Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek fontos terhesvitam...

Szerintetek fontos terhesvitamint szedni? (Gravida, Elevite)

Figyelt kérdés
2014. szept. 8. 12:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek az utolsóval :)

3-as voltam :)

Én sem azert szedtem hogy hizzon a baba ( meg is kellett őt szülni... :D )

2014. szept. 8. 13:16
 12/25 anonim ***** válasza:
Ha egészségesen táplálkozol, napi 1kg zöldség gyümölcs, napi szinten joghurt sajt húst eszel, akkor nem kell. De ha tésztát krumplit rizst eszel hússal, akkor bizony kell!
2014. szept. 8. 13:18
 13/25 anonim ***** válasza:
Régen mit szedtek a nők amíg nem találták ki ezeket a vitaminokat?
2014. szept. 8. 13:19
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2014. szept. 8. 13:21
 15/25 anonim ***** válasza:
41%

Régen? Régen még D-vitamint sem szedtük, csak pakolgattuk az angolkóros gyereket reggel a fotelbe, este az ágyba... És hosszan sorolhatnám, mennyi mindent élvezünk már az újkor felfedezéseiből. ;-) Mondom ezt úgy, hogy nem vegyszerezem feleslegesen a gyerekeimet, a 6 és fél évesemben 2 adag lázcsillapítón kívül még semmiféle gyógyszer nem járt.

De engem nem zavar, ha vki nem szedi a folsavat, csak elmondtam, amit tudok és elhiszek róla. :) Mert többnyire az információ hiánya okozza a gondot.

2014. szept. 8. 13:31
 16/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nem árt, ha szedi az ember. Én az első trimeszterben minden nap szedtem, a 2. trimesztertől már csak olyan hetente 2-szer vettem be.

Az első trimeszterben a folsav ami igazán fontos a rendellenességek megelőzése miatt, plusz jó, ha kicsit "feltankolja" magát a szervezet kicsit, mert a baba úgy is mindent elszív, és nem biztos, hogy pusztán ételekből be tudsz mindent vinni. És a mai zöldségek, gyümölcsök már nem olyan vitamindúsak, mint régen, a többsége melegházi felpumpált vacak.

Az meg tévhit, hogy a vitamin felhízlalja a babát. A

2014. szept. 8. 13:32
 17/25 anonim ***** válasza:
36%

Szia!

Hát én úgy 8hetes koromtól szedtem a folsav+vas-t 14.hétig.

Aztán már csak kalcium+D+K vitamin, C-vitamin+cink és az elengedhetetlen magnézium+B6 vitaminok maradtak. Nem szedek terhesvitamint és nagy valószínűséggel már nem is fogok:)

A vérképem tökéletese lett és a genetikai vizsgálatok idáig mind nagyon jók:)

Üdv. 26+1hkm

2014. szept. 8. 13:33
 18/25 anonim ***** válasza:
70%
Bírom ezeket a "bezzeg régen" hozzászólásokat :-) régen uh sem volt,aztán vagy beteg gyereked született,vagy nem. Amikor nem volt császármetszés: vagy belehalt az anya a szülésbe,vagy nem. Fogjátok már fel,hogy régen teljesen más világ volt!!! Régen nem járt ennyi autó,nem volt ennyi sz.r a földben,nem volt lehetőség rengeteg mindenre. Aki teherbe esett,maximum remélhette,hogy minden rendben lesz. Arról érdekes senki nem beszél,hogy mik voltak a "bezzeg régen" hátrányai,pedig ódákat lehetne zengeni erről is. Kérdésedre válaszolva: én a 12.hétig 2 naponta szedtem femibiont,utána úgy heti 2x. Mindkét terhességemnél így csináltam,a fiam 3800 grammal,a lányom 3250 grammal született,mindkét esetben 16 kg-ot híztam. Ennyit igazán megtehet az ember a kisbabájáért,nem egy hatalmas összeg a vitamin és nem is kell minden nap szedni. Miért ne szedjem,ha ezzel csak jót teszek?
2014. szept. 8. 13:41
 19/25 anonim ***** válasza:
Én Gravida vitamint szedtem. Szerintem van értelme. Tudom magamról, hogy nem figyelek oda megfelelően a táplálkozásra. Eszek gyümölcsöt, de nem hiszem, hogy amennyit én megeszek, az fedezné a vitaminszükségletet. Zöldséget meg egész terhességem alatt nem kívántam. Szerintem kell a terhesvitamin.
2014. szept. 8. 13:59
 20/25 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a dokim hogy az első trimeszterben hasznos utána meg hagyjam abba a szedését. Így is tettem :)
2014. szept. 8. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!