Mi történik akkor ha nem megyek el a cukorterhelésre?
Gondolom most le fogtok hurrogni, de én nagyon félek ettől a vizsgálattól. Amúgy is sok a gyomorsavam szóval ilyen cukros dolgok még jobban felnyomják, és általában hányás lesz a vége, a vérvételtől is nagyon félek, meg éhgyomorra nem tudok 1 órát sem lenni nem, hogy 2-3 órát olyan szinten rosszul vagyok reggel ha nem eszek rögtön amikor felkelek,hogy el sem tudom mondani. Vennék egy cukormérőt és inkább azzal mérném.
Mi fog történni ha nem megyek el? Még a 20.hétben vagyok de már ettől parázom. Normális válaszokat kérek, köszönöm!
en meg mit is varhatnek itt mint megsertodest es kifogas keresest!
ne erts felre, maximalisan megertelek, en a szulestol rettegtem ugy, hogy masodszor titkon el sem akartam indulni, de mondjuk nem igazan volt valasztasom! :-) pusztan annyira akartam ravilagitani Neked hogy bizony johet meg szamtalan nehez szitu amit meg KELL oldanod anelkul, hogy akar a Te akar a gyereked testi epseget, egeszseget veszelyeztesd! ha Te felnott, felelossegteljes gondolkodassal azt tudod mondani, vallalva teljea koruen a felelosseget, hogy a haziorvosod segitsegevel vallalod a kockazatat a vizsgalat kihagyasanak akkor szived joga, allj ki a dontesed mellett! de ha egy picit is befolyasolhato vagy, akkor kerlek legy eros es tedd meg, en csak ennyit mondtam!!!
Nem kötelezhetnek téged a vizsgálat elvégzésére, nyugodtan megtagadhatod, ezért nem vonhatnak felelősségre. Megbeszélheted az orvosoddal is, hogy mik a terveid, de nem hiszem, hogy asszisztálni fog hozzá. Egy normális orvos azt fogja neked mondani, hogy ez a te és a babád érdeke, esetleg elmagyarázza a kockázatokat is.
Mi lesz, ha nem csinálod meg? Legjobb esetben semmi. Rosszabb esetben nem derül ki, hogy terhességi cukrod van és így nem kezelik. Ebben az esetben attól függően, hogy mennyire magas a cukrod lehet, hogy csak nagy súllyal születik a baba, lehet, hogy extrém nagy súllyal, de az is lehet, hogy fogyatékos lesz, vagy meghal.
Otthoni vércukor méréssel nem hiszem, hogy ki tudod váltani a vizsgálatot. Napi 5 mérés kb. 15 eFt-ba kerül havonta, de az annak elég, akinek már beállították a kezelését és tartja a diétát, csak néha ellenőrzi magát. Ha te tutira szeretnél menni ahhoz napi 8-10 mérés szükséges és az sem mindegy, hogy mikor mérsz. Pl. ha felkelsz reggel 6-kor, de csak 10-kor reggelizel, akkor hiába mérsz reggeli előtt és után jó értéket, azt nem fogod tudni, hogy mondjuk reggel 8-kor nem volt-e magas a cukrod. Vagy hiába mérsz jó értéket vacsora után, azt nem fogod tudni, hogy éjszaka milyenek az értékeid.
és ha a terhelés után leszek cukros pl a 32.hétben?! azt sose fogom megtudni, ezért nem értem ezt az egész vizsgálatot.
Sajnálom de fóbiás vagyok és nem értitek az egészet. És nyugodtan le lehet szólni,hogy nem állok készen az anyaságra, amíg nem ismertek szerintem senkinek semmi joga ilyeneket mondani rám.
Azért az hogy otthon méred nam olyan mint amit a korházba mérnek.
ha nem birsz erőt venni magadon a gyermeked érdekében mi lesz kiésőbb?
Na mindegy a te döntésed ne menj remélem nem lesz gond sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!