Mennyit keres egy szülésznő havonta? Mennyit illik neki adni? Megéri annak tanulni?
Tisztelt forumozok!
13.30 vagyok.megkaptam nem tudok értelmezni.önök tudnak?akkor idézem:
"Mennyit keres egy szülésznö havonta?Mennyit illik neki adni?Megéri annak tanulni?"
vajon ez a kérdés feltevés nem az anyagi vonzatot tudakolja?
én ugy gondolom értelmezni tudok,az pedig nem az én problémám hogy mások nem tudnak kérdezni.de itt szerintem nem erröl van szo.pusztán megbánta hogy ilyen durván,gyermeki naivsággal feltett egy olyan kérdést,amit nem lett volna szabad.mert hivatástudattal,szivvel-lélekkel szabad csak egy ilyen szakmában elhelyezkedni.nem pedig azért mert mennyit adnak érte.mertha kevés a fizetés akkor is boldog az ember mert azt csinálja amit szeret.mertmáskülönben megette a fene az az egészet.elég gáz ami ebben az országban megy.bárkit felvesznek bárhova,válogatás nélkül.ezért verhetik meg a betegeket a mentökben,ezért rugdoshatják a korházban a magatehetetlen betegeket,mert lehetösége volt egy nem odavalonak ott elhelyezkednie.és mit hoz fel?kivan készülve a fizetés miatt..na az ilyen és ehez hasonlokat kellene persze jo pénzért/mert csak az számit/moresre tanitani.mert hát jo pénzért bármit ugye kedves kérdezö?majd ha nagyon megleszel szorulva szoljál,aztán kitalálunk jo pénzért!!neked valami nagyon klassz melot...
Mondjuk tényleg a kérdésből az jön le hogy nagyon az anyagiak foglalkoztatják, de ugye ott van a többi része is amit a kommentjeiben megírt.De attól hogy szeretne megélni abból amit egy életen át csinálni akar, nem lesz rossz szakember ha ezt a szakmát választja.Mert hát gondolkozzunk csak.Ha mint szülésznő csak annyit keres majd hogy meghalni is kevés, és mondjuk nem tudja a számláit kifizetni ,akkor ne várják el a kedves szülő asszonyok hogy jókedvűen menjen be a szülőszobára, és legyen hű de teleráns és segítőkész.Hacsak nincs milliomos apuka vagy férj, vagy akárki aki tolja neki a pénzt:-)
Igenis fontos a megélhetőség a mai világban, és attól még lehet jó szülésznő, vagy bármi, hogy érdekli az anyagi rész is.
Hajrá csak, ne foglalkozz a sok akadékoskodóval.De a soraidból ítélve Te ennél azért sokkal inteligensebb vagy hogy ilyen ismeretlen "okos" emberek szavára halgass!
De jó is lett volna ha nekem is ilyen szülésznőm lett volna:-)
Ja és szerintem is nagyon szép szakma, bár én nem csinálnám, mert a kórházat is utálom, még messziről is:-(
Minden jót neked!
17:07 és utolsó válaszoló, köszi a válaszokat.:)Látszik, hogy intelligens emberek vagytok:)
Nem fogok senkivel vitázni, én tudom , hogy hogy gondoltam, azért mert te így gondolod, hát váljék egészségedre!!!!SAzerintem te csak a pénzre tudsz gondolni, és ezért látod a kérdésem mögött ezt is...ha gondolod majd leírom mire éártettem...
Sziasztok...
Énis szülésznő szeretnék lenni.. És elhihetitek hogy nem a hálapénz motivál...
Szomorú ha egy ember azért választ ilyen hivatást hogy jól megszedje magát.Undorítónak tartom az ilyet..
Márciusban megszületett a hugicám, és mivel se édesapám, se nővérem nem bírja az ilyet, beküldtek engem, hogy "én akarok orvos lenni" én így életem meg az első "szülésemet" és ráadásul az édesanyámmal :)
Persze az, hogy születik egy kisbaba tényleg nagyon szép, de ami vele jár nem éppen gusztusos, de engem még ezek sem undorítanak el...
Sziasztok!
Teljesen normális, hogy a mai világban valakit érdekel, hogy meg fog-e élni abból, amit a leendő munkájával majd keresni tud. Sok olyan ember választott más hivatást az anyagiak miatt, aki az egészségügyben kiváló és empatikus szakember lehetett volna, csak...volt elég megfontolt ahhoz, hogy lemondjon a szíve vágyáról azért, hogy leendő gyermekeit mondjuk majd taníttatni is tudja. Csodálkozik ezen bárki is? Nőként ma már nem engedhetjük meg magunknak, hogy arra számítsunk, kedves férjünk eltart bennünket (gyerekestől és mondjuk idős szülőkel együtt) életünk végéig... 33 évesen tudom, nem kell a képmutatás, mindannyian pénzből élünk, és ez a világ kegyetlen ebből a szempontból. Én is nagyon gondolkodom, menjek-e szülésznőnek avagy sem, mert igenis fontos a megélhetésem is. Bent voltam a barátnőm szülésén, láttam mivel jár, és kifejezetten alkalmasnak érzem magam erre a munkára, mert szeretek segíteni másoknak, tudok irányítani és önálló döntéseket hozni, illetve kifejezetten empatikus vagyok, és imádnám a munkámban azt, hogy a leendő anyukáknak a lehető legszebbé, meghittebbé és pozitívvá változtassam életük egy maghatározó élményét. Imádnám, hogy kisbabákat úgy segítsek a világra, hogy ne szerezzenek testi - lelki sérüléseket a születés során. Viszont...nekem fontos a pénz is. Meg az ebben támogató környezet. Ez pedig igenis elveszi a kedvem az egésztől. Talán magánintézményben vagy külföldön tudnék úgy elhelyezkedni szülésznőként, hogy ne csak más életét tegyem szebbé, hanem a sajátomról is gondoskodni tudjak. Ez nem kell, hogy felháborodást keltsen, csak magamért is felelős vagyok. Kedves felháborodó, te nem???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!