Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a képről? Miért gondol mindenki csodaként az anyaságra? Meg fog változni a véleményem? Érez (érzett) valaki hasonlót?

Figyelt kérdés

Ezt a képet találtam böngészés közben és ez valamint az ehhez hasonló képekre nem tudok úgy nézni, hogy milyen szép, inkább taszítónak találom. Mindig is szerettem volna babát, a gyerekeket is nagyon szeretem, de valahogy ezekre a "járulékos dolgokra" akkor nem gondoltam, nem foglalkoztam vele, úgy gondoltam normális velejárója a terhességnek.

23 hetes vagyok, most még kis aranyosnak gondolom a pocakomat, nincs is vele semmi baj szép (még) a bőröm, feszes..na de mikor meglátok nagy pocakos fotókat rosszul vagyok tőle. Úgy érzem ez a terhesség teljesen kizsigereli, tönkreteszi az anyát. Olyan mintha egy élősködő lenne az emberben, kinyúlik tőle a bőr, kireped, és még sorolhatnám...Utálom a természetet amiért ezt így alkotta meg..nem azzal van bajom, hogy nő bennem, hanem hogy miért kell ilyen nagyra nőnie, vagy ha ilyen nagyra nő miért nem alkalmazkodóbb még jobban a testünk, miért kell így kinéznünk szülés után? Na meg a szoptatás...hát arra se tudok másként gondolni minthogy "kiszívja" belőlem az tápanyagot, élősködik ott is belőlem, mert oké aranyos, az én gyerekem, szeretem imádom, de valahogy nagyon naturisztikusan tudom felfogni ezt az egészet.

Itt a kép amúgy:

[link]

Ott van két gyerek a picit még úgy ahogy értem, de az a nagyobb már minek lóg ott az anyja mellén? Olyan mintha kihasználnák csak az anyjukat, lógnak ott rajta...

Nem vitát akarok szítani félre ne értsétek, szeretek terhes lenni ettől függetlenül, imádom a babámat de valahogy ezek a dolgok olyan idegesítőek....

2014. márc. 3. 16:05
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki lesz csunya szules utan! Nekem pl. kifejezetten jot tett, olyan jo alakom lett mint azelott soha! 10 kiloval lettem kevesebb mint az indulo sulyom (165 cm es 45 kg). Nem repedt meg a bőröm egyaltalan, senki meg nem mondta volna hogy szultem. Most a masodik babamat varom es most sem felek hogy negativ valtozasok mennenek vegbe rajtam. Baromi szerencses a genetikam alapbol de ha nem lenne az, akkor is tennek erte hogy jol nezzek ki. Szamomra ez mindig is fontos volt, hogy jol nezzek ki es tetsszek a ferfiaknak. Es ebbol nem engedek... :-)

Szoval ne aggodj, nem mindenki nez ki ugy...

2014. márc. 3. 18:17
 22/32 anonim ***** válasza:
"csunyahasu" vagyok. Háát azért olyan nagyon nem vagyok kibékülve a pocimmal :D De megérte! Nem csinálnék semmit sem vissza:)
2014. márc. 3. 18:19
 23/32 A kérdező kommentje:
Szó se róla, nem akarok rosszat a babámnak, annak se örülnék ha koraszülött lenne, és szoptatni is szeretném, mert tudom, hogy ez a jó neki, de akkor is szörnyű, hogy sok nőt hogy tönkretesz külsőre. Családba is van rokon aki fiatalon szült mégis nagyon csúnya lett a hasa és nem is tud mit kezdeni vele. Volt főnökömnek meg szoptatás után csomó haja kihullott szörnyű volt azt is látni mit tesz vele a gyerek. És bosszant, hogy ebből az egészből csak a nőknek jut, a férfiak meg elvannak mint Marci hevesen...nagyon nem jól van ez így kitalálva...:(
2014. márc. 3. 19:04
 24/32 anonim ***** válasza:
66%

Őszinte leszek kedves kérdező..

Részben nagyon nagyon megtudlak érteni, a kép nekem sem tetszik és amitől félsz az is érthető. Másrészt kicsit ijesztő ahogy ezeket megfogalmaztad.

Én ezen a héten leszek 2 hónapos terhes és én is rettegek hogy elhízok vagy csúnya lesz a bőröm. Mivel tudom magamról hogy nekem csak ez van. Az, hogy csinos vagyok, hogy a férfiak egytől egyig megfordulnak utánam az utcán. Nekem ennyim van. Semmi másom. És én is megvagyok ijedve, ráadásul nem örököltem túl jó géneket..benne van a pakliban hogy súlyosan elhízok. De megfogadtam hogy minden tőlem telhetőt, ami az erőmből kitelik azt megteszem hogy ne veszítsem el ezt az adottságomat!

Szóval én megtudlak érteni és semmi baj nincs azzal hogy te ilyen nyersen de mégis őszintén tudtad megfogalmazni a félelmeidet. De én ismerek olyan édesanyákat akik egyáltalán nem híztak el, sőt szebbek lettek. :)

Kedves "csúnyahasu" anyuka! Én a te pocakodon semmi csúnyát nem látok csak azt hogy 3 gyereknek adtál életet. És ez önmagában csodálatos úgy, ahogy van! :)

2014. márc. 3. 19:06
 25/32 anonim ***** válasza:
13%

Megertelek,en is nagyon tartok az ilyen jellegu valtozasoktol.Szoptatni sem szerettem,idegileg teljesen kikeszitett, 1,5 honapig birtam.Szerencsere a hasam nagyon szep maradt az elso terhesseg utan,egyaltalan nem latszik,hogy szultem.A combomon lett csak 3-4 pici csik,mert nem gondoltam,hogy ott is kremezni kellett volna,de igazabol alig latszik.

Attol felek,hogy a masodik terhesseggel nem leszek ilyen szerencses.Mar nagyon vagyok a babara,de ez cseppet sem jelenti azt,hogy kepes lennek elfogadni barmilyen altalad is emlitett valtozast.Szoptatni biztosan nem fogok, mert szamomra az szenvedes volt,es felek,hogy a masodik terhesseg utan mar nem jonnenek helyre nyomtalanul a szovetek.Sajnos nem lehet elore tudni,kinel mennyi terhelest birnak.

Oszinten szolva a csaszaron is gondolkodok,mert a ferjemrol sem szandekozok lemondani.

Biztos en vagyok a tul hiu,de en egeszseges csaladot szeretnek,nem csak csodakent kezelt gyerekeket elgyotort anyukaval es felre kacsintgato apukaval.

2014. márc. 3. 19:07
 26/32 anonim ***** válasza:
Köszönöm 24es, ez jól esett :)
2014. márc. 4. 01:30
 27/32 anonim ***** válasza:
26%

Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy hogy bír valaki szoptatni. Ennyi, nem vagyunk egyformák.

Még jó, hogy egy nőt érdekli, hogy hogy néz ki szülés után is... Pont azzal van a baj, akit nem, aki elfelejt nő lenni, azt hiszi szült egy gyereket aztán a férjét már magához is láncolta.

2014. márc. 4. 08:50
 28/32 anonim ***** válasza:
37%

11es vagyok,igen igaza van az előttem szólónak,teljesen normális ha a nő szülés után is nő akar maradni nem elégszik meg azzal,hogy

"na akkor felszedtem 10-20 kilót,lötyögök,de hát anya vagyok ez így is szép,kit érdekel zsíros hajjal tejfoltos ruhában leszek-e,már anya vagyok ami olyan csodálatos,a gyereket szoptatom 2-3 évig együtt alszunk,magamra kötöm,a párom nem lényeg már van gyerek fogadja el,hogy akkora vagyok mint a ház,és nem érdekel a kinézetem,aki másképp gondolja azt jól leszólom és elmondom mindennek,mert hát bánt engem legbelül,hogy nem vagyok elégedett,jól bemagyarázom magamnak,úgy vagyok szép ahogy vagyok és felrakom a szoptatós képeimet a facebookra is,hogy lássák hú de milyen anya vagyok"

ezzel nem akartam senkit megbántani,de én ezt vettem észre,aki nem így gondolkodik,mint akit leírtam az már egy önző dögnek van kikiáltva

2014. márc. 4. 08:59
 29/32 anonim ***** válasza:
2014. márc. 4. 11:03
 30/32 A kérdező kommentje:
Nem csak én vagyok egyedül aki hasonlóan gondolkozik ahogy látom. Igen ez az, hogy attól hogy anya leszek miért kell megváltoznia az egész életemnek. Mondjuk itt már egyikőtök kicsit más témába nyúlt, ez hogy elhanyagolja magát valaki, meg túlságosan ragaszkodik a gyerekéhez ezt se tartom annyira jó dolognak, de ezt mindenki maga dönti el, hogy neveli a gyerekét. Én biztos nem fogom itthon magamra kötözgetni, meg ugrálni minden hisztijére, nem fogom hagyni hogy kiszolgáltassa magát, mert nem gondolom hogy a kötődés ettől alakul ki, ugyanúgy a szoptatásról is ez a véleményem. Attól nem fog a gyerekem jobban szeretni hogy 3 évesen még szoptatom, mert ezt ne magyarázza be nekem senki hogy a gyerek igénye..maximum erre van szoktatva és az anyuka igénye. Ez a facebookos link amit beraktatok szép amit írt...oké...hogy minden csík emlékezteti a gyerekre...persze így utólag sajnos nem tudja az ember mivel vigasztalni magát, de kétlem ha választania lehetett volna neki is hogy szeretné a régi bőrét, vagy ez akkor nem hinném, hogy ezt választaná, egyszerűen csak elfogadta magát, mert nem tud mást tenni sajnos, de szépnek semmiképp nem mondanám. Én nem erről szeretnék emlékezni a babámra:( Azt még aláírom, ha valaki mondjuk csont sovány volt és a terhesség alatt felszedett pár kilót, kerekebb lett esetleg a popsija, vagy nőtt a cicije (mert anyumnál ez volt) szóval arra azt mondom megszépítette a terhesség. Olyat is láttam már akinek meg durván bedúsult a haja, arra is azt mondom hogy megszépítette, vagy szélesebb lett a csípője még az is lehet vonzó egy férfinak. Na de mikor valakinek megereszkedik a hasa, vagy nagyon durván csíkos lesz az nem ez a kategória, azt a férfi maximum elfogadja hogy a nő ilyen, de kétlem hogy ez olyan nagyon tetszene bárkinek is:(
2014. márc. 4. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!