Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg sok reggelire 2...

Tényleg sok reggelire 2 toastkenyeres melegszendvics és egy kis bögre tejeskávé?

Figyelt kérdés
A védőnőm szerint ez sok,de reggel már úgy kelek,hogy korog a gyomrom. Szerinte így nagyon hamar el fogok hízni,pedig eddig még egy kg sem jött fel (26 hetes vagyok). Ti mit és mennyit reggeliztek?
2014. máj. 28. 08:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Ja, írtad, hogy sokat híztál az elsővel. Az meg is maradt vagy maradt rajtad súlyfelesleg? Mert ha igen, akkor jól csinálod, hogy nem hízol most.
2014. máj. 28. 09:37
 12/25 anonim ***** válasza:

A védőnőket az idióták iskolájában képzik??? Az én védőnőm is h.ülye, olvastam itt mások védőnőjéről is, a te védőnőd is h.ülye...

Ennek a dupláját eszem reggelire és 20 hetesen 2 kiló plusznál tartok. Első terhességem alatt is zabáltam, 9 kilót híztam a végére.

Az én reggelim ma 4 kifli volt egy nagy pohár kakaóval. (kedvencem, a kifliből 10-et is megtudnék enni reggelire)

2014. máj. 28. 10:11
 13/25 anonim ***** válasza:
Védőnő sem az intelligencia mintaképe az tuti, reggelizni rendesen kell,és bizony semmi baj a kenyérrel,meg a cukorral.Elhízni úgy lehet ha az ember nehéz ételek,sok szénhidrátot eszik este.ne foglalkozz a védőnővel, szegénynek nem sok esze van.
2014. máj. 28. 10:31
 14/25 anonim ***** válasza:
5%

Na, jó, ez tényleg nem sok. De annak a válaszolónak is igaza van, aki azt írta, hogy üres kalória. Az a kérdés, hogy mi van a szendvicsben. Mert a lényeg, hogy tápláló legyen. Eszel-e mellé pl. zöldséget, tejterméket vagy csak a szénhidrátot nyomod be?

Az utolsó válaszolónál is ez a kérdésem, hogy szerinte megfelelően táűpláló reggeli-e a 4 kifli és a kakaó. Mjert mindkettő egészségtelen. Ahogyan a péksütik is (ha nem teljes kiörlésű)

Én csak egy kis tál műzlit eszem reggelire, de abban van joghurt, teszek bele olajos magvat és friss gyömölcsöt is. Ha csokis csigát reggeliznék akkor két óra múlva már megint éhes lennék, mert üres kalória és persze vitamint meg be se vinnék a péksütivel a szervezetembe.

2014. máj. 28. 10:33
 15/25 anonim ***** válasza:
92%

Jaj már megjelentek a nagy "egészségtudatosok".

Persze egyen a kérdező sok füvet teljes kiőrlésű magokkal mert az tápláló...

Az oké,hogy este kerülje a szénhidrátot fogyasszon sok tejterméket,gyümölcsöt,zöldséget, de a szénhidrátra a cukorra is szüksége van a szervezetnek és a teljes kiőrlésű akármik sem egészségesebbek a sima lisztnél, ha mértéktelenül eszik az ember össze,vissza akkor ugyanúgy árthat az is.

2014. máj. 28. 10:36
 16/25 anonim ***** válasza:
4%

Semmi baj a kenyérrel és a cukorral? Akkor csak hajrá! Aztán majd elhízott lesz a gyereketek is, meg ti is itt nyavalyogtok majd terhességi cxukorbetegséggel meg olyan plusz kilókkal, amit sehogy se tudtok majd leadni.

A négy fehérlisztes kifli cukros kakóval nem reggeli, hanem méreg. Ahpgyan a kóla és a csipsz is. Ezt nem terhesen is kerülni kéne, a terheség meg nem jogosít fel arra, hogy most aztán be lehet ám tömni minden vacakot.

2014. máj. 28. 10:59
 17/25 A kérdező kommentje:
A terhesség elején fogytam 55 kg-ról 51-re az állandó rosszullétek miatt. Ha úgy vesszük,akkor már híztam,de a kezdő súlyomhoz képest még semmit. Eddig 3 kg plusz,nekem ez az előzőhöz képest semmi. A szendvicsben vaj van,sonka,sajt,a tetejére majonézt nyomok,mellé paradicsomot eszek,vagy retket,vagy újhagymát. Persze nem mindig ez a reggelim,néha kalács kakaóval,néha pirítós,néha lekváros kenyér. Én értem,hogy miért súlykolják az egészséges táplálkozást,de azt is,hogy valaki miért nem tud csak egészséges kajákat enni. Az első terhességem alatt teljesen egészségtelenül étkeztem,bár magam sütötte pizzákat,hambikat,sütiket ettem,ez elvileg mégis üres kalória ugye. A fiam 3250 grammal és 52 centivel született,most 22 hónapos és 12 kg,nem lett elhízott. Az én sok pluszom is lement kb 10 hónap alatt,pedig semmit nem tettem érte.
2014. máj. 28. 11:18
 18/25 anonim ***** válasza:
És az miért baj, ha valaki 2 óra múlva újra megéhezik? Pont olyankor jön a kis tízóraim, amivel kihúzom ebédig. Naponta többször kell enni és keveset. Nem az a lényeg, hogy 4-5 óráig meg se érezzem az éhséget. De reggel akkor is kell a szénhidrát. Persze figyeljünk rá, hogy jó minőségű szénhidrát legyen, de ez is baromi nehéz. Ahhoz, hogy biztos legyél benne, hogy az teljes kiőrlésű, minőségi szénhidrát, amit eszel, magadnak kellene sütnöd mindent. Mivel pék ismerősöm mesélte és el is hiszem neki, látva némely rozskenyeret vagy teljes kiőrlésű kenyeret, hogy sokat csak megszíneznek valamivel, hogy picit legyen barnább és eladják drágábban, mint teljes kiőrlésű cuccot. Ennek ellenére én is próbálom azt venni és keresni a polcon, hogy melyik lehet a legjobb, de soha nem lehet tudni. Amúgy én eszem sokszor zabpelyhet is főzve gyümivel és magokkal reggelire, de ugyanúgy megéhezem és kérem a tízóraimat 2-3 óra múlva, pedig az lassan felszívódó szénhidrát lenne, de nálam ugyanaz a végeredmény.
2014. máj. 28. 11:51
 19/25 anonim ***** válasza:

Úristen... ez most komolya védőnőtől? :O Ilyet még én nem hallottam.

Akkor mit szólna az én reggelimhez? (Falusi vagyok, nem tagadom). Ma két tükörtojást, egy sült császárszalonnát és egy sült virslit ettem meg, másfél szelet fehér kukoricás kenyérrel. A kávét azt hamarabb szoktam, nem reggelivel. Az én védőnőm soha sem mondta meg mit ehetek vagy mit nem, mi sok mi nem. Mindig elfogadta.

Egyébként pedig azt eszel amit szeretnél, ami neked jó az a babának is jó.

Tegnap egyébként hagymás tojást ettem 3 tojásból egy db fehér kukoricás kenyérből.

Előtte való reggel lecsót stb...

Az előtt pedig két db melegszendvicset rendes bükki kovászos kenyérből.

Ezek alapján a Te védőnőd engem már olyan diétára fogott volna szerintem :D

2014. máj. 28. 14:55
 20/25 anonim ***** válasza:
Egyébként 35 hetes vagyok
2014. máj. 28. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!