Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit keres egy szülésznő...

Mennyit keres egy szülésznő havonta? Mennyit illik neki adni? Megéri annak tanulni?

Figyelt kérdés
2010. jan. 21. 10:10
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Hát tudodén is nagyon sajnálom, hogy 3hónap múlva nem tudok neked segíteni:)bár még csak 17 éves vagyok.Igen belefásulnak teljesen és nem is csodálom, amit itt előttem néhánnyal írtak...de én kiskorom óta imádom a kicsket, és hallom hogy nem sok dolgunk lesz a csecsemőkkel, de mégis csak te fogod meg elsőnek, és látad a kismam arcán azt a htalmas örömöt, és megkjönyebülést, hogy meg van a várva várt ajándékom...:)

Mentős is ezért akartam lenni, mert vonzanak az ilyen pörgős munkák.:Dde aztán közbe jött egy két dolgo, amitől persze lehetek mentős, csak nem ajánlatos..nem jó nekem a sok éjszakai műászak, a napalival semmi gondolm nem lenne:Dtermészetesen itt is van éjszaka, főleg ha felfogadtak, akkor meg akkor kell menned amikor hív a kismama:)nekem is van egy kistesóm, báer már 7éves, de 3dikos voltam, és már akor én tettewm egyedül tisztába, én altattam, meg ilyenek:)tehát a csecsemők nagyon érdekelnek:)a védőnő is gyönyörű szakma, csak nemkem egy kicsit mozgósaabb kéne:D:)ha orvos lennék, (ami nem lesze) akkor pl tutko sebész lennék, vagy baleseti szebéás..:)engem ilyesmi munka érdekel:)Majd remélem lesz még egy picibabád ugy kb 5 év múlva, és akkor majd azt én segítek világra hozni remélhetőleg:);Paddig tartjuk a kapcsolatot:D:Dna jó persze csak vicceltem:)kideürl mi lesz még, de most elég eltökélt vagyok:)ha tudsz még vmijen jó kis szakmát nyugodtan megírthatod nekem:)köszi a segítésget:D:D

2010. jan. 22. 14:26
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben felvételiznék diplomás ápolónak és mire azzal végzel, rájössz, hogy melyik terület is az, ami hozzád a legközelebb áll. Ott betekintést kapsz minden területbe, megtapasztalsz majd jót és rosszat..és érett fejjel dönthetsz majd.

Én annak idején tanárnak tanultam. elvégeztem az egyetemet, dolgoztam 5 évet, most szültem egy kisbabát és most 28 évesen jötttem rá, hogy ez az ami engem érdekel - persze azért, mert nagyon jó szülésznőm volt és gyönyörű szülésem. de azt is figyelembe kell venni, hogy nem minden szülés szép és nem minden baba születik egészségesen...én ettől félek, hogy lelkileg ezt hogy lehet feldolgozni.

és csak egy megjegyzés: ha nem a pénz motivál, akkor miért ezt a kérdést tetted fel? ha igazán elszánt lennél, akkor az anyagi része meg sem fordulna a fejedben... de ezt nem cikizésnek mondtam, csak látszik, hogy még csak 17 vagy!

2010. jan. 22. 14:57
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Hát más babás szakma nem jut eszembe, de ha így szereted a gyerekeket akkor talán csecsemőápoló is lehetsz. Vagy ott a PIC osztály( a koraszülött intenzív) ahol a picurik vannak. Tisztelem a hozzáállásod, hogy ilyen bátor és eltökélt vagy 17 évesen. Eléggé benne van a sűrűjében minden szakma amit itt fenn említettél.Azért ezekhez kell egy nagy adag bátorság is.

Hát nekem valószínűleg csak ez az egy babám lesz, nem tervezünk többet. Tudod a mai világban örülök, ha ezt az egyet tisztességesen fel tudjuk nevelni.

Na de nem keseredek el, mert hamarosan babázhatok:D

Neked meg még egyszer sok sikert és kitartást!

ui: hát én elég régen pelenkáztam, legutoljára a most 21 éves öcsémet...

2010. jan. 22. 14:58
 14/37 A kérdező kommentje:

Figyelj 14:57-es

Nem tudom miért kell ilyet mondani, hiszen aki igazán benne akar majd lenni a szakmában annak muszály téjékozódnia..és ha figyeélmesen végiigolvastad volna, akkor kivehetted volna a szavaimból...na de mind1 , de dolgod, hogy mit minek gondolsz!igen és 17éves vagyok, és büszke, és én nem leszek úgy mint te, hogy 28évesen kapsz észhez...fő a tájékozottság...és igen, ez a része is benne van a szakmában, de mint leírtam, engem nem érdekel hogy kapok e pénzt, vagy nem...ugyan úgy gondoskodom majd a gyerekről, meg az anyáról...de már ezt is leírtam.És szerintem 17évesen már helyel közel tud magárólé az ember..tehát a korommal nem kell cikizni...te már tagadod, én még nem..:)én sem piszkálásképp mondom, csak na érted...:)még vissza térve..azt mondják hogy diplomás ápoló ne legyek, mert ha csak egy sima ápoló vagyok az sokkal jobban felveszik a korházakba mint a diplomásakat(tuti forrás)amúgy igen, ezen gonsdolkodtam,hogy esetleg aaz intenzív csecsemős osztályon, mertt nekem az is nagyon teteszene, csak egy ideig ott vagy, aztán mész át idősek alól ágytálat mosni..mert nem maradsz ott mindeg...ezt tudni kell...és így nem biztos hogy neki indulok ennek az útnak:)azért köszi a segítséged:)

///////////////////////////////

kedves utolsó válaszolóó:D:D

Bizony a mai világ, bár tudod én még "KICSI" vagyokl, az előző válaszadó szerint, de azért nekem is van holmi fogalmam a mai világi helyzetről,ha nem is annyi mint Neked, de csak van:)Remélem a picikéd gyorsan jön majd a világra, sok sikert kívánok neked, és gyors szülésrt, és utána gyönyörű babázós heteket, hónapokat, éveket:)Ha meglett a pici, szeretném majd hogyha tájékoztatnál, hogy hogy smint:)amugy kisfiú lesz, vagy lány?:Dmi lesz a neve?:)puszi

2010. jan. 22. 17:00
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hát nevünk az még nem nagyon van, mert nem sikerült dönteni:( Nekem a Botond tetszik, de a páromnak nem nagyon. De még van három hónapom, úgyhogy még van időm.

Aranyos vagy, hogy érdeklődsz, ha meglesz a babóm akkor majd írok, hogy mi volt. Fő a pozitív gondolkodás:D !(de azért ha őszinte akarok lenni egy ici-picit be vagyok tojva...)

2010. jan. 23. 22:27
 16/37 anonim ***** válasza:
69%

Azért nem kellett volna ennyire felkapnod a vizet Kérdező. 14:57-es teljesen normálisan írt. És nehogy azt hidd, hogy mindenki tudja 17 évesen, hogy mi lesz az ő szakmája. Annyiszor fogsz még pofára esni kisszívem, hogy azt el sem hiszed. És azt se hidd, hogy 28 évesen szégyelnie kellene a korát. Főleg egy babával nem. Én 26 vagyok, és sokkal jobban érzem magam most, mint 17 évesen a szüleim nyakán.

Egyébként miért nem mész el védőnőnek? Akkor a babákkal foglalkozhatnál.

2010. jan. 23. 23:01
 17/37 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen normális, hogy érdekel, hogy mennyit keres. Én is tanár voltam 4 évig. A főnököm mindig azzal jött, hogy ezt nem a pénzért csináljuk, hanem elhivatottságból. Ja, persze. De a rezsimet ki fogja kifizetni? Elhivatottságból nem lehet kenyeret venni.

Alapvetően a kórházi dolgozók közalkalmazottak. Na, mivel az állam folyton a csőd határán áll, gondolhatod, hogy a lehető legkevesebbet fizeti. Fizetésemelés 20 évente. Amikor a tanároknak emelték 50 %-kal a fizuját, akkor is az ment, hogy rájöttek, hogy nem tudják kifizetni, ezért mindenféle extra juttatást, pótlékot megvontak. Végül ugyanannyit kerestünk, mint előtte, de nem extrákkal, hanem alapbérrel. Bocs az offért, de tényleg nem érdemes itt közalkalmazottnak lenni.

Mostanában kezd divat lenni az, hogy fogadnak szülésznőt. Itt én 15 körül hallottam, hogy adnak. De én őszintén szólva nem fogadnék, mert ha komplikáció van, úgyis az orvos intézkedik. Az apás szülésnél meg a férj végig ott lehet, engem nem vigasztal, ha a szülésznő fogja a kezem.

Én egyet szültem egyébként, a szülésznő nagyon rendes volt. Igaz, sok dolga nem volt, csak a végére jött be, ő csinálta a gátmetszést. A tágítást a doki. Az előkészítést meg a diákok. Szóval velem nem sok dolga volt. De ha nincs ott a férjem, meg nem fogadok orvost, akkor biztos többet csinált volna.

2010. jan. 24. 00:04
 18/37 anonim ***** válasza:
67%
Őszintén szólva szülés után nekem megfordult a fejemben, hogy atya Úr Isten, ezeket mi motiválja? Micsoda egy szadista, véres meló! Az orvost a pénz, rendben van, de a szülésznő 80 ezer Ft-ért? Hát én biztos nem lennék rá képes, olyan, mint a vágóhíd emberekkel.
2010. jan. 24. 00:06
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, nekem teljesen mások a tapasztalataim.

Sem orvost, sem szülésznőt nem fogadtam meg előre, így mindkettőből az ügyeletest kaptam. Csak a dokit ismertem, a szülésznőt nem, ráadásul a szülésznővel volt egy gyakornok is, tehát gyakorlatilag a gyakornok szülésznő készített engem elő, ő csinált szinte mindent, a szülésznő csak ellenőrizte.

Indított szülésem volt, mivel túlhordtam a prücskömet, és fel lettem kötve oxitocin infúzióra. Folyamatosan ellenőriztek engem is, meg a szívhang alapján a babámat is. Hoztak labdát, inni vizet, mindent, amit kértem. Sőt, mivel fél napig nem történt semmi, még azt is megengedték, hogy sétáljak egyet a szülőszoba előtt a párommal, infúzióstúl!

Mivel még erre sem reagáltam, beültettek meleg vízbe, kádba. Mégegyszer mondom, sem szülésznőt, sem orvost nem fizettem előre!!! Tíz percenként kérdezgettek, hogy vagyok, megnézték, tágulok-e.

A lényeg, hogy a víznek, és a kedves szülésznőnek hála sikerült nagyon könnyen, az első erősebb fájástól számítva másfél óra alatt megszülnöm, természetes úton! A doki is teljesen jól végezte a dolgát, nekem a gátat ő vágta, ő is varrta. A kitolás alatt mindhárman (doki, szülésznő, gyakornok) ott izgultak, bíztattak, hogy nyomjak, mondták, hogy mit és hogyan csináljak.

Öt csillagos ellátás volt, öt csillagos szakemberekkel. Mondanom sem kell, szülés után mindenkinek "megköszöntük", 15-15 ezerrel a szülésznőnek, és a gyakornoknak. Nem vagyunk gazdagok, de ez valóban "hálapénz" volt, hálás voltam azért, ahogy segítettek nekem és a babámnak.

Nem tudom, merre vannak azok a bunkó szülésznők, akikről itt írtak néhányan, nekem a kórházban töltött idő kellemes élmény maradt. Az orvosok is, a nővérek is tisztességgel, emberséggel tették a dolgukat.

2010. jan. 24. 00:42
 20/37 anonim ***** válasza:
Ne a pénzért akarj szülésznő lenni!!
2010. jan. 24. 09:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!