Ma teszteltem pozitívat és lenne néhány kérdésem, tudnátok segíteni?
Sziasztok!
Ma reggel pozitív lett a terhességi tesztem, az 5. hétben járok.
Sport: több mint 10 éve a mindennapjaim része a sport, futás és crossfit.
Ma már konzultáltam is az orvosommal és azt tanácsolta, hogy a sétány kívül mást ne csináljak. Természetesen megfogadom a tanácsát.
A múlt héten viszont kétszer voltam futni és egyszer crossfiten. Már ezek is laza edzések voltak, mert sejtettem, hogy lehet valami. Ma délelőtt pedig gyors tempójú séta, minimális kocogás.
Ugye ennyiből nem lehet probléma?
Másik kérdésem, hogy az enyhe görcsölés normális?
A múlt hét óta olyasmi érzésem van, mintha meg akarna jönni.
Köszönöm szépen.
Enyhe gorcs normális, igyál magnesolvot. Amíg nem vérzel nincs baj.
Sporttal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, de szerintem óvatosan kis mértékben nyugodtan lehet.
Serena Williams 8 hetes terhesen nyerte meg az Austral Opent.
Lehet sportolni … egyebkent 5 hetesen nem kell orvoshoz rohangalni. Plane nem ilyenhez aki egy aktiv sportolonak azt mondja ne mozogjon ?!
Milyen oskovulet ez ?
NEM beteg vagy, hanem terhes.
Fejlett orszagokban a terhesseg vegig dolgoznak az emberek.
Problémamentes terhesség esetén mindent szabad. Én erre azt szoktam mondani, honnan tudom, hogy problémamentes, ha még nem voltam orvosnál?
Én falat másztam. Az elsőnél nem mentem, de elvetéltem. A másodiknál sem akartam, amíg orvos rá nem bólint. De mivel a korom miatt veszélyeztetett voltam+előzmény is volt, nem merték volna jóváhagyni. Én se mertem. Nem azért, mert gond lett volna miatta, de ha mégis baj lesz, úgyis arra fognám és hibáztatnám magam. Aztán elég hamar kiderült, hogy hematómám van, amúgy se lehetne. Amikor meg a lepény a méhszájon volt és óvatosan érdeklődtem az orvosnál egy KÉSŐBBI TERHESTORNÁRÓL, határozottan rávágta, hogy szó se lehet róla.
Mivel volt vetélésed, és terhességhez orvosilag már a koros kismamák csoportját erősíted, amíg nem lát doki, visszafognám a dolgot. Legyen jóhelyen a kicsi, addig válts kismamatornára, vagy egyébre. Alapvetően aki valóban totál rendszeresen sportol annak nem kell elhagynia, csak csökkentenie az intenzitást. De az első trimeszter mindig a legrizikósabb, legfárasztóbb, lehet energiád sem lesz annyi. Ezt neked kell eldönteni, kockáztatsz e, leállsz e vagy, keresel lazább sportot addig. De az első uh-t szívjangig nem ártana megvárni és addig csak lazán :) De ez már csak személyes vélemény.
Jó egészséget nektek és csak óvatosan :)
(Hogy egy versenyt valaki terhesen nyer meg....hát az ilyen sportolók azért nagyon durván edzenek napi szinten, azért nem biztos, hogy a kérdező is úgy tolja, napi ütemtervvel, diétával szigorúan szabályozva, versenyekre készülve. Igaz ezt nem is írta)
Szia!
Első körben gratulálok!
Én is a fentiek többségével értenék egyet, amíg nincs szívhang addig semmit nem csinálnék a sporthoz kötött.
Nekem azt tanácsoltak hogy még csak futni meg ugrálni se ugráljak.
Aztán ahogy jöttek a vizsgálatok mindig pozitiv volt, hogy egészséges és nincs baj, így már javasolták is a kismama tornát.
Viszont azt mondják hogy aki előtte is komolyabban sportolt, annak a szervezete már hozzá van szokva, szóval szerintem les rá még lehetőséged, csak itt az elején inkább engedd el, az a biztos.
Kicsi feláldozás ez, cserébe a piciért :)
Boldog babavárást!
Köszönöm szépen a válaszokat.
Megfogadom az orvos tanácsát, nem futok, nem tornázok amíg biztos vagyok abban, hogy minden rendben van.
De a sok séta ugye nem gond?
Ma biztosan megvolt a 2-3 óra nyugis séta...nem egyben, hanem egész napra elosztva.
Próbálok aktív maradni, gyalog intézek sokmindent, bevásárlás, stb. Ülőmunkát végzek, úgy gondolom ennyi mozgás kell.
A sétával semmi gond nincs, elhagyni nem kell magad, amíg jól esik nyugodtan lehet mindenfélét csinálni. A futásra visszatérsz, ha minden rendben és a doki is engedi, de nyilván akkor is érdemes csökkentenő az időt és az intenzitást. Majd úgy is érzed mennyi esik jól itt nem a na még egy kicsit érvényesül hanem, a jó lesz elég ennyi is :)
Jó egészséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!