Ha gyes alatt teherbe esek és nem tudok visszamenni dolgozni - bár még létezik a munkahelyem - akkor táppénzre mehetek?
Figyelt kérdés
2012. szept. 5. 16:31
1/12 anonim válasza:
Elvileg mehetsz, mert fennáll a biztosítási jogviszonyod, de most volt egy törvénymódosítás, miszerint a veszélyeztetett terhességre nem jár táppénz (nem tudom, mikortól lesz hatályos). Szóval kiír a doki, "legálisan" nem dolgozol, biztosítottnak fogsz számítani azalatt is, de pénz nem jár. Ha esetleg valami mással ki tud írni, akkor igen, de ha veszélyeztetett terhességgel ír ki, akkor nem.
2/12 A kérdező kommentje:
Köszi az infót, de most komolyan, mi van azzal, aki gyereket vár, vérzik, a nap nagy részében nem is kelhet fel az ágyból és semmit nem kap anyagiak tekintetében?
2012. szept. 5. 16:46
3/12 anonim válasza:
Miért nem tudsz visszamenni dolgozni? Ha a doki kiír táppénzre, akkor megmarad a jogviszonyod, folyamatos lesz.
4/12 A kérdező kommentje:
A munkaköröm miatt, másikat meg nem tud felajánlani.
2012. szept. 5. 16:49
5/12 anonim válasza:
Akkor nincs nagyon más választásod .-(
Táppénzre elmehetsz.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Így legalább nem rúgnak ki.
2012. szept. 5. 16:52
7/12 anonim válasza:
1-es vagyok: ez jó kérdés, hát, így támogatja a kormány a több gyerek születését... :(((
Nem gyűlt össze annyi szabid a gyed/gyes alatt, hogy át tudd hidalni vele az időszakot a gyesed lejárta, és a következő baba utáni tgyás megigénylése (28 nappal szülés előtt lehet legkorábban) közt?
8/12 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, nem tudom, majd megérdeklődöm, sajnos az sem egyértelmű - még - nekem, hogy ilyenkor a szabit kiadják vagy továbbviszik van-e beleszólásom, stb. Még utána kell néznem.
2012. szept. 5. 16:57
9/12 anonim válasza:
Szia!
Az első válaszoló nem írta túl pontosan,mert
veszélyeztetett terhesség esetén is elmehetsz táppénzre és kapod is a pénzt. Betegszabadság nem jár már a veszélyeztetett terheseknek az új törvény szerint.
Egyébként erről itt is van a link:
10/12 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. szept. 5. 18:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!