Szerintetek fontos terhesvitamint szedni? (Gravida, Elevite)
Teljesen egyetértek az utolsóval :)
3-as voltam :)
Én sem azert szedtem hogy hizzon a baba ( meg is kellett őt szülni... :D )
Régen? Régen még D-vitamint sem szedtük, csak pakolgattuk az angolkóros gyereket reggel a fotelbe, este az ágyba... És hosszan sorolhatnám, mennyi mindent élvezünk már az újkor felfedezéseiből. ;-) Mondom ezt úgy, hogy nem vegyszerezem feleslegesen a gyerekeimet, a 6 és fél évesemben 2 adag lázcsillapítón kívül még semmiféle gyógyszer nem járt.
De engem nem zavar, ha vki nem szedi a folsavat, csak elmondtam, amit tudok és elhiszek róla. :) Mert többnyire az információ hiánya okozza a gondot.
Szerintem nem árt, ha szedi az ember. Én az első trimeszterben minden nap szedtem, a 2. trimesztertől már csak olyan hetente 2-szer vettem be.
Az első trimeszterben a folsav ami igazán fontos a rendellenességek megelőzése miatt, plusz jó, ha kicsit "feltankolja" magát a szervezet kicsit, mert a baba úgy is mindent elszív, és nem biztos, hogy pusztán ételekből be tudsz mindent vinni. És a mai zöldségek, gyümölcsök már nem olyan vitamindúsak, mint régen, a többsége melegházi felpumpált vacak.
Az meg tévhit, hogy a vitamin felhízlalja a babát. A
Szia!
Hát én úgy 8hetes koromtól szedtem a folsav+vas-t 14.hétig.
Aztán már csak kalcium+D+K vitamin, C-vitamin+cink és az elengedhetetlen magnézium+B6 vitaminok maradtak. Nem szedek terhesvitamint és nagy valószínűséggel már nem is fogok:)
A vérképem tökéletese lett és a genetikai vizsgálatok idáig mind nagyon jók:)
Üdv. 26+1hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!