Ki az aki cigizett a terhesség alatt?
Dohányoztam. 10 hónapos egészséges, fejlődésben kimagasló kislányom van. Napi 4-et szívtam, orvos is tudott róla.
Nem vagyok rossz anya, nem egy cigitől lesz az ember rossz. Terhesség alatt a dohányzás rizikós. De közel sem akkora nagy bumm, mint ahogyy felfújják. TÖBB ismerősöm dohányzott, nem lett semmi. Persze a legjobb ha leteszed, hiszen az az 1-2% esély ott van, hogy a dohányzástól károsodásst szenvedhet a babád. (Igen, nem több %).
Nem kell ítélkezni...
Én nem cigiztem egyik terhesség alatt se,két egészséges kislányt szültem. A legjobb barátnőm cigizett,nem lett baja a kisfiának,egy másik barátnőm napi 1 szálat szívott,neki kis súlyú (alig két kilós ) babája született,nehezen hízott,többször voltak kórházban,a csaj 2 évig pszichológushoz járt,mert úgy érezte az ő hibája.
Figyelj,két végkimenetele lehet a dolognak= lehet egészséges a cigi ellenére is,de nagyobb a KOCKÁZAT. És hidd el nem éri meg kockáztatni.
Én is erős dohányos voltam,és tudom,hogy nem könnyű letenni,nekem se sikerült egyből. De próbáld meg.
Ti komolyan nem tudtok olvasni? Ertelmezni? A kerdesre kb 1-2 valasz jott a tobbi mind csak okoskodik. Ige borzalmas es kopni vako az ilyen aki ilyenjor se kepes letenni.
De sehol ne latom h a kerdezo irta volna h bagozik! Ti igen? Ki tudja miert kerdezi? Lehet csak erdeklodik, vagy ismerose bagozik, de az is lehet h o valoban. De miert kell egybol kopdososni? Az ilyen libak mint ti azert indul a veszekedes! Mert nem birjatok befogni es a kerdesre se tudtok erdemben valaszolni.
A kerdesedre a valaszom: amikor en szultem , nekem egy honappal hamarabb jott a lanyom mert koldokzsinor volt a nyakan es mellkasan nekem o volt 2700 g es 50 cm az egyik roma csak az egesz terhesseget vegigbagozta es meg mielott bejott szulni is bagozott sot mar alig birta ki h mehessen ujra, pedig szoptatott is es asztmas volt. Neki a gyerek 40 hetre szuletett 2450g volt es 46 cm. Az h azota milyen gondjai vannak passzolom.
Van egy regi szomszedunk is, ott a kiscsaj az elso es masodik terhesseget is vegigbagozta. A nagy 4-5 eves korul lehet asszem de asztmas, a kicsi nemregen volt egy eves ha jol tudom de meg talan o nem az. De allandoan beteg, az immunrendszere egy kalap kaki. Jo mondjuk az eletviteluk is olyan. Es nem romak!!! Ez a durva.
Szoval nem minden esetben lehet baja a babanak bagozastol de en pont ket olyat is lattam h baj lett belole.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!