Mennyire fontos a vitamin szedése?
Először is nyugi. Rengeteg nő szül tervezés nélkül egészséges babát.
Tény, hogy a folsav szedés a terhesség legelején illetve előtte a legfontosabb, mert az idegcsőelzáródási rendellenesség kockázatát erősen csökkenti... nyolcadik hétre az embrió már túl van ezen a szakaszon, szóval mondhatni már "tökmindegy"
DE millió baba megfogan egészségesen folsav szedése nélkül is, ezen már nem tudsz változtatni, ne is stresszelj ezen, vitamint kezd el szedni és mostantól figyelj a babára, de semmiképp ne stresszelj ilyen butaságokon, vannak akik hónapokig nem tudják, hogy terhesek, mert rendszertelen a menzeszük, vagy azt hiszik meddők, stb-stb... és többségében egészséges gyerekeik lesznek. :)
Jó babavárást!
Ui.: Egyébként nekünk tervezett baba lett volna, három hónappal korábban el akartam kezdeni szedni a vitamint, de az első hónap végén már nem jött meg... szóval ugyanezen a stresszelésen végigmentem, hogy "jaaaj nem szedtem a vitamint" de attól még butaság!
A folsav lenne a legfontosabb, méghozzá még a teherbeesés előtt, illetve koraterhességben, amikor kifejlődnek az embrió szervei.
8 hetesen már igen csak késő.
Persze ez nem azt jelenti, hogy tuti baja lesz, csak több az esélye, mintha szedtél volna folsavat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!