Nektek hogyan zajlott az első nőgyógyászati vizsgálat, amikor megállapítják a terhességet?
A dokim már terhesség előtt is a dokim volt! Amikor pozitív lett a teszt felhívtam, és kb. két héttel utána adott időpontot. A férjemmel mentünk, ő is bejött, de nyilván tudta a doki,hogy miről van szó!
Hüvelyi uh-ot csinált és megtalálta a petezsákot! Gratulált