Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érzéstelenítős császárnál...

Érzéstelenítős császárnál múlhat-e az érzéstelenítés sikeressége azon, h a kismama husisabb?

Figyelt kérdés
Volt egy ismerősöm 110 kg körül volt amikor szült, 11szer szúrták meg, nem találták neki a pontot el, végül elaltatták. Szerinte a husija miatt. Én úgy készülök, h 80kg körül leszek tuti, nem szeretnék altatrást, lehet, h nem találják majd nekem is a pontot a gerincnél?!
2012. máj. 15. 09:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy 80 kilónál, ez problémát jelentene.

És feltétlenül császároznak?

2012. máj. 15. 09:31
 2/11 anonim ***** válasza:

Ez azon múlik szerintem aki szúr, mennyire tapasztalt!

95 kilóval mentem szülni, elsőre eltalálta, kiszámolta kiló alapján mekkora adag érzéstelenítő kell, hatott!

Viszont én inkább az altatást választottam volna, mert akkor semmit nem éreztem. (előtte volt altatásos műtétem)

Míg a gerinc érzéstelenítésnél végig vacogtam, remegtem annyira fáztam, azt hittem kitör el a fogaim, mindent hallottam, alig vártam a végét. Nagyon kellemetlen volt nekem.

2012. máj. 15. 09:35
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen, előző is az volt, meg sok gyulladás volt a hegemmel anno. Előzőleg a kisfiam feje beszorult és lassult a szíve, pedig már 10 órája vajúdtam:( De, ha érzéstelenítés sikerül akkor az még jó, mert akkor láthatom a 2. kisfiamat rögtön. Első altatás volt, rossz volt, nem láthattam csak sokkal később,plusz utána tök k.o. voltam az altatótól. vváááá sz...r volt!
2012. máj. 15. 09:36
 4/11 anonim ***** válasza:

Én 85 kilóval mentem, és nekem sem találták el azt a pontot, jó negyedóráig próbálkozott a dokinő, már csillagokat láttam a fájdalomtól, aztán inkább elaltattak.

De nem hiszem, hogy kiló kérdése a dolog.

Nekem a seggemen és a combomon van a súlyfelesleg.

2012. máj. 15. 10:23
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem már kétszer volt császárom, most szeptemberben megint az lesz.

Nálunk csak vész esetén altatnak, egyébként gerinc érzéstelenítés.

Én is így voltam, mint az egyik kedves válaszoló, hogy majd kitörtek a fogaim, meg nem kaptam levegőt, de ez állítólag ezzel jár.

Boldog babavárást.

23 hkm

2012. máj. 15. 10:53
 6/11 anonim ***** válasza:
86 kilóval szültem,műtősfiú,még viccelődött is,h ejha,h fog megemelni..(kis egyszálbelű volt)elsőre betaláltak,nekem maga volt a megváltás az érzéstelenítő:)Utána ugyan vacogtam,de műtét alatt egyáltalán nem volt rossz,még beszélgetni is tudtam a dokikkal.
2012. máj. 15. 12:33
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

120 kilósan mentem szűlni,ebből 15kg víz volt,már vénát is alig tudtak szúrni,a gerincérzéstelenítés kb.10. szúrásra sikerült. Az anesztes elmondta,hogy a túlsúly és a sok víz miatt volt nehéz eltalálni,hogy hová szúrjanak.

2012. máj. 15. 21:56
 8/11 A kérdező kommentje:
csajok, ez eddig nem hangzik túl jól!mikor van a vacogás,AMIKOR lezsibbad az ember?Meddig megy a bénulás?Köldökig,mellkasig?Fulladásérzés mitől van?
2012. máj. 15. 21:57
 9/11 anonim ***** válasza:

5-ös válaszoló vagyok.

A vacogás az érzéstelenítő hatása, tulajdonképpen párosul az izgalommal a műtét alatt. Nem vészes. Nem fulladás érzés van, hanem nehezebben kaptam én levegőt, de lehet mondom, csak az izgalomtól.

Mell alattól zsibbadsz egészen a talpadig, de a műtét után fél órával már megy ki a hatása....Az már kellemetlenebb, mint maga az egész műtét.

Na meg a katéter felhelyezése, engem az viselt meg a legjobban...:S

2012. máj. 16. 07:16
 10/11 anonim ***** válasza:

Tegnap 21.56-os válaszoló vagyok.

Vacogás nem vészes,a nehézlégzés érzése attól van,hogy megdöntik az ágyat alattad,úgy,hogy a fejed lejjebb van kicsit.Emiatt az érzéstelenítő feljebb folyik,mellkasig.Én szóltam,hogy úgy érzem nem kapok levegőt,rögtön rámtették a maszkot. A másodiknál már előre szóltam,hogy ne döntsenek meg,mert nagyon ijesztő volt az előzőnél. Így is tettek,nem volt semmi rossz érzésem. A katétert meg akkor tették fel,amikor már hatott az érzéstelenítés,így azt észre sem vettem. Nekem a műtét utáni 12 óra fekvés és az azt követő felkelés,sokkal rosszabb emlék.

Ne aggódj,a műtősök kézségesek,tudják,hogy félsz,oszd meg velük,igyekeznek segíteni,hidd el!

Szép szülést!

2012. máj. 16. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!