Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hetes vagyok,2 hete Gravidát...

7 hetes vagyok,2 hete Gravidát szedek,1 hete hízok! 3 kg-nál járok! Mit szedjek?

Figyelt kérdés

Az orvos Elevitet javasol, de szerinte attól is hízni fogok. A babának meg kell a vitamin.

Amúgy sem vagyok sovány (160 cm, 80 kg), mi lesz márciusig, ha így folytatom?

Az étvágyam nagyon megnőtt, de az édességet kerülöm, magvas barna kenyeret eszek.

A mozgást sajna abbahagytam amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. A doki szerint várjak még 1-2 hetet, csak utána mozogjak, addig csak séta. Pedig nekem nagyon hiányzik a biciklizés és a hastánc is!

Van olyan terhesvitamin amitől nem híznék? Vagy olyan diéta, ami terheseknek is jó?

A védőnő szabin van, és még nem voltam csak a nődokinál.

2009. aug. 12. 14:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem a vitamintól, hanem a megnövekedett étvágyadtól és a lecsökkent mozgás miatt hízol, a terhesvitamin önmagában nem hizlal. Egyél kevesebb kenyeret (akár magvas akár nem) és több zöldséget, vagy fogadd el hogy "hízós" kismama vagy, majd lefogyod, főleg ha sportos élethez vagy szokva:)Én több mint 20 kilót híztam, és a gyerek 1 éves korára minden súlyfeleslegem eltűnt, pedis sose mozogtam semmit és zabálom az édességet. Alkati kérdés!
2009. aug. 12. 14:15
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ.

Nem mondom, hogy sokat sportoltam, de naponta felbicajoztam anyuékhoz (kb. 2 km, félig emelkedőn kell feltekerni), és hetente 2x hastánc DVD-ről, 1x fitt labda gyakorlatok. Ezzel együtt fogytam kb. fél év alatt 15 kg. Mert már nagyon kövér voltam. Örültem, hogy csinosodom.

Most meg kiderült, hogy babát várok, és az orvos kicsit óvatosságra intett, a biciklitől meg eltiltott.

Nekem nagyon hiányzik a mozgás, nagy kertünk van, ott szoktam sétálni, meg viszem a kutyát is, hogy mozogjak egy kicsit.

Az étvágyam tényleg megnőtt, de nem tudom, hogy a vitamintól-e, vagy a babától. Amúgy nem eszem sokkal többet, mint előtte.

2009. aug. 12. 14:27
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia! Én sem vagyok sovány alkat én az Elevitet szedtem, most hagytam abba egy kis időre, de én a közepéig szinte nem is híztam, a harmadik trimeszterben idultam meg, amikor épp ideje volt már.

Nekem nagyon bevált.

Azért vigyázz mert a végén nagyon keményen jönnek a kilók és még most járj utánna mi lehet a hízás mögött. A mozgással óvatosan, ez most nem erről szól, inkább az étrendet változtasd.

Sok sikert!

2009. aug. 12. 14:30
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Az étrendre odafigyelek, sok gyümölcsöt eszek, mert van bőven a kertben. Ráadásul az nem vegyszerezett. :)

2009. aug. 12. 14:33
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha úgy gondolod, hogy a vitamin áll a súlynövekedés mögött, akkor szedjél önmagában csak folsavat, recept nélkül kapható a patikában.
2009. aug. 12. 14:44
 6/12 A kérdező kommentje:

Mikor poz. lett a teszt, akkor rögtön vettem Folsavat. 2 nap múlva mentem nődokihoz, és ő erőltette, hogy kell az a vitamin. Hiába mondtam, hogy eszek sok gyümölcsöt, meg rendesen étkezem.

Az a helyzet, hogy 31 évesen ez az első baba.

10 évig próbálkoztam, 1,5 éve feladtam, és most jött össze a baba. Ennek nagyon örülök, de pont ezért int óvatosságra az orvos.

2009. aug. 12. 14:51
 7/12 anonim válasza:
Én a LifePak-et javasolnám, a Nuskin wellnesscég termékét! Ez egy komplex vitamin, nem külön külön kell bejuttatni a szervezetbe az egyes vitaminokat, hanem csapatban! És ettől nem hízik az ember,(sőt, nem terhesen fogy) hiszem helyre is állítja a megfelelő belső működést, és a megfelelő méregtelenítést! Ha van ismerősöd Nuskin-nél, vagy hallottál már valakitől ilyesmit, akkor kérdezz tőle, ha nincs, akkor jelezd kérlek! (amennyiben érdekel)
2009. aug. 12. 15:45
 8/12 anonim ***** válasza:
Duci lány vagyok, a Gravidától nem híztam, a terhesség negyedik hónapjáig semennyit sem híztam. A szülés után két héttel mindent lefogytam csak úgy magától!
2009. aug. 12. 21:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem a Gravidától hízol:) Az első babámnál nem szedtem semmit mégis 18 kg feljött. A másodiknál alig hízom pedig szedem én is!
2009. aug. 13. 07:55
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valahogy sokkal nagyobb az étvágyam, mint eddig. És főleg az édességet kívánom, de megáljt parancsolok magamnak. Igaz, a lekvároskenyér lement, mert nagyon kívántam.

Sok tejet iszom, ami furcsa, mert korábban csak a kávéhoz ittam egy kicsit. Ezt biztos a baba produkálja.

Holnap megyek nődokihoz. A vitamint mindenesetre szedem tovább.

2009. aug. 13. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!