Kismamák akik télre várjátok a babát nem féltek, h a rokonok, ismerősök megfertőzik influenzaval vagy hasonlóval a babát mikor bejönnek a korházba látogatni?
Szia!
Én is télre várom a babánkat,30 hetes vagyok:) Én ezen igazából el sem gondolkodtam:) De most,hogy így említed...
Nálunk ha nem egy szobásba vagy a babával a kórházban akkor nem is foghatják meg a babát. Egy üveg ajtón keresztül nézhetik csak meg őt!
Ami a hazajövetelt illeti,ha jönnek a rokonok,barátok és látom,hogy náthásak vagy egyebek akkor egész egyszerűen megkérem őket,hogy ne fogdossák,a kicsit és kész:)Nem csinálok ebből nagy ügyet:) Egyébként szerintem meg vannak olyan értelmi szinten,hogy ha tudják magukról,hogy betegek akkor nem fogják "nyúzni" a picit:)
A bátyám volt a minap megfázva,már azt sem engedte nekem,hogy 2 puszit adjak neki:)!! Tehát én ezen nem aggódom.. Ha te ettől félsz akkor simán csak mond meg nekik,hogy nem szeretnéd ha betegen jönnének látogatni mert még nagyon pici a babád és félted őt. Teljesen meg fogják érteni,ha nem nem akkor nem is kell hogy jöjjenek....
Szia
én inkább attól félek, hogy nem fogom megfelelően feloltoztetni és megfazik miattam :(
Amúgy a szülökon 1-2legjobb barátom kívül nem fog hozzám bejonnii senki majd csak ha hazavittem a kisbabát.
29hkm
Nekem 2 gyerekem született ősz végén, ill. télen, és nem aggódtam ilyenek miatt. Aki beteg, értse meg, hogy nem. A kórházban különben is van látogatási tilalom, ha olyan nagy a járvány.
1. gyerekemnél ki lehetett vinni a látogatókhoz, a mamák meg a párom megfoghatta, másról nem is gondoltam, hogy bejön. Majd 2 nap múlva megjelent 2 ismerős is, akire nem számíthattam, de nem is tudtam kivinni a babát, mert kék fény alatt volt, nem lehetett ki-be rakosgatni. Nekik fényképen megmutattam.
2. gyereknél nem lehetett a látogatóknak kivinni, csak ajtón keresztül láthatták, nem is jöttek be látogatni, csak a közvetlen család. (Itt olyan szigorúak voltak, hogy még az apuka sem láthatta, foghatta meg, mivel nem ő volt benn szülésnél, a csecsemős meg sem akarta neki mutatni :( )
Szóval minden kórház más, de neked, és a párodnak (inkább neki) kell megértetni a többiekkel, hogy ilyenkor pihenni kell, nagy még a fertőzésveszély, bírják ki azt a pár hetet, addig pedig fénykép...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!