Magzati retardáció?
Sziasztok
. A legutobbi ultrahangon a babám pont egy hetes lemaradasban volt. Eddig csak 3 - 4nap volt.
A doki felkeszitett, hogy lehet csak kisebb mint az átlag, de lehet 20.het utáni retardaciorol lehet szó.
Akinek volt a babajanal ilyen tudna nekem segíteni? Ilyenkor mindenképp be kell fejezni a terhesseget?
28hetes múltam.
A koldokzsinorban 3 ér volt látható a genetikai uh-n, és a lepény "0" stádiumú.
Talánmmég kellett volna csinaltatnom a down tesztet? Nem vették volna észre eddig? Jaj anyám egyre jobban aggódom. .
Nálam is ilyesmi volt a helyzet mindkét terhességemnél. Az én babáim a 3. trimesztertől kezdtek elmaradni, addig megfelelően fejlődtek. De a 28-30 hetes UH-on már 1-2 hetes elmaradást mutattak, ami a vége felé csak fokozódott. Önmagában ez az 1-2 hét még nem lett volna probléma, de a végére vagy 4-5 hetes lett belőle.
Nálam sem látták az okát, megvolt a 3 ér, jó keringés, méhlepény is megfelelő nagyságú és szép is volt, semmi meszesedést nem mutatott.
Viszont nálam a végén már nem nézték UH-n, valahogy annyira nem foglalkozott ezzel az orvos.
Na szóval jó apróságok voltak mikor megszülettek, kisfiam 39 hétre 2360g, lányom 38 hétre 2120g. De méretüktől eltekintve erős, egészséges gyerekek, semmi bajuk.
Szóval nem kell annyira megijedni, elmarad a növekedésük kicsit, de ez minden.
Köszönöm a hosszú válaszokat!
Maganrendelesre járok nem is kevés pénzért. . Most nem volt túl kedves a dokim. Lehet kozrejatszott hogy mar fent volt 20x oraja.. hat mindenesetre nagyon eleven a babám. . :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!