Romlott hústól lehet bajunk?
Kijön. Vagy felül vagy alul.
Semmi gond, igyál egy teát, pihenj. Az is lehet, hogy most csak érzekemy vagy a szagára és nincs is semmi baja.
Toxoplazma:
A várandósság alatt fogékonyabbak a kismamák a fertőzésekre, ráadásul a magzat egészséges fejlődése szempontjából is mindent el kell követni, hogy ne betegedjen meg a leendő anyuka. Az újszülöttekre, csecsemőkre ugyanezek igazak. Vannak konyhai alapszabályok, amit mindenkinek érdemes betartani, de a terheseknek és csecsemős családoknak a hozzátáplálás elkezdése után különösképpen. Hisz, ami egy egészséges embernél pl. 3-4 nap kellemetlenég, az ebben a körben akár végzetes is lehet. Nézzük az alapszabályokat:
A legveszélyesebbek az állati eredetű élelmiszerek, de a növények is közvetíthetnek betegségeket. Könnyen romló ételekre különösen figyelj: tojás, hús (baromfi), hal, kagyló, tejtermékek, friss gyümölcsök, zöldségek.
Körültekintően vásárolj: a könnyen romló, hűtést igénylő élelmiszereket a vásárlás végén tedd a kosárba és siess vele haza, ha szükséges vigyél magaddal hűtőtáskát, majd hazaérve azonnal tedd a hűtőbe. Ne vegyél meg olyan ételt, aminek a csomágolása nem ép. A szavatossági időt mindig ellenőrizd, sokszor érdemes mélyebbre nyúlni, nem a legfelső terméket megvenni (hisz általában az első sorba pakolják azokat, amik hamarosan lejárnak).
Tényleg semmi másra nem vágyott szerintem, minthogy ilyet írj neki. Mégha igaz is lehet.
Lefogadom, hogy semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!