Vegetáriánus vagyok, kisbabát várok. Milyen vitaminok pótlására kell különösen odafigyelnem?
Térítők kíméljenek :-)
20 éve élek így, nem hiszem, hogy a terhesség alatt kéne drasztikus változásokat bevezetnem az étkezésemben.
Amúgy pedig elhatároztam, ha bármilyen húst megkívánok, azt megeszem. Sajtot, tojást, tejterméket fogyasztok.
Folsavat és B-komplexet szedek, valamint multivitamint és vasat.
Szia! En emiatt nem aggodnek. Bar nem vagyok vegetarianus, de amiota terhes vagyok, a csirkehusra ra sem birok nezni, es az egyeb husokat is alig birom megenni, igy majdnem a 0-ra csokkent nalam is a husfogyasztas.
Ilyenkor a legfontosabb vitaminok: folsav, vas, kalcium, magnezium. Ha szedsz terhesvitamint, abban minden benne van, ami a babanak kell. Ezen kivul az orvos irhat fel vasat. A gorcsok ellen szoktak kalciumot-magneziumot szedni meg. Ezek a legfontosabbak. :)
Köszönöm szépen a válaszokat, rosszabbra számítottam :-)
Nem aggódásból, csak előrelátásból kérdeztem.
Zöld mancs ment mindenkinek.
nagy tévedés,a vas nagyobb részben van egyes növényekben mint a húsban.
Mellékesen szerintem nem véletlen,hogy daganatos betegeknek első körben javasolják,hogy teljesen hagyják el a húst...
7-es válaszoló, amit leírtál, az így nem igaz. A növényi vasat sajnos az emberi szervezet SOKKAL ROSSZABBUL tudja hasznosítani, mint az állati eredetű termékekben lévőt (kiváltképpen a húsban lévőt), így csak növényi eredetű táplálékból sokkal nehezebben lehet bevinni a szükséges mennyiséget. A daganatos embereknek pedig nem tanácsolják, hogy hagyják el a húst...
Üdv: egy EÜ-s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!