Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, akik méritek a...

Kismamák, akik méritek a haskörfogatotokat, válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Hány cm-t nőtt a hasatok az utolsó trimeszterben? Én minden héten megmérem, és nekem a 28-29.héten lett 104,5-105cm, és már 35hetes vagyok, és azóta is 104,5-105cm között van a mérőszalag. Nektek is így volt, vagy folyamatosan nőtt?

A baba is 30hetesen még normál méretű volt, 34hetesen már úgy mondták "nem lesz nagy". Kicsit aggódok,hogy nehogy nagyon leálljon, vagy lelassuljon a fejlődésben-hízásban.

2012. jan. 10. 08:03
 1/3 anonim ***** válasza:
minden szuper lesz!a haskörfogat mérete pedig nem jelent semmit!pont e miatt már nem is nagyon mérik!
2012. jan. 10. 09:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is mértem minden héten ugyanazon a napon, csak úgy kíváncsiságból. Nekem az utolsó 5 hétben, 34-39 hét között már nőtt semmit, és hízni sem híztam semmit már. A 26. héten voltunk 4d-n, és ott még teljesen a nagykönyvben megírt mérete volt, aztán mikor 29 hetesen az orvosom mérte, már egy kicsit kisebb volt, mint kellene, és ez a 33 hetesen is úgy volt. Tényleg kicsi lett a kisfiam, 2360g-al született 39 hétre, de egyébként egészséges volt, csak a súlya miatt került inkubátorba, és megfigyelésre az első 2 napban. Nem találtak semmi gondot, ami okozhatta ezt, szerintem a genetika is belejátszott, mert az apukája is pont ilyen mérettel született annak idején.
2012. jan. 10. 09:43
 3/3 A kérdező kommentje:

Hát - sajna én is úgy jártam mint a második válaszoló, nekem a második kisfiam lett elég kicsi- és vele pont ez volt, hogy 30-32hetesen még teljesen hozta az átlagot- 1600-2000grammot, és utána alig-alig hízott, mindössze 2600grammal született. Ezért aggódok csak- nehogy megint ez legyen. :)

Az első gyerekem az teljesen normális súllyal 3.6kg-mal született, vele nem volt ilyen gond.

A kicsi is inkubátorban volt egy-két napig és infúzión, olyan kis gyenge volt- de ez az átmeneti állapot nem tartott sokáig, azóta nagyobb csibész már, mint a nagytesója. :)

2012. jan. 10. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!