Mennyit keres egy szülésznő havonta? Mennyit illik neki
adni? Megéri annak tanulni?
21/37 A kérdező kommentje:
há poénos, hogy olyat írsz, hogy ne a pénzért akarjak szülésznő lenni...nem leírtam vagy 3szor??ha nem olvasod el, akkor ne írj ide!!!
És az előúttem lévőnek, aki nem fizetett sem orvost, sem szülésznőt, és mégis nagyon jól bánnak vele...na hát énis olyan akarok lenni...és olyan is leszek!!!!!!ugyhogy hiába:D
:)
Amúgy meg már kiskorom óta egészségügyben szeretnék dolgozni:)/////
Figyelj, nekem ismerősömet is botondnak hívják, és szerintem nagyon cuki név:)(botikaa)
Én imádom etz a nevet, olyan szépenlehet becézgetni:)Nekem tetszik:))majd várom a beszámolótt:):);)
22/37 A kérdező kommentje:
Amugy ha nagyon gazdag akarnék lenni, akkor nem szülésznőnek mennék, hanem pl közgaszdásznak, vagy stb...kicsit gondolkodj:)
Szerintem egy nagyon szép szakma, már amit kívülről lát belőle az ember. Szerintem elsőként azt kell mérlegelned, hogy amikor már idősebb leszel családdal, gyerekkel, akkor is ilyen elhivatottsággal tudod-e majd ezt csinálni, hiszen akkor is rengeteg hétvégi, esti meló lesz amikor téged otthon vár a család. Az anyagi részén is érdemes ilyen oldalról elgondolkodni, valamint azon, hogy vajon az a lelkesedés, amit most érzel a fenti körülmények között is meglesz-e. Nehéz kérdések, és nehéz ezt még ilyen korán mérlegelni, hogy igazából még nem is dolgoztál ebben, csak a szakma iránti szeretet van benned. Én kívánom neked, ha választásod a szülésznői szakmára esik, mindig láss benne szépséget, akármilyen nehéz napod is volt!
2010. jan. 24. 11:29
24/37 A kérdező kommentje:
szió!!
KÖszi a válaszod, bárcsak a többi válaszoló(tisztelet a kivételnek) is normálisan tudna fogalmazni:)
Hát ez tényxleg így van, hogy még nem látom be annyira mint aki benne van...sőt...szinte egyáltalán nem...a külsejét látom csak....addig még van 1.5évem..majd kiderül mit kezdek még ezzela kérdéseel...tudnál nekem vmi más szakot ajánlani??a védőnő nekem túl lassú és unalmas munka, nekem mindeképpen valami pörgős kéne....igen..a család...háátt....az már más kérdés, hogy család melet fogom e csinálni...valószínüleg fogom, de most még ...kitudja..ha nem akkor majd próbálkozom akkor vmilyen nyugisabb, éjszakai mentes állással...még gondolkodtam az orvoslátogató, de az s nagyon nyugis, bár...lehet több előnye van...:D:)viszont a szülésznő sokkal de sokkal szebb munka...amugy én egy ápolónak is elmennék, ha tudnám hogy a csecsemőkkel leszek végig...de mivel őket rakják ide-oda, és nem szeretnék ágytálat takarítani, ezért az kiesett a számításaimból..:)köszi a válaszokat:)
Miért gondolod, hogy az ápolókat rakják ide-oda? Manapság ez úgy megy, hogy kitanulsz valaminek és miután a kezedben van a papír, elkezdesz munkát keresni...csak olyanra adod be a jelentkezésed, ami iránt érdeklődsz...ha egyáltalán van olyan álláslehetőség és még ezután is kérdés, hogy téged választanak-e a sok jelentkező közül. Senkit nem raknak sehova! Oda mégy, ahol lehetőség van és ami érdekel. Egy ápoló bármilyen osztályon el tud helyezkedni, akár intenzív, ha pörgősre vágysz, vagy akár csecsemő osztály. Sőt még csecsemő intenzív is van...Viszont a szülésznő az csak szülészet-nőgyógyászaton tud elhelyezkedni. Nem bántásként mondtam a korod, de látod megint olyant mondtál, amiből látszik, hogy teljesen nem vagy képben, hogy hogy mennek a dolgok ebben az országban és hogy mi az hogy munkát keresni és találni...és ott megállni a helyed. Nem vagyok rossz indulatú, csak őszinte és egyébként csodálom az elszántságod. Sok sikert neked a munkádhoz, bármi mellett is döntesz, vagy bárhová is sodorjon az élet! 14:57-es voltam ismét
2010. jan. 24. 12:48
Ja és lehet, hogy egy ápolónak ágytálat kell cserélnie, de a szülésznőnek is el kell a kakit takarítania ám, és az nem tálba megy olyankor. A legtöbb szülésnél van kaki, pisi és vér...nézz meg néhány szülés videót, vagy szülj előbb egy babát, hogy tudd, mire is vállalkozol. Kisbaba csak pár percig van a képben, amíg kikapják a nőből, aztán a baba megy a csecsemő osztályra, a szülésznő meg marad összekaparni a nőt és a hátramaradt "szennyest"
2010. jan. 24. 12:53
ezért tart itt az egészségügy,ezért nem kap jo orvost a rászorulo ha nincs rá pénze mert már még a kezdök is azt nézik megéri e anyagilag egy-egy foglalkozás.régen a hivatástudattal rendelkezök mentek ilyen szakmákba ma már bárki aki a kigondolt pénzt meglátja benne.undorito az egész.ha mondjuk majd nem tudok hálapénzt adni hagysz kivérezni a szülöágyamon mert neked anyagilag nem éri meg az én szülésem?
isten örizz hogy egy ilyen szülésznek legyek kiszolgáltatva!
2010. jan. 24. 13:30
28/37 A kérdező kommentje:
kedves utolsó válaszoló... látom hogy nem tudod értelmezni a kérdésem, de se baj...de mivel már nemtudom hányszor leírtam, hogy kérdés, és tájékozódni kell, és aztis hogy ha ad ha nem ugyanugy bánok majd vele..előbb olvass és ne a kezed járjon...köszz...
Kedves 14:47 vagy 57-es...
a legjobb bnőm anyukája diplomás áppoló...és ő mondja, hogy nem mindig ott van ahol akar, és nem ott aminek tanult, mert pakolgatják őket...nézz utána...
29/37 A kérdező kommentje:
14:57-es :)azért köszi a bíztatás:):*
Szia,szerintem is szép szakma és dícséretes,hogy már most tudod,hogy mi szeretnél lenni.Én kétszer szültem, egyik szülésnél sem volt fogadott szülésznőm, ennek ellenére csak szépet és jót tudok mondani róluk.A második babámat öt hónapja szültem és szinte az elejétől a végéig a szülésznő foglalkozott velem, a doki csak a kitolásnál volt ott és akkor sem csinált semmit.Szóval kívánom,hogy te is ilyen kedves és segítőkész szülésznő legyél!Ja és annyit,normális az,hogy érdekel mennyit keresnek,mert az alapfizetéssel kitörölheted a popsidat,tehát tényleg elhivatottnak kell lenned,de ha meg szülésközelbe kerülsz,akkor tuti,hogy fogsz kapni hálapénzt,mert szerintem valamennyit mindenki megpróbál adni.Az biztos,hogy én az ilyen emberektől nem sajnálom és gondolom sokan vagyunk így.
2010. jan. 24. 17:07
Kapcsolódó kérdések: