Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mikor szeretnétek visszamen...

Ti mikor szeretnétek visszamenni dolgozni,1 vagy 2 év múlva? És miért?

Figyelt kérdés
Nem tudom eldönteni hogy mennyit maradjak otthon szülésin. Ti is így voltatok vele? Mi szerint sikerült eldönteni esetleg megbantatok?
2014. szept. 11. 14:45
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Ezért voltam kíváncsi a ti véleményetekre mivel én sem tudom eldonteni mi lenne a jó. Félek picit hogy az a 2 év otthonülés ki fog akasztani mivel nagyon szeretek pörögni.
2014. szept. 11. 15:27
 12/23 anonim ***** válasza:
Az elsővel két évig voltam itthon, most a másodikkal is így tervezem.
2014. szept. 11. 15:44
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Az első fiammal3 évet terveztem, végülis így is lett. Mert mikor 2,5 éves lett külföldre költöztünk és itt csak napi pár óra az ovi, én pedig vállalkozóként dolgozom. Tehát a pár órát leszámítva a mai napig itthon vagyok vele, vagy, hogy mondjam. Nem szeretem ezt a rendszert, mert már 4 éves és több időt kéne gyerektársaságban tölteni, nem csak heti 15 órát.

De jövőre hazaköltözünk és akkor végre járhat normális oviba.

Most várom a második babánkat, vele 2 évig tervezek otthon maradni. Remélem fogok otthon munkát találni és mehet bölcsibe. Nagy szerepe lesz ebben az anyagiaknak, mert otthon nem tehetjük majd meg, hogy ne dolgozzak. De, hogy őszinte legyek, nem is vágyom az otthon ülést. Jó lesz majd magyar emberek között, igazi munkát végezni. :)

2014. szept. 11. 15:49
 14/23 anonim ***** válasza:
2 évig terveztem.. 21 hónap lett belőle, de mivel a vége felé már nagyon súlyos depiben szenvedtem, ez így volt jó.
2014. szept. 11. 15:53
 15/23 anonim ***** válasza:

Én nem Magyarországion élek. Itt a gyerek 1 éves korában lejár az otthon maradás lehetősége. Ennyi itt a szülési szabadság.

És itt így is felnő a sok szép, egészséges, szociálisan nyitott gyerkőc. A magyarországi 3 év túlzás. Szerintem.

Én októberben szülök, és már most tudom, hogy szeptembertől már szoktathatom a bölcsibe a gyerekem.

2014. szept. 11. 15:57
 16/23 anonim ***** válasza:
1 évig leszek otthon. A szakmánkban (orvos) ez is elég nagy kihagyás. Hárman vagyunk testvérek, egyikünk sem volt otthon 1 éves kora után, mindenki ment bölcsibe, mifelénk ez a természetes (pedig az sem ma volt).
2014. szept. 11. 16:18
 17/23 anonim ***** válasza:

Akkor én nyertem azt hiszem. :-(

Én 16 hétig voltam otthon, külföldön élek, itt ennyi a szülési szabadság. Ez teljesen elfogadott, nem is nagyon esik ki a munkából senki. Ha pedig tovább akarnál maradni otthon, akkor azt felmondásnak veszik (ritkán engednek 1-2 hónap fizetés nélküli szabadságot még).

Utána egészen egyéni megoldások vannak. Vannak bölcsik, bár én azt kegyetlennek tartom egy alig 4 hónapos csecsemővel. Akkor vannak családi napközihez hasonló helyek (1 szakképzett felnőtt 2-4 eltérő korú gyerekkel), van még babysitter és egyéb megoldások.

Nekünk szerencsére sikerült családon belül megoldani, hatalmas áldozatok árán, de anyám tud segíteni és jön szakadatlanul unokázni.

2014. szept. 11. 16:36
 18/23 anonim ***** válasza:
Én januárban fogok szülini.Eredetileg 2 évig szándékozom itthon maradni,de lehetséges,hogy közben bevállaljuk a tesót is,és ha sikerül akkor nem megyek vissza a kettő között.
2014. szept. 11. 18:26
 19/23 anonim ***** válasza:

Én picit több mint 4 éve vagyok itthon,igaz 2 gyereket szültem és tervezünk most még egyet.Én személy szerint örülök,hogy itthon nem küldenek vissza dolgozni mikor a pici csak pár hónapos,szerintem igenis fontos nekik az első pár év!Nem azt mondom,hogy aki bölcsibe adja a gyerekét abból rossz felnőtt lesz de úgy gondolom(és ezt doki,pedagógus is állítja),hogy jó ha ki tudjuk hagyni a bölcsit.

Tudom,nem a kérdésre válaszolok,ezért elnézést,csak le akartam szögezni,hogy én attól hasznos tagja vagyok a társadalomnak,hogy itthon vagyok a gyerekkel!

2014. szept. 11. 22:42
 20/23 anonim ***** válasza:
51%
Hasznos tagja vagy ilyenkor a családodnak igen, kedves utolsó, a társadalomnak abban a pár évben egyáltalán nem, tehát szerintem azzal ne hitegesse magát senki, hogy azért, mert ő ma is berakta a mosást, és felmosott, azért ő már a társadalomnak is hasznos tagja :DD.
2014. szept. 11. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!