Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi történik akkor ha nem...

Mi történik akkor ha nem megyek el a cukorterhelésre?

Figyelt kérdés

Gondolom most le fogtok hurrogni, de én nagyon félek ettől a vizsgálattól. Amúgy is sok a gyomorsavam szóval ilyen cukros dolgok még jobban felnyomják, és általában hányás lesz a vége, a vérvételtől is nagyon félek, meg éhgyomorra nem tudok 1 órát sem lenni nem, hogy 2-3 órát olyan szinten rosszul vagyok reggel ha nem eszek rögtön amikor felkelek,hogy el sem tudom mondani. Vennék egy cukormérőt és inkább azzal mérném.

Mi fog történni ha nem megyek el? Még a 20.hétben vagyok de már ettől parázom. Normális válaszokat kérek, köszönöm!

2014. okt. 18. 11:32
1 2 3 4 5
 21/45 Babeli Zurzavar ***** válasza:
89%

en meg mit is varhatnek itt mint megsertodest es kifogas keresest!

ne erts felre, maximalisan megertelek, en a szulestol rettegtem ugy, hogy masodszor titkon el sem akartam indulni, de mondjuk nem igazan volt valasztasom! :-) pusztan annyira akartam ravilagitani Neked hogy bizony johet meg szamtalan nehez szitu amit meg KELL oldanod anelkul, hogy akar a Te akar a gyereked testi epseget, egeszseget veszelyeztesd! ha Te felnott, felelossegteljes gondolkodassal azt tudod mondani, vallalva teljea koruen a felelosseget, hogy a haziorvosod segitsegevel vallalod a kockazatat a vizsgalat kihagyasanak akkor szived joga, allj ki a dontesed mellett! de ha egy picit is befolyasolhato vagy, akkor kerlek legy eros es tedd meg, en csak ennyit mondtam!!!

2014. okt. 18. 14:00
 22/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelezhetnek téged a vizsgálat elvégzésére, nyugodtan megtagadhatod, ezért nem vonhatnak felelősségre. Megbeszélheted az orvosoddal is, hogy mik a terveid, de nem hiszem, hogy asszisztálni fog hozzá. Egy normális orvos azt fogja neked mondani, hogy ez a te és a babád érdeke, esetleg elmagyarázza a kockázatokat is.

Mi lesz, ha nem csinálod meg? Legjobb esetben semmi. Rosszabb esetben nem derül ki, hogy terhességi cukrod van és így nem kezelik. Ebben az esetben attól függően, hogy mennyire magas a cukrod lehet, hogy csak nagy súllyal születik a baba, lehet, hogy extrém nagy súllyal, de az is lehet, hogy fogyatékos lesz, vagy meghal.

Otthoni vércukor méréssel nem hiszem, hogy ki tudod váltani a vizsgálatot. Napi 5 mérés kb. 15 eFt-ba kerül havonta, de az annak elég, akinek már beállították a kezelését és tartja a diétát, csak néha ellenőrzi magát. Ha te tutira szeretnél menni ahhoz napi 8-10 mérés szükséges és az sem mindegy, hogy mikor mérsz. Pl. ha felkelsz reggel 6-kor, de csak 10-kor reggelizel, akkor hiába mérsz reggeli előtt és után jó értéket, azt nem fogod tudni, hogy mondjuk reggel 8-kor nem volt-e magas a cukrod. Vagy hiába mérsz jó értéket vacsora után, azt nem fogod tudni, hogy éjszaka milyenek az értékeid.

2014. okt. 18. 14:02
 23/45 anonim ***** válasza:
68%
Nem vagy érett a gyerekvállalásra, kár volt. Most nem az az első, hogy neked milyen kellemetlenséggel jár egy vizsgálat, hanem az, hogy a gyerekkel (adott esetben veled is) minden rendben legyen. Az életedben lesznek ennél jóval rosszabb vizsgálatok is, mi lesz akkor, ha már most nyavalyogsz.
2014. okt. 18. 14:41
 24/45 A kérdező kommentje:

és ha a terhelés után leszek cukros pl a 32.hétben?! azt sose fogom megtudni, ezért nem értem ezt az egész vizsgálatot.

