Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Próbaidő alatt közölni kell a...

Próbaidő alatt közölni kell a terhességet?

Figyelt kérdés
2014. márc. 1. 17:18
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
De nem úgy van, hogy a próbaidő alatt sem küldhetnek el azzal az indokkal, hogy terhes vagyok? Akkor miért kérhetik el az orvosi papírokat? Nincsen erre valamilyen jogszabály, ahol pontosan le van írva?
2014. márc. 1. 19:43
 12/19 anonim ***** válasza:
Próbaidő alatt indok nélkül elküldhetnek. És a terhesség sem véd.
2014. márc. 1. 20:02
 13/19 anonim ***** válasza:
Akkor mondod el amikor Te ugy gondolod. Legyen irasos nyoma, bar torveny szerint szoban is eleg, de azt nem tudod bizonyitani. DE onnantol vagy vedve, amikor kozolted a munkaltatoval - sajnos kivetel a probaido ez alol. Probaido alatt elkuldhetnek. Sajnos olyan vilagot elunk, javaslom vard meg amig lejar, masnap kozold. :( Penzugyi gazdasagi teruleten dolgoztam, az infok a hatalyos munka es tb tv. szerint biztosan igy vannak.
2014. márc. 1. 20:34
 14/19 anonim ***** válasza:
igaza van a 12-es nek próbaidő alatt nem véd az se h. terhes vagy régen igen de ez már nincs!
2014. márc. 1. 20:36
 15/19 A kérdező kommentje:
Az egyik vàlaszoló azt írta, hogy ha próbaidő alatt eltitkolom, akkor utàna nem véd, hogy bejelentettem a próbaidő letelte utàn. Utàna elküldhetnek arra hivatkozva, hogy próbaidő alatt nem szóltam?
2014. márc. 1. 20:50
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem küldhetnek el. Akkor szólsz amikor akarsz. 12 hétig nem is szoktak általában.
2014. márc. 1. 21:23
 17/19 anonim ***** válasza:

"Az egyik vàlaszoló azt írta, hogy ha próbaidő alatt eltitkolom, akkor utàna nem véd, hogy bejelentettem a próbaidő letelte utàn. Utàna elküldhetnek arra hivatkozva, hogy próbaidő alatt nem szóltam?"

Alapból nem. Csak azert, mert vartal a tányért közlésével, nem küldhetnek el. Akkor viszont igen, ha az alkalmassági orvosi vizsgálaton megkérdezték hogy terhes vagy e, te pedig nemet mondtál. De ugyanez vonatkozna pl egy asztmásra is, aki letagadnálak a betegséget es toll parnat töltene a munkahelyen, vagy pl egy szinte vesztő vagy szívnak festonel is siman menne ilyen utan a kirúgás.

Voltál alkalmassagin? Volt ilyen kerdes?

Mondjuk az is igaz, hogy en ritka aljas dolognak tartom, hogy valaki átvágja a munkáltatóját.....

2014. márc. 2. 05:46
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem volt alkalmassàgi, csak szàmítógépnél szakmai kérdések. Nem kérdeztek rà, és akkor még nem is tudtam, hogy terhes vagyok.
2014. márc. 2. 06:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Akkor nincs gond. Mennyi idős terhes vagy es mennyi van meg hatra a probaidodbol?
2014. márc. 2. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!