Mi történik, ha 160g-os szénhidrát diétát kell tartanom, de nem eszek annyi szénhidrátot egy nap? Eddig sem ettem! Eddig is csak reggel ettem szénhidrátot, aztán megpróbáltam kerülni. A terheléses vércukrom 7,8 lett, amiatt kellene a diéta.
Szia!
Én 150g CH-n vagyok ccc 2 hónapja. Sose eszem meg a napi 150g CH-t, kérdeztem a dokit, hogy ilyenkor mi van, azt mondta, hogy semmi a lényeg a napi 5x-i kaja... Nem tudom, neked kell-e naplót vezetned a kajálásokról (nekem kell), de ha igen akkor biztos megmondják, hogy oké-e így.
Amúgy "cukraim" nekem is pont ilyenek...
Nálam szóba se került, hogy gond lenne...
Mondjuk nekem 1500kcal-t is tartanom kell.
Namármos a kaják 2 csoportra oszthatók, vagy kalóriatartalma van és CH tartalma alig, vagy fordítva...
Szóval nekem asszem lehetetlen lenne kihozni a 150g CH-t és az 1500kcal-t egyszerre.
nem kötekedésből kérdezem, de ha csak reggel ettél szénhidrátot, utána nem, akkor MIT ettél utána?
Van szénhidrát a zöldségben, gyümölcsben (nem is kevés), a tejtermékben, és így tovább.... ha napi ötször eszel, akkor azért ezekből csak kell valamit enned (tényleg nem bosszantásból kérdezem :) Egyébként cukros vagyok, szóval azért kérdem)
Most terhességi cukorbetegségem van, vagyis, ami nekem van annak még a pontos megnevezése, nem a cukor betegség. A terhességem előtt nem fogyasztottam csak reggel nagyobb mennyiségben szénhidrátot. Valamilyen péksütemény és tejeskávé.
Ebédre általában húst salátával, vagy zöld körettel ettem, aztán délután szintén felvágottakat zöldséggel. A terhesség előtt természetesen nem is ettem 5x. 48kg-ról indultam, nem hiába. De mivel így éreztem jól magam, a szervezetem is hozzászokott, most a 160g-ot sokallom. Egy 50g-os szénhidrátos ebéd után majd kidurranok, úgy megnyomja a gyomrom. Meg az 5x evés is sok nekem.
Egyébként nem irigyelem azokat, akik egyébként is cukorbeteg. Nem könnyű kitalálni, mit mivel egyél.
a zöldségben is van szénhidrát, van amiben nem is kevés. (tévedés, hogy csak a lisztes cuccokban).
Az előző válaszolónak egyébként igaza van, az étkezések és a szénhidrát tekintetében, a baba egészsége miatt fontos, nem elsősorban a tiéd miatt (persze, azért is)
Ui: én is terhességi cukorbetegként kezdtem... Most meg már ez van.
Az jutott eszembe, hogy ha neked nem kell mellette kcal-t is számolgatni, akkor simán cseréld le a hús-zöldséggelt hús-krumplira (a krumpliból úgyis bőven elég egy kevés, persze a CH tartalma meg magas). Tehát próbálj CH gazdagabb (ámde súlyra-méretre kevesebb) cuccokat enni:)
A 6. válaszolóval meg nem értek egyet úgy ahogy van, nomeg nem kérdőjelezném meg azt amit a Honvéd kórházban "összeállítottak/kitaláltak"... és az kicsitsem 160g CH... Jah és nálam (meg pár "sorstársnál") semmi keton nincs sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!