Vannak itt vegetáriánus kismamák?
Most szeretnénk babát. Nem eszem húst e.ü.- i okok miatt már több, mint 10 éve. Mindenre odafigyelek, minden évben megyek laborba és a vérképem mindig tökéletes.
Várandósság alatt milyen vitaminokat szedtetek? Az étrendetek miben változott? Esetleg, ha már szültetek: egészséges, jó súlyú babátok született?
Kérem a témához csak az szóljon, akinek ebben van tapasztalata! Akinek előítélete van ezzel az életmóddal kapcsolatban, kérem, ne írjon! A válaszokat és a megértést előre is köszönöm! :)
Szia! Mi is most tervezünk babát, én is vegetáriánus vagyok, írok mert engem is érdekel a kérdés!
Anyukám 5x volt terhes (6gyerekkel) és a terhesség alatt nem evett húst, mind a 6an makk egészségesen jöttünk a világra és nem is voltunk soha betegek. Megfogom kérdezni h hogyan táplálkozott és írok még!
Jó egészséget és boldog babavárást!:)
Köszönöm szépen a válaszod! Várom akkor a továbbiakat! :)
Neked is kívánok boldog babavárást! :)
Szia!
Én "majdnem vega" vagyok (11 éve) halat eszem hetente, de más húst nem eszem semmilyen formában nem vallási okokból inkább csak saját elgondolás miatt. Ezért is fogadtam meg ha várandós leszek és megkívánok valamit akkor azt meg fogom enni. Hát nem kívántam sőt még a halat sem! Viszont saját művelésű kertünkben rengeteg gyümölcs-zöldség megtermett amiből bőven ettem. Eleinte szedtem a gravidát napi egy szemet de csak a várandósságom előtt 2-3 hónappal és az első 12 hétben. aztán 2009-ben született egy gyönyörű egészséges kisfiam (3590gr), most pedig 4 hónapja egy kislányom:-)(3390gr)
A kisfiú már eszik mindent ő kap húst is de nagyon keveset és próbálok minőségit beszerezni (kb. heti 1-2x a reggelit is beleértve) mivel az apukájuk is húsevő nekik megfőzöm a húst de apa is csak mértékkel eszik ahogy a fia:-)
Várandósságaim alatt teljesen jó volt a vérképem, és minden rendben volt, nem voltam rosszul, sőt az első babával még a szülés napján is dolgoztam:-)))
Ja és még valami! Mielőtt várandós lettem egy íriszdiagnosztikás azt mondta próbáljak kicsit lúgosítani és javasolt minden reggelre egy "saláta turmixot" ami elég brutál hangzik de hozzá lehet szokni ez 1,5 víz és tetszőleges zöld levelű növények összeturmixolva én előtte ezt ittam (spenótból főleg) mivel nem volt hányingerem, ittam akkor is mikor terhes lettem. Tudom a spenótban sok a folsav és minden amit nyersen eszem nagyon egészséges.
Én elvétve eszem húst, halat. Terhességeim alatt annyira se bírtam, gyakorlatilag nem ettem húst addig. Viszont tojás, tej, tejtermék, tészta, stb. mentek. Sok gyümölcs, zöldség, pékárúk.
1. baba: Maternát szedtem és a vasat a 2. trimesztertől. Kislány lett, 54 cm és 3350 gr.
2. baba: Femibiont szedtem, vasat és Ca-ot, Magne-B6-ot.
Kisfiú lett, 55 cm és 3230 gr.
Mindketten a kiírt idő előtt néhány nappal születtek, teljesen egészségesek.
A lényeg, hogy egyél elegendő fehérjét, Ca-ot és vitamint. A vasat többször ellenőrizni kell, mert az életmód miatt nincs igazán feltöltve a vasraktár, terhesség alatt pedig nagyon fogy a tartalék. Sok sikert!:)
Szia! Első vagyok, bocsi a kései válaszért, de elég nehéz anyámat elérni:)
Naszóval, Ő nem vega, csak mikor terhes lett elkezdett egészségesen étkezni, meg a hús is kimaradt. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt evett, gabona féléket, magvakat. pl. rizs, köles, kukorica, hajdina(brrr én ezt nem szeretem:)), árpa, zab, lenmag, szezámmag, búzacsíra stb... szóval ezek a reform alapanyagok. De megette azokat az ételeket is amiket más készített pl. paradicsomos káposzta, krumplis dolgok, nem kerülte a K betűs ételeket, sosem fúvódott fel. Tejet sem ivott, szoptatás alatt sem, nem volt rá szüksége. Minden nap egy bögrébe összekevert daráltmákot, mézet és egy csepp tejet és megette, ez jó vérképző és vas tartalmú. C vitamint szedett, ezenkívül nem szedett gyógyszert. Nem tunyult, tett vett, mindent megcsinált, főzött, mosott, takarított, vezetett egészen addig amig nem szült. Itta a teákat, kömény, húha:D elfelejtettem....az a lényeg h nem ivott fekete teát.
Végig igy volt még szoptatás alatt is, soha semmi bajunk nem volt, nem voltunk hasfájósak, teje min dig volt, még jópár más gyereket is tudott volna ellátni tejjel:D
Ha még van kérdésed nyugottan kérdezz, most egyenlőre ennyi:)
Jaa és kifejezetten jó husú babák születtek:) Egyedül én és az ikertesóm voltunk kisebbek, én voltam legkisebb 2800g és 46 cm, a többiek 3-4 kg és 50+ cm.
Kedves utolsó!
Nagyon szépen köszönöm, hogy fáradoztál! :) Nagyon hálás vagyok Neked és köszönöm Édesanyádnak is segítséget! :)
Kellemes hetet kívánok Neked és Családodnak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!