Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A szülésznő csak a szüléskor...

A szülésznő csak a szüléskor segít, vagy a terhesség idején is van szerepe?

Figyelt kérdés

A szülésznőm finoman fogalmazva nem nagyon erőlteti meg magát. Pár hetem van a szülésig, de még sem a papírjaimat nem nézte át, NST-re is egy sztk-ba küldött, nem ő csinálja meg nekem. És mikor rákérdeztem, hogy nekünk nem-e kellene konzultálnunk esetleg, csak félvállról azt mondta, hogy ha akarok, bemegyek hozzá, ha nem, nem. Meg sem kérdezi segíthet-e valamiben. Ez normális? Ne várjak tőle többet, vagy ennek normális esetben másképp kellene működnie?

36 hkm

2011. aug. 16. 13:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Nálam mindig a szülésznő csinálta az NST-t. Attól függően, mikor dolgozott, az osztályra hívott be.

Megmutatta a szülőszobát, és ha bármi kérdésem volt, felhívhattam. Megbeszéltük, hogyan szeretnék szülni, mit vihetek be, vagy mit nem. Nekem nagyon sokat segített. Ha a te szülésznőd ennyire flegma, én nem szülnék vele, keresnék mást.

2011. aug. 16. 13:27
 2/8 A kérdező kommentje:

Szerintem is az lenne a normális, ahogy veled viselkedett a te szülésznőd. Igazság szerint a dokim ajánlotta őt, vele szokott dolgozni.. Azon gondolkodtam, hogy jövőhéten bemegyek hozzá, és ha ugyanilyen stílusa lesz, beszélek a dokimmal erről a problémáról. Vagy igyekszem türelmes maradni, és ha a szülésnél is ilyen inaktív lesz, apuka elkapja a grabancát és elbeszélget vele kicsit..

Csak félő, hogy addig lerágom az összes körmöm, mert így nem megy olyan könnyen nyugodtnak maradni első szülés előtt. :)

2011. aug. 16. 13:33
 3/8 anonim ***** válasza:

amikor mentem NSt-ra akkor mindig megkerestem. és megnézte a papírokat. pár percet mindig beszéltünk.

igaz nem ő csinálta az nst-et, mert az egy másik helyen végezték, nem a szülészeten!

2011. aug. 16. 15:49
 4/8 kíváncsicska ***** válasza:

Szia!

Mi beszéltünk szülésznővel és úgy döntöttünk inkább őt fogadjuk mint a dokit mert ő a 28.héttől mellettem van (igaz ha dokit fogadtunk volna ő az elejétől elvileg mellettem lenne)és ő küld el NST-re és minden egyéb vizsgálatra ha szükséges.Ugyanúgy riasztható a nap 24 órájában ha megindul a szülés és ő tényleg végig mellettem van.És mindez olyan hivatalos formában hogy erről papírt is írunk.Szóval szerintem jobban járunk vele mint a dokival.Ez persze az én véleményem.

2011. aug. 16. 16:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Én 3 hete találkoztam elöszőr a szülésznőmmel.Egy ANGYAL!!!Mindig hozzá kell mennem NST-re.Vasárnap lesz az első, akkor ügyeletes és mindent megcsinál.Egyszer taliztam vele de a névnapomra már sms-t küldött.Szerintem gyorsan válassz másikat mert ez nem igazán jó hozzá állás az ő részéről.34hkm
2011. aug. 16. 16:16
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát akkor én jól melléfogtam.. :(

Ti hogy találtátok őket? Mi alapján döntöttetek?

Ha nem vagyok túl indiszkrét, kb. mennyibe kerül nektek a szülésznő fogadása?

2011. aug. 16. 18:03
 7/8 anonim ***** válasza:

nekem a dokim ajánlotta. 20.000 ft adtunk neki!

Fejér megye

2011. aug. 17. 10:16
 8/8 anonim ***** válasza:
A tegnapi 16:16 os vagyok.Nekem a doki ajánlotta, akkor úgy nézett még ki hogy természetes úton szülök, de valószínű, hogy császároznak.De a szülésznőm akkor is velem lesz végig és ez megnyugtat.Ha minden oké akkor én 25 ezret adok neki.Ez szerintem reális tarifa egy jó hírű bp-i kórházban(Uzsoki).
2011. aug. 17. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!