Téynleg kell terhességi vitamint szedni? Ha nem szedek mit szedhetek helyette? Mire figyeljek oda? Gravidát szedtem egy éve nem, lettem terhes de híztam vagy 10 kg-ot azóta is rajtam fityeg
Hát minek eszel annyit?
Nem a vitamintól híztál, hanem az elfogyasztott ételektöl. vagy azt gondolod hogy a gravidának akkora kalória értéke van?
éhséget csak a vitemin hiányosoknál okoz, aki azért fogyott sokat mert vitamin hiánya volt.
Ha terhes vagy akkor szedj terhesvitamint, ha meg nem akarod akkor egyél elég vitamin tartalmu ételt. amúgy a folsavra van az elsö trimeszterben nagy szükség, másra nagyon nem.
köszönöm a válaszokat....
az első válaszoló kedves szabainak is örültem.
kismajom
Igenis lehet hízni a vitaminoktól. Krónikus és rákos betegeknek is azért adnak vitamin-készítményeket, hogy kicsit erőre kapjanak és magukra szedjenek pár kilót!
A B vitaminoktól "a könyv szerint is" fokozódik az étvágy, akárcsak a C-vitamintól.
Ha valaki ilyeneket szed, nem tud "nem enni", mert annyira erős az étvágy, hogy nem lehet leküzdeni!
Úgy hogy meg kell védenem a kérdezőt az első hozzászólótól, mert igen lehet bűnös a vitaminfogyasztás a plusz kilók megjelenésében!!!
Javaslatom:
Béres féle MG+B6 vit. reggel este egy szem;
Kálcium 500 mg-os pezsgőtabletta reggel egy
folsav, napi két, max. három szem
Semmi másra nincs igazán szükség, ha hízékony vagy!
gyógyszerész kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!