Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha nem szedek terhesvitamint,...

Ha nem szedek terhesvitamint, és nem is akarok, akkor rossz anya vagyok, és felelőtlen?

Figyelt kérdés
Mert akárkinek mondom,hogy nem szedek terhesvitamint,mind furán néznek rám,meg picit le is hurrognak...Csak vasat,meg magne B6-ot szedek,mert nagyon alacsony a vasam,és görcsölök is...

2014. jún. 24. 14:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
53%

7-es válaszoló, ugyan évezredeken keresztül születtek gyerekek kalcium pótlás nélkül. De átlagosan gyenge csontozattal, korai csontritkulástól szenvedtek utána. Tudod hogy hány gramm kalcium van 1 dl tejben/10 dkg túróban és hogy mekkora kalciumszükséglete van egy terhes nőnek. Persze lehet mindenfajta vitamin és ásványianyag pótlás nélkül is végigcsinálni egy terhességet , de nem biztos, hogy érdemes.

Az hogy mekkora lesz a gyerek a genetikán múlik és nem pedig a vitaminokon.

2014. jún. 24. 14:46
 12/23 anonim ***** válasza:
65%

arról nem beszélve hogy a mai, áruházakban kapható húsokat duzzasztják, feltöltik, a fehérje tartalmuk lényegesen alacsonyabb a régi idők háztáji állataihoz képest. Ugyanez a helyzet a tejjel, a legtöbb boltban kapható lötty vízből meg adalékanyagokból van.

Persze, ha minden reggel van időd kimenni a pajtába, lefejni a tehenet (és az a tehén kizárólag szabad tartásban él és nem szemét takarmányon) valamint minden reggel levágsz magadnak egy csirkét és nem pedig a bolti "csirkemell sonkával" próbálod bevinni a szükséges kalciumot, akkor neked valóban nincs szükséged vitaminra.

2014. jún. 24. 14:55
 13/23 anonim ***** válasza:
92%
Nem zavar, ha valaki velem ellentétes döntést hoz. Az egy kicsit igen, amikor téves információk, hallomások alapján döntenek emberek (pl. nincs bebizonyítva sehol, hogy a vitamintól nagyobb babák születnek, de a folsavhiány velőcsőzáródási rendellenességekkel való összefüggése igen). Mindenki úgy él, nevel gyereket, ahogy akar. Én szedtem és fogok is szedni, mert az általam tanult és olvasott információk alapján ez a helyes döntés. Én ezt határoztam el.
2014. jún. 24. 14:56
 14/23 A kérdező kommentje:
Nekem az első terhességemnél egyébként a védőnő mondta,hogy ha pici a baba becsült súlya,akkor több terhesvitamint kell szedni,ha sok,akkor keveset,vagy teljesen el kell hagyni...Akkor ezt valamiért mondta,nem??(mert rákérdeztem,hogy a terhesvitamintól nő-e a baba súlya,mert én nem akarok óriásbébit szülni).Amint ezt meghallottam,még vitamin közelébe se mentem.:)
2014. jún. 24. 15:00
 15/23 anonim ***** válasza:
68%
Én csak a 12. hétig szedtem a vitamint, de akkor is már kínnal, utáltam az ízét. (és mint később kiderült, ártottam magamnak vele) Teljesen normális súlyú gyermekem született. Abban meg csak reménykedhetek, hogy nem ártottam neki is...
2014. jún. 24. 15:03
 16/23 anonim ***** válasza:
84%
Azért mondta, mert tájékozatlan. Nem akarom minősíteni, de elég elmaradott vélemény ez. Vitamintól hízni nem lehet, neked sem és a babának sem. Attól híztok, amit megesztek. A vitamin az étvágyat növel(het)i. Az én védőnőm is érzésre beszél, nem ésszel. A felét meg sem hallom, mert szinte fáj. Van, aki tanul és van, aki nem olvas a diploma megszerzése után. Legközelebb, ha ilyenekkel ijesztgetnek, kérd a forrást, hogy honnan tudja!
2014. jún. 24. 15:07
 17/23 anonim ***** válasza:
51%
Ismerős történet. Engem is megszóltak, mert nem szedtem semmiféle terhesvitamint. Odafigyeltem az étkezésemre - ennyi. Vasat sem szedtem, mert a vérvételek azt mutatták, hogy nem alacsony a véremben a vas szintje és később sem csökkent - akkor meg minek. Magánorvoshoz jártam, rendszeresen vettek vért tőlem (Rh összeférhetetlenség és a korom miatt) és mindegyik orvos azt mondta, hogy amíg ilyen jók az eredményeim, addig felesleges bármit is szednem.
2014. jún. 24. 15:17
 18/23 anonim ***** válasza:
29%

Harmadik babámat várom, én sem szedek semmit. A vérképem tökéletes, plusz vasra sincs szükségem. A fogaim sem romlottak. Alkalmanként kapok be egy-egy Mg+B6-ot, ha érzem hogy ugrálni akar a lábam.

Én személy szerint nem hiszek ezekben a reklámozott multivitaminokban, szerintem ez mind nagyrészt pénzlehúzás.

És nekem lehet, szerencsém van, mert valóban, naponta kétszer kimegyek az istállóba és megfejem a kecskéket, saját sajtot-túrót, húst, tojást, gyümölcsöt, zöldséget eszünk, ami nem látott szóját, vegyszert, műtrágyát...

2014. jún. 24. 16:28
 19/23 A kérdező kommentje:
Hát ez az,hogy a baba azt úgyis elveszi a szervezetünktől,amire szüksége van...Régen se volt terhesvitamin,mégsem vagyunk betegek...(a mamám,meg anyu se szedett.). De a mai világban a terhesvitamin nagy divat lett. :)
2014. jún. 24. 16:50
 20/23 anonim ***** válasza:
én sem szedtem ilyesmit egyik terhesség alatt sem. a vasat kellett, de azt még most is.
2014. jún. 24. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!