Szerintetek fontos terhesvitamint szedni? (Gravida, Elevite)
Én nem szedtem, inkább vitamin dúsabban ettem.
Sztem felesleges, ráadásul nem is olcsó.
3-as vagyok. Én sem szedtek végig a terhesség alatt csak kb a 24 hétig. Ha végig szedem ki tudja mekkora babát szülők :D
Azt mondja egyébként hiogy elég a terhesseg első 12 hetében szedni . De van aki azt mondja higy végig kell... Nekem jo volt az arany közép ut :)
Igen, nagyjából a 12. hétig van értelme, akkor ugyanis gyakorlatilag készen van a gyerek. Konkrétan a 7. hét körül záródik az a bizonyos idegcső, ami miatt a folsavat szedjük. Hosszú évek alatt jöttek arra rá, hogy ezzel a legtöbb idegcső-záródási rendellenesség kiküszöbölhető. terhességben ehhez biztosan elegendő folsavat napi 15 tányér spenót elfogyasztásával lehet bevinni Czeizel szerint. Tehát nem azért szedünk terhes vitamint, hogy felhízlaljuk a gyereket vagy magunkat, hanem hogy elkerüljünk rendellenességeket!
De a kétkedőknek azt javaslom azon gondolkodjanak el, mi van, ha én tévedek és mi van, ha ők. Na ugye? ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!