Nagy lesz a babám sulya ha szedek Gravidát?
Ma a patikában azt mondták inkább ne szedjem mert nagy lessz töle a baba (35 hetes vagyok), de az orvosom javaslatára kezdtem szedni még az elején azota nem mondta hogy ne szedjem akkor mit csináljak?
Tanácstalan vagyok mert az igaz hogy a 33héten 2kg30dkg volt a baba az ultrahang szerinz,de nem mondott rá semmit a doki hogy nagy lenne?!Ti végig szedtetek vitamint a terhesség alatt?

Én is hallottam már többfelől, hogy csak az első trimeszterben szokták főleg ajánlani, mert a nagy babát nehéz lesz megszülni.
Szerintem semmit sem ártasz vele, ha most már abbahagyod a terhesvitamin szedését.

Én a 20. héten hagytam abba pontosan azért, h. ne legyen óriásbabám, mert rettentő étvágyat csinál (ez köztudott), és mesterségesen növeli a babát amire semmi szükség. 35. héten már szinte mindegy, h. abbahagyod-e vagy sem. Egyébként ezekről a dolgokról az orvosok tényleg nem világosítják fel a kismamákat!
35 hetes kismama

Nem tudom hogy lehet így döntened, mert kétféle vélemény van, de bajt nem csináltál, én minden alkalommal megkérdezem a dokit, hogy szedjem-e és hogyan, ő meg mindig válaszol..néha csökkenti, néha növeli az adagot, naponta , kétnaponta, vagy 3naponta szokta...
azt még nem mondta, hogy hagyjam abba, de azt mondta, hogy indokolt esetben szól..
Szerintem a következő látogatásodnál kérdezz rá és mond a dokinak, hogy indokolja meg....a babád súlya pedig egészen normális!

Nagyon sok tudós van ezek az oldalon, akik olyan összefüggésekről nyilvánítanak véleményt és olyan dolgokat tartanak egyértelműnek, amiről még elismert orvosok sem mernek írott véleményt kiadni a kezükből. Nem is tudom, hogy minek jár sok állapotos nő orvoshoz, amikor saját maguk is olyan profin és magabiztosan regélnek a szervezet vitaminellátásáról, illetve a vitaminbevitel következményeiről és az ezzel kapcsolatos összefüggésekről, mintha az elmúlt 15 évben ezt vizsgálták volna laboratóriumi körülmények között nap mint nap. Szerintem simán levezetne bármelyikük egy császármetszést is, ha most az lenne a kérdésben.
Körülbelül 50% az esély arra, hogy nagy babád lesz. Vagy az lesz, vagy nem. Nincsenek bizonyított tanulmányok arról, hogy a terhesvitaminok szedése közvetlen hatással van a magzat súlyára. Ha már szült nőket kérdeznél, akkor sem kapnál egyértelmű választ, mert épp annyian vannak azok, akik a vitaminokra fogják a nagy súllyal született babájukat, mint azok, azok akik vitamin nélkül is nagy babát szülnek. Illetve vitaminnal is kisebbet.
Azt gondolom, hogy mivel a szülésig öt (max hat), de lehet hogy kevesebb heted van hátra, így már nem sok hatással lesz az a babád súlyára, hogy ebben a néhány hétben szedsz-e vitamint, vagy nem. Viszont ha úgy érzed, hogy a táplálkozásod nem elég sok oldalú, akkor érdemes a szoptatás alatt szedned valamit (akár más multivitamin készítményt), mert az anyatej éppúgy elvon majd tőled sokat, ahogy most a benned lévő baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!