Sajnálom de fóbiás vagyok és nem értitek az egészet. És nyugodtan le lehet szólni,hogy nem állok készen az anyaságra, amíg nem ismertek szerintem senkinek semmi joga ilyeneket mondani rám.

2014. okt. 18. 17:32
 25/45 A kérdező kommentje:
a 22-esnek üzenem és te honnan tudod,hogy neked este milyen értéked?!! Mert ugye reggel végzik a terhelést.
2014. okt. 18. 17:36
 26/45 anonim ***** válasza:
72%
Itt nàlunk külföldön alapból nem csinàlnak ilyet....kicsit hiànyolom is, a hàuiorvosommal ellenőriztetem a cukorszintem havonta, ennyit tudok tenni. Ja es próbàlok kevesebb édeset enni..
2014. okt. 18. 21:41
 27/45 anonim ***** válasza:
44%
Azért ne hurrogjátok le szegény kérdezőt, nem azt akarja, hogy ne nézzék a cukrát, hanem ezt a cukros vizes dolgot nem. Ha nem lennének ilyen begyepesedettek az állami eü-ben, simán mindenhol zsömlés-tejes, vagy tesztreggelis terhelést csinálnának, és bőven elég lenne azokkal tovább foglalkozni, akiknek ennél kicsit is gond van. Az meg nem életszerű, hogy otthoni bármilyen kaja után úgy terhelődjön a szervezet, ahogy egy ilyen cukorsokknál, mert ez tényleg brutál. Én nagyon bírom az édeset, terhesség alatt még inkább kívántam, egy tábla csoki meg se kottyan, de ettől a cukros vacaktól egy napra kiütődtem, még jó, hogy a 2 órás után haza tudtam vezetni és csak itthon lettem rosszul, és szerencse, hogy párom itthon volt és tudott kaját adni, mert fel se tudtam kelni, totál érthető, hogy a kérdező nem akarja ezt a tortúrát sok utazással, ha meg kihányja mit vizsgálnak? Jöhet a lepontozás!
2014. okt. 18. 21:52
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

Azért az hogy otthon méred nam olyan mint amit a korházba mérnek.

ha nem birsz erőt venni magadon a gyermeked érdekében mi lesz kiésőbb?

Na mindegy a te döntésed ne menj remélem nem lesz gond sok sikert

2014. okt. 19. 01:18
 29/45 A kérdező kommentje:
biztos h nem vagyok cukros, de ha az orvosom elkuldd elmegyek de ha kihanyom meg se tudjak merni.
2014. okt. 19. 08:49
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt gondoltam, hogy nem vagyok cukros, világ életemben rengeteg édességet ettem, és semmi cukros tünetem nem volt, az éhgyomri értékeim is jók voltak, sőt teherbeeses előtt nem sokkal voltam ilyen terheléses vérvételen is. Sőt 12.héten csináltak zsemlés, tejes vérvételt is, az is tökéletes lett. Aztán mégis brutális terhességi diabéteszem lett. Diéta mellett is majdnem inzulint kellett kapjak. Soha nem kostoltad még a löttyöt, csak mástól hallottál róla. Szerintem pl nem annyira vészes mint írják. Próbáld meg, legalább a lelkiismereted legyen tiszta, hogy megpróbáltad. Egyébként az otthoni vercukor mérésnek úgy van értelme, ha rendszeresen és ugyanakkor eszel mindennap, és tudod, hogy mennyi ch volt benne, mert így lehet biztosítani, hogy ne ingadozzon a cukrod. Az ad-hoc jelleggel történő cukormérés csak hamis illúzió.
2014. okt. 19. 09:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!