ANGLIAI KISMAMÁK? Válaszolnátok pár kérdésre?
Szia! Nézd meg ezt az oldalt:
Itt részletesen le vannak írva a támogatások.
Én a munkahelyemen nem mondtam fel.
A manageremnek megmondtam,hogy terhes vagyok és megbeszéltük a dolgokat (mit csinálhatok és mit nem) és aláírtuk a risk assesmentet.
Ha most felmondanál, lehet nem kapnál semmilyen támogatást.
Én úgy tervezem, hogy kb 7 hónaposan kiíratom majd magam táppénzre a szülésig. Aztán jöthet a maternity.
Szülés után 1 évig otthon maradhatsz a babával, aztán ha szeretnél, visszamehetsz dolgozni, sőt, elvileg megmondhatod, hogy hány órában szeretnél.
Gratula! :)
8hkm
Szia!
Attól is függ, hogy agency-n keresztül vagy irodán keresztül dolgozol? Én úgy tudom, hogy az 1 éves munkaviszonyod jó ha megvan, mert akkor fizetik a maternity leave-t ami 33 hét + 6 hét. Nem tudom pontosan, hogy mi van akkor hogyha még csak 2 hónapja dolgozol. Fizikai munkát végzel? Hogyha igen akkor mindenképpen szólj a munkahelyen, hogy tegyenek könnyebb munkakörbe, és maradj a munkahelyen ameddig csak bírsz.
Én a munkahelyemen 2 éve dolgozok szerződéssel, szülés előtt 6 héttel jöhettem el. Ellehet hamarabb is. Szóval én dolgoztam a 32.hétig /aztán szabadság, maternity/ most járok a 35.hétben.
Remélem azért valamennyire tudtam segíteni.
Amúgy hanyadik hétben vagy? mert az nem írtad csak azt hogy "ha teherbeestem".
35 h+2napos kismama :)
elrontottam az első mondatot, attól függ hogy agency-n keresztül vagy szerződéssel dolgozol.
Amúgy én 1 évig lehetek itthon, vagyis 6 hétig teljes fizetést fizet a gyár, utána 33 hétig a fizetés kb. 70%-át. Utána 8 hetet nem fizet. VAgyis 52 hétig így lehetsz otthon. Aztán ha visszamennék, akkor megkell mondanom, hogy délelőttbe vagy délutánba és hány órába. De még azt nem tudom, hogy visszafogok-e menni.
Szia.11hettel a gyermek szuletese elott mehetsz el GYES-re.
Amikor elkezdtem a maternity leave-t akkor 6 hetig kaptam a fizetesem 90%-at majd 33heten keresztul havi 128 fontot.Az a maximum attol tobbet nem kaphatsz!
Nem kell felmondj csak szolnod kell hogy terhes vagy ha nem "fizikai" munkat vegzel akkor raersz(nekem azonnal szolnom kellett).
gy tudom hogy a gyermek szuletese elott valami 26honapja ugyanazon munkaltatonal kell dolgozz hogy elmehess SMP-re.Mikor en voltam terhes akkor meg igy volt.
Ha esetleg nem vagy jogosult a Statutory Maternity Pay-re akkor jogosult lehetsz a Maternity Allowance-re amire a Job Centerben kell jelentkezni.A 25.heten hetig azt hiszem nem tudsz jelentkezni semmire sem.
[link] Ezen nezz szet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!