Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A védőnő ma leszidott, amiért...

A védőnő ma leszidott, amiért biciklivel mentem hozzá, szerintetek igaza van?

Figyelt kérdés
Semmi eü problémám nincs, az orvos soha nem szólt meg érte, 20 hetes terhes vagyok.. Azt mondja, hogy nem illendő ilyet csinálni, és strandra se menjek, mert hogy nézne ki egy kismama a strandon (az orvosom szerint úszhatok is).. Majd kifaggatott milyen ételeket eszem, és letiltott a káposztáról és a feta sajtról, főként az utóbbit sajnálom, mert 14 éve minden áldott este eszem egy kis kockát vacsorára, annyira imádom.. Szerintetek ezek jogosak, hallottatok ilyenekről, hogy ezeket nem lehet csinálni / enni?
2014. júl. 17. 00:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
15%
Én nem bicikliztem volna terhesen, azt veszélyesnek tartom, a többiben nincs igaza a védőnődnek.
2014. júl. 17. 07:06
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Milyen Védőnő az ilyen?
2014. júl. 17. 07:40
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
37 hetes terhes vagyok és még biciklizek. Kényelmesebb és gyorsabb is mint gyalogolni.
2014. júl. 17. 08:09
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs, hogy egy védőnő bármiről is LETILT.

Max. javasolhat, amit vagy megfogadsz, vagy nem.

Szegény, jól megszívtad a tiéddel, mert szemmel láthatóan a szakma legalján helyezkedik el.

Káposztát max. a szoptatás elején nem javasolt enni, terhesen nyugodtan eheted.

A fetában pedig semmi nincs ami ártalmas lenne, nem is tudom honnan veszi ez a nő ezt a bődületes baromságot?

Én mikor terhes voltam folyton a salátákat kívántam nyáron, heti 3-4-szer csináltam fetás, vagy juhtúrós zöldségsalátát.

Ja és én is végig kerékpároztam, még szülés előtti nap is.

Persze óvatosan, de ha nincs semmi gond és vigyázol, körültekintően tekersz, akkor nyugodtan.

Anno az én első védőnőm nyáron a dinnyét akarta nekem megtiltani, mert szerinte az hizlal. :)))

Mondanom se kell, faltam a dinnyét egész szezonban.

2014. júl. 17. 08:28
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz a védőnőddel, egyél nyugodtan feta sajtot, ha azt kívánod. Káposzta szoptatás alatt nem ajánlott, mert fájhat tőle a babád hasa. Biciklizni is lehet, ha nem vagy veszélyeztetett és nem kell feküdnöd (ahogy írtad, nem hiszem). A biciklit azért nem szokták ajánlani, mert sok kismama rosszul van, szédül, alacsony a vérnyomása és tekerés közben is rájöhet egy rosszullét és esetleg eleshet. Ez mondjuk tényleg balesetveszélyes, de nyilván nem indulsz el biciklivel, ha kicsit is rosszabbul érzed magad. Én 12 hetes vagyok és naponta tekerek az oviba, utána a munkába, délután meg haza. természetesen nem földúton, bukkanókon, és nem ugratok patkáról föl és le.
2014. júl. 17. 08:39
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Biciklizes/uszassal eggyetertek az elottem valaszolokkal, feta sajtra azt mondjak szabad de en inkabb kerulom.es nem a sav miatt. En angliaban elek es van egy rakas etellistam hogy mit szabad es mit nem enni terhesseg alatt, megmagyarazva hogy miert nem. A puha sajtokat kerulni kell mert altalaban nincsenek pasztorozve, pl camambert-et meg kek sajtot, peneszes sajtokat nem szabad. Camambertet csak akkor ha jo folyosra at van sutve. Viszont ha ra van irva hogy pasztorozott tejbol keszult akkor lehet. Ezenkivul van egy csomo halfajta is amit nem szabad enni mert magas a higany tartalma ami normalisan nem art terhesen viszont art a babanak.Akit erdekel es tud angolul keresgeljen az nhs.co.uk (az angliai egeszsegugy hivatalos) honlapjan a pregnancy menupontban minden meg lehet talalni.

Magyarorszagon ezeknek a felerol sem vilagositanak fel.

2014. júl. 17. 09:28
 17/21 anonim ***** válasza:
Terhesseg elott es alatt is napi 15km-ttekertem. Szamomra az volt a kikapcsolodas. Semmi problema nem tortent.
2014. júl. 17. 12:51
 18/21 anonim ***** válasza:
80%
Bicikli témában csak annyit, hogy amikor nekem beindult a szülésem, kiírt napon, még haza KELLETT tekernem biciklivel, nem volt valami leányálom fájások közben de ez van.
2014. júl. 17. 13:12
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Hát tényleg nem ő a legjobb védőnő a világon, mindennel problémája van, több kismamát is ismerek, aki hozzá jár, és mind ki vannak akadva. :( De én alapból azt feltételezem, hogy az egészségügyi dolgozók nem akarnak nekem rosszat, és ha tényleg van alapja, hogy nem ehetek pl fetát, akkor kibírom a babáért gondolkodás nélkül. Csak már kezdek kételkedni a védőnő szavában, mindenbe beleköt. Miért sétálok, miért biciklizek, miért vezetek autót (mit csináljak, teleportáljak??), miért megyek strandra, miért sportolok (pedig elhihetitek, hogy nem ketrecharcolok, csak kismama pilates, séta és úszás, orvosi engedéllyel), miért hízom (+4 kg), komolyan elképesztő. Már attól görcsben van a gyomrom, ha belegondolok, hogy mennem kell hozzá. :( De akkor inkább a dokival konzultálok, ha bármi kérdésem van, a védőnőt pedig elengedem mostantól a füleim mellett, mert elég vaskalapos. Úgy kezel, mintha halálos beteg lennék, pedig csak várandós vagyok..
2014. júl. 17. 14:18
 20/21 anonim ***** válasza:
Csak az a baj, hogy még sűrűbben fogod látni ha megszületik a babóca. Na akkor aztán vigyázz mert lelkileg is labilisabbak vagyunk szülés után, nehogy minden hülyeségbe belerángasson a babával kapcsolatban.
2014. júl. 18. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!