Ha nem szedek terhesvitamint, és nem is akarok, akkor rossz anya vagyok, és felelőtlen?
Egész NYugat-Európaban nem kell terhesvitamint szedni (nem is ismerik ezt a fogalmat), és egyáltalán semmiféle készítményt nem adnak a kismamáknak, kivéve, ha valakinek vérkép alapján nagyfokú hiánya van.
Érdekes módon arrafelé nem több, hanem kevesebb a rendellenes gyerekek száma.
Az igaz,hogy kulfoldon nem adnak terhesvitamin.Tobb gyogyszertarban kerdeztem mar,egyszeruen nincs forgalomban.Az orvosomtol is kerdeztem(nagyon alapos magandoki),azt mondta nincs szukseg vitaminokra,a verkepemmel minden rendben.
Vasat es folsavat irt fel,melle pedig vettem egy egyszeru multivitamint.Oszinten szolva en orulnek neki,ha elerheto lenne a terhesvitamin,jobban ereznem magam tole.Anyukamat fogom vegul megkerni,hogy kuldjon nekem postan.Szamomra fontos,hogy ha mar az etkezesemre nem nagyon tudok ugyelni mert rengeteget dolgozok,legalabb ezzel potoljam a szukseges vitaminokat es asvanyi anyagokat.
Nem tudom, hogy olvassa-e valaki még ezt a topicot, a kérdezőnek meg már nagyjából tök mindegy a terhességi korát, na meg a makacs meggyőződését tekintve, de azért leírom.
Bődületes nagy hülyeség azzal érvelni, hogy nagyanyáink idejében sem volt terhesvitamin, mégis egészségesen megszülettünk. Ja, mi megszülettünk, de érdemes lenne megkérdezni az idősebb generációt a vetélések, fejlődési rendellenességek, és halva születések statisztikáját illetően. Ugyanis ezek a tragédiák sokkal gyakrabban fordultak elő abban az időben, és ez részben a különböző vitamin- és ásványi anyag hiányoknak tudható be.
Bizonyított tény, hogy egyes vitaminok (különösen a folsav, és különösen az első 12 hétben, valamint a teherbeesést megelőző hetekben) kivédhetnek bizonyos súlyos fejlődési rendellenességeket. Ennek tudatában mindenki dönthet, hogy kockáztatja-e a leendő gyereke életét, egészségét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!