Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 év körüli lányok hogyan...

20 év körüli lányok hogyan vélekedtek a teherbeesésről, szülésről? Csak én nem akarom ennyire?

Figyelt kérdés
Borzalmasan ellenkezem,ha a párom felveti.Szeretnék babát, de soha nem akarok terhes lenni és nem akarok szülni.Inkább az örökbefogadást választanám.Én egyszerűen nem bírom azt elképzelni magamról, hogy egyszer terhes legyek és szüljek.
2009. dec. 12. 22:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
24%

hát ebből látszik, hogy gyerekesek és önzők vagytok.

nem is kell nektek gyerek, majd ha már normálisan tudtok gondolkodni.

2009. dec. 12. 22:49
 12/24 anonim ***** válasza:

Én 21 éves vagyok és van egy 5 hónapos kisfiam és nem bántam meg, de ha te még nem vagy rá felkészülve akkor persze nem kell még szülnöd. Nőgyógyászhoz pedig igy is úgy is el kell menned bár évente egyszer.

Üdv

2009. dec. 12. 22:53
 13/24 anonim ***** válasza:
Én is 19évesen szültem,de így 2év távlatából látom,hogy tényleg éretlen voltam még. Mégsem bánom egy percig sem,életem értelme,annyi szeretetet kapunk és adunk,nem is gondoltam volna.
2009. dec. 12. 22:58
 14/24 anonim ***** válasza:

22:49!

SZó sem volt róla h kell gyerek.

Nem önzőség ez, egyszerűen nincs rá hajlama még. De ez még változhat. Egyelőre nem kéne elítélni valakit aki még nem is szült. Azt viszont igen, aki megszüli és elhagyja.

2009. dec. 12. 23:00
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
CSAK AKKOR VÁLLALJ GYEREKET HA ÚGY ÉRZED AKAROD!!!!Ne a párod döntse el hogy jöhet-e már a baba vagy sem hanem MINDKETTEN akarjátok!20évesen meg amúgy is fiatal vagy, éljetek még hiszen egy gyerek rengeteg lemondással jár.
2009. dec. 13. 06:11
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Igaz már elmúltam 20 pár éve...majdnem dupla annyi vagyok, de ismerős az érzés, és nem is olyan régről. A szüléstől mindig rettegtem, mert a fájdalomküszöböm szinte nulla. Féltem az első 6 hónaptól, mert nagyon nehéz időszaknak tartom, szinte 24 órás "szolgálat", és sokszor nehéz kitalálni, hogy mit is tegyen az ember, hogy egy kiegyensúlyozott boldog babája legyen. Mindig azt mondtam, hogy úgy 2 év forma gyereket szívesen elfogadnék "készen", onnantól már boldogulok.

Ehhez képest 31. hetes terhes vagyok, nagyon várjuk a lányunkat, képes vagyok órákig nézegetni a kis tipegőket, és élvezem, ha ugrál a hasamban, pedig néha kifejezetten fáj. Nem érdekel, hogy mi lesz szüléskor, majd valahogy túl leszek rajta, és lesz segítségem az első időszakra, túl leszünk az első 6 hónapon is. Nem akarom már más gyerekét, a miénket akarom. Ja! Az alakom meg végképp nem érdekel már, majd lefogyok utána, bár a diéta miatt alig híztam.

Szóval sok időd van, amíg eljutsz idáig. Addig nem is szabad nekifogni, amíg a biológiai órád nem jelez. Addig pedig egy kicsit élvezzétek ketten az életet, utazzatok, szórakozzatok, és érezni fogjátok, hogy mikor kell gyermeket vállalnotok. A férjem szerint azért kellett már, mert úgy érzi, hogy nincs miért küzdeni. Van lakásunk, autónk, persze hitelünk is, de dolgozgatunk, fizetjük, amit kell, ha jut egy kis utazásra, akkor kirándulunk. Persze lehet a ranglétrán feljebb kerülni, lehet lakás helyett ház, meg nagyobb autó, és hosszabb utazás, de feltettük a kérdést, hogy minek is. Most már van miért!

Minden jót nektek!

2009. dec. 13. 08:10
 17/24 anonim ***** válasza:
Te még nagyon gyerek vagy ahhoz hogy szülj! És gyereknek gyerek nem való! Ne haragudj, ha ez nyersen hangzott, de ez az igazság. Nem a korod miatt tartalak gyereknek, hanem a gondolkodásod miatt. Majd évek múlva leszel olyan érett, hogy eszedbe sem fog jutni, az hogy vad idegen ember vad idegen gyerekét neveld fel, mikor lehet a te testedből véredből is egy!!! Semmi gond, élj még és felejtsd el, hogy szülj addig amíg nem érzed másképp a dolgokat! Csak ártanál annak a gyereknek is!!!!
2009. dec. 13. 09:40
 18/24 anonim ***** válasza:

én 21 éves vagyok, 20 évesen voltam először terhes(elvetéltem) akkor nekem is azt mondták, főleg a 34 éves sógornőm, hogy még gyerek vagyok, nem való nekem gyerek, hát neki nem való, de erre nem térek ki bővebben. Most 21 vagyok, várom a babánkat nagy szeretettel, már most imádom, igaz már most hajnalban kell kelnem miatta, miatta mert ugrándozik a hasamba, de imádom!

Lehet hogy te még tényleg nem vagy érett rá, én már 18 éves koromban babát szerettem volna...

De mások miatt ne vállald!

Mindenki máskor érik meg rá!

Van olyan ismerősöm, aki nagyon sokáig várt, mert nem akarta elveszteni az alakját, igen ilyen is van, nem a szüléstől, szoptatástól félt, hanem, elveszti az alakját, az ilyet nem tudom megérteni!

várj még, aztán meglátod!

2009. dec. 13. 10:57
 19/24 anonim ***** válasza:

Én 17 éves koromtol szerettem volna babaát, a párommal éltem már 1 éve, de az anyagiak nem voltak megfeleloek, igaz most is albérletben vagyunk, de már egy éve próbálkoztunk, most vagyok 20, és márc. 1-re vagyok kiirva szülni, most vagyok 28 hetes.Nagyon boldog vagyok, hogy születik egy picink, aki belolunk van.De amig nem érzed azt, hogy erre van szükséged ahhoz, hogy boldog legyél addig ne válllj babát.Én látom a sok bulis ismerost, akik ennyi idosek, de nem cserélnék veluk már semmi pénzért.Tudoik majd menni ha nagyobb lesz a pici, de most o a legfontosabb, és nem lehet annál csodásabb érzés mikor életet adsz a babádnak és a párod büszke árd/rátok.:)

De amig nem mosolyogsz a picikre és nem gondolsz bele mindig mikor lástz egy babát vagy egy pici gyereket, hogy milyen lenne a sajátod, meg hogy ezt ugy megvennéd neki ha lenne, te igy nem fogod nevelni, mit az az anyuka, meg hogy az tied biztros szebb lesz, vagy okosabb...Amig nem jár ilyesmi a fejedben, addig tényleg korai.

Sok sikert!

2009. dec. 13. 11:53
 20/24 anonim ***** válasza:
Azt megkérdezhetem, hogy a párod hány éves?
2009. dec. 13. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!