Méhen belüli retardáció? Esetleg volt valaki akinek ezt a diagnózist állapították meg? Mekkora súlyú lett a babája és hanyadik héten?
Nálunk csak szülés után derült ki, az UH vizsgálatokon még nem látszott. A legutolsó UH-n, 37 hetesen a placenta III. érettségû volt. (Erre az uh-s orvos azt mondta, ez normális, hiszen a terhesség vége felé járunk.) A baba súlya is normális volt.
Aztán 38 hetesen egyik este beindult nálam a szülés. 2150 g-al, és 48 cm-rel született meg a lánykám, kiderült, hogy a placenta teljesen elöregedett, ô pedig elkezdett fogyni odabent. Senki nem vette észre+ csak a picikémen múlt, hogy nem lett baj, mert inkább kibújt...
Hivatalosan a kis súlya miatt lett IUGR, de szerencsére a súlyát leszámítva egészséges baba lett. Elsô perctôl szopizott, a 3 hónapos státuszvizsgálaton már 5360 g (!!!) volt. Most lesz 1 éves, és mindent tud, amit tudnia kell, áll, mászik, pakol, szövegel, teljesen egészséges, hálaIstennek! :)
sziasztok köszi az eddigi válaszokat
sajnos az utolsó 3 uh adat szerint nekem kisebb a babám 30 hetes genetikain még csak másfél héttel volt kisebb 32 uh már 2 héttel és most 35hetes4 napos uh-n azt mondták hogy már 3 héttel kisebb a babám csak 32.4 naposnak felen meg a méretei alapján
ő a 3 babám az első kettő kislány 7 és 4 és fél évesek semmi problémám nem volt terhesség alatt a nagyobb 3250 gr és 53 centi a kisebb 2900 gr és 54 centivel születtek időre
most nagyon aggódom az orvoshoz csütörtökön megyek az utolsó uh szonográfus csinálta szerdán ja és a súlya 2 kiló 35 hét 4 naposan
a neten nézegettem az alapján jutottam el ehhez a diagnózishoz eddig nem is hallottam erről
a baj az hogy a baba pocakja nem fejlődik az én esetemben ugymond sokat mert a 2 héttel ezelötti és a mostani uh mérés között 4 mm nőtt csak a hasa tehát az AC:275 ről 279 mm lett ezért aggódom hogy mi lesz velünk az FL :65 BPD:83 mm volt ekkor és a szonográfus mondta hogy beszéljek a dokival megkerestem de ment a műtőbe és azt mondta hogy a súlya 2 kiló akkor csütörtökön elég ha megyek hozzá de addig megörülök
írnátok nekem még esetleg adatokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!