Gerincbe érzéstelenítés milyen?
Sajnos itt nem lehet altatni.
De borzasztóan rettegek tőle. Mondtam a férjemnek, hogy nem mehet el, míg nem szünt meg ennek a hatása. Ha kell, üljön kint, de ott legyen.
a gerincbe valo érzéstelenitö és az epidurál, akkor nem ugyanaz?
nálunk adnak epidurált sima szüléshez..de valoszinüleg császározásnál máshova, mást adnak?
Nekem így volt:
Megvizsgáltáltak, mondták h császár lesz 20:45kor, fél 9 körül jött a szülésznő levetkőztetett, befáslizta a lábszáram, bekötötték az infúziót, betoltak a műtőbe, vérnyomás mérés vagy 3x, után katam gerincbe az érzéstelenítőt, kaptam katétert, rám rakták a paravánt, fertőtlenítés, vágás, kivették a babát, kitakarítottak, varrás és visszavittek a szülőszobaba és reggelik ott voltam, kaptam csengőt bármikor hívhattam a szülésztőt ha problémám volt. A műtét kb fél óra volt, párom meg a baba kb még egy órát velem voltak utána vitték el a babát párom meg ment haza. Na asszem mindent leírtam. De ha van kérdésed szívesen válaszolok friss az 'élmény'.
Nem kell parázni, nem rossz érzés :)
Programozott császárom volt. Még az előkészítőben megkaptam a katétert, amit utáltam, plusz infúziót a karomba. A műtőben feltettek az ágyra, akkor előre kellett hajolnom, és beadták az érzéstelenítőt. Én csak egy nagyon enyhe szúrást éreztem, aztán meleg öntötte el a lábaimat, és végre nem éreztem a katétert! Az,h a lábaimat nem éreztem, inkább vicces volt. A műtét végeztével a műtős fiú "arrébb dobta" a lábaimat,h fel tudjon emelni. Nekem tényleg kicsit vicces volt,h látom "repülni" a lábaimat, úgy,h nem érzem.
Fokozatosan múlik a hatása. Én elég hamar tudtam mozgatni a lábujjaimat. Kb. 3-4 óra elteltével pedig a csípőmet is meg tudtam emelni. Nálunk a kórházban nagyon figyeltek arra,h megfelelően mozogjunk. A fejedet tényleg ne emeld majd 8-10 órán át, és igyál sokat! Feltétlen sportkupakos, mentes vizet vigyél!!
Ez egy jó kis cikk. Nekem is spinális érzéstelenítésben volt császárom (nem keverem, a zárójelentést is megnéztem). Nagyjából minden úgy történt velem is, ahogy a cikkben írják, annyi, hogy én nem vettem észre, hogy nem tudok mozogni, vagy csak a zajló történések miatt nem vettem észre, de műtét után már egészen biztos tudtam mozgatni mindenem. Mindent éreztem, de nem fájt semmi, csak zsibbadt, és ez 3-4 órán át tartott, ami nagyon jó, mert a műtét utáni első adag oxitocin miatti összehúzódások nem fájtak. Nagy előny. Miután elmúlt a hatás, kaptam még oxitocint, szörnyű volt, az volt az egész császáros procedúra legrosszabb része.
Én a leggyakoribb mellékhatást, a fejfájást viszont megúsztam, pedig akaratlanul többször megemeltem a fejem, mire eszembe jutott, hogy nem szabad... De ha az embernek a babáját mutatják, nem a fejére figyel :)
Altatásos műtétnél a végén egyből ébresztenek, elég kába még az ember, de már jön is csőstűl a fájdalom. Ja, és altatásnál intubálnak is, ami felsértheti a torkod, és emiatt köhögni kell(ene), na az nem leányálom császáros hassal...
Szóval válaszd nyugodtan a gerinctájit. Én is pont ennyire rettegtem tőle, altatást kértem volna, de szerencsére a szülész és az anesztes együttes erővel meggyőztek, és nem bántam meg. Azért kiegészítő info, hogy az aznapi 4 császár közül csak kettőnknél sikerült a spinált jól beadni, a másik két császáros nem zsibbadt el, az egyiket aztán végül altatták, a másik kapott valami "rendes" fájdalomcsillapítót. Szóval arról nem igen beszélnek, hogy sajnos nem mindenki gerince alkalmas erre, és nem minden anesztesnek van biztos keze...
Jó babavárást! Gyűjts az infókat, de aztán temesd is el a tudatod legaljára, majd ha itt az idő, akkor újra ráparázhatsz. De majd ha túl leszel rajt, te is csak mosolyogni fogsz, ahogy én mosolygok a saját korábbi parámon.
nekem vajudasbol lett csaszar, ugyhogy nagy megkönnyebbűles volt mert mintga elvágták volna a fájásokat. igy az érzéstelenite
s egyáltalán nem fájt de lehet h épp azert mert addigra már minden bajom volt :)'az, hogy nem érzed a lábad utána, kellemetlen, de hidd el ez a legkisebb problémád akkor :)
Ne akarj altatást kérni, ezerszer jobb a spinál. nekem volt mindkettő. egyáltalán nem fájt a spinál, csak azt érzed mikor beadják az érzéstelenítőt a spinálhoz. utána már csak nyomást érzel ahol szúrják. mivel nem hatott a spinál engem altattak is.
az altató átmegy a babába is az a rövid alatt, a kisfiamba is átment az altató. aludt,mint csipkerózsika mikor kivették, így rossz apgart is kapott emiatt. arról meg hogy én hogyan ébredtem...inkább nem mesélem el :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!