutatja, ha cukorbetegseg kialakulása várható. A nagy dózisú cukorra adott reakcióbol lathato, hogy a későbbiek soran lehet e problema. Alapesetben az ember nem visz be ekkora mennyiségű cukrot. Ha rákényszerítik a szervezetet a nagymennyiségű cukor feldolgozására, kiderül, hogy képes e ra. Amennyiben jol reagál a szervezet, szinte kizárt, hogy a későbbiek soran cukorbetegség lépjen fel. Igy viszont kivédhető egy rossz eredmeny eseten, hogy később problema legyen.

A próba reggeli nem okoz ilyen sokkot a szervezetben, igy annak eredménye nem megbizható.

2014. okt. 19. 11:18
 38/45 anonim ***** válasza:
89%
Az ismerőseid szakértők? Az utolsó teljesen jól írta le a vizsgálat lényegét. De igazad van, jobb, ha hallgatsz a sok professzor anyuka ismerősödre, ők biztos jobban tudják, mint a protokollt összeállító szakemberek.
2014. okt. 19. 11:20
 39/45 A kérdező kommentje:
köszönöm a normális választ!
2014. okt. 19. 11:20
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy ittam meg amúgy, hogy forró narancsos teába oldottam fel sok citrommal. A megivással nem volt gond, csak a 2 óra utáni rosszulléttel, amúgy szerintem nem az a gond ha a kórházban lesz rosszul, hanem ha útközben haza. (Hiába lett tökéletes az eredményem, mégis rosszul lettem.)
2014. okt. 19. 13:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!