Két napja pozit teszteltem, de még mindig dohányzom. Ti
mikor hagytátok abba?
Igazából a pozitív teszt megerősített benne, hogy várandós vagy, így nem kérdés, azonnal le kellett volna tenned. Tüneteteket ne is várj, mert van akinek egyáltalán nincs és a többségnek is inkább később. Mire tüneteid lesznek már késő. Igazából amikor már ártasz egy cigivel, vagy alkohollal vagy bármi káros dologgal, az a köldökzsinór kialakulása után van, ami kb a 7. héttől kezd el kialakulni. Én nem azt mondom, hogy addig nyugodtan lehet bűnözni. Sőt, Isten őrizz! De valahogy addig kellene mindenkinek észbe kapni, ha addig még nem tette!!! Az orvos szerint nem hiába van ez így kitalálva, mert sokakban addigra tudatosul a terhesség(kimaradt menzesz, teszt) és így utána már tudsz a babádra kellőképpen, felelősségteljesen vigyázni. Szóval pozitív=terhes vagyok=nincs cigi!!!
2014. jún. 16. 11:05
Mikor èn pozitìvat teszteltem èpp a konyhàban àlltam es a meglepődöttsègtől megszokasbol majdnem ràgyújtottam de aztàn persze nem...szerintem egyaltalan ne cigizz ha tudod,h babàs vagy!!
2014. jún. 16. 12:36
A teszt elvegzese elott gyujtottam ra utoljarra.En se voltam rosszul,szoval nem volt egyszeru,pedig mindig azt hittem,hogy majd ha terhes leszek,akkor nem fogom kivanni a cigit,de nem igy lett.Eszembe szokott jutni,hogy de jo lenne ragyujtani,sot meg almodni is szoktam rola,de nem mergezhetem a kisbabamat,hiszen o az egyik legfontosabb dolog az eletemben es igy is folyton aggodok,hogy valami baja lesz.Egyaltalan nem hianyzik,hogy meg azon is rettegjek,hogy mit okoz neki a dohanyzas :/
Szoptatas alatt se tervezek cigizni,aztan utanna majd meg meglatom,hogy mennyire fog hianyozni.
Hidd el,ha akarod,akkor le tudod tenni!
2014. jún. 16. 13:06
14/23 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!Csak egy kis biztatás kellett,ma már nem gyújtottam rá:)
Nah hogy megy kérdező? egyik válaszoló voltam
2014. jún. 19. 09:49
16/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm kérdésed,nagyon nehezen.Rágyújtok még néha,de borzasztó bűntudatom van és sokat sírok:(
nekem negatív volt a tesztem, semmit nem láttak 2nappal utána uh-n sem, azt hittem valami hormonbeteg vagyok,aztán a laborban pozitív lett a hcg. mivel véletlen baba volt, fel sem fogtam, de mikor először láttam uh-n ,8.héten (később kiderült,hogy már az 10.hét volt) ,és ott dobogott a szivecskéje meg minden...hát,nem lett volna szivem többet rágyújtani.
2014. jún. 19. 10:07
Már akkor letettem amikor elkezdtünk próbálkozni.
Mielőbb hagyd abba szerintem, hiszen Te is azt akarod, hogy normálisan kifejlődjön mindene. Ugye? Gondolj erre, és ne gyújts rá többet! Ha rád jön az érzés, hogy rágyújtanál foglald le magad valami mással, gondolj a babádra!
2014. jún. 19. 19:40
dokihoz mikor mész ? menj mielőbb, mert amig nem tudatosul benned a dolog addig nehéz is lesz. én próbálkoztam mikor belekezdtünk a babaprojektbe de akkor nem sikerült letenni. mikor pozi lett kb 5 napra rá tettem le, de nagyon sokat segített a férjem hogy ne akarjak rágyújtani, pár napig nehéz volt, de utána már reflexből reggeli kiüléses beszélgetéshez nem kávét hanem gyümölcsöt, vagy tökmagot, joghurtot vittem. menj dokihoz, még ha nincs is szívhang még, de legalább lásd és a doki is megerősítsen benne, akkor talán könnyebb lesz. az érdeklődő válaszoló vagyok.
2014. jún. 19. 21:57
20/23 A kérdező kommentje:
Szombaton volt a nemvárt napja,jövőhét után megyek dokihoz,akkorra kb 6 hetes leszek.Én is ebben reménykedem,köszönöm,hogy érdeklődsz,aranyos vagy:)
Kapcsolódó kérdések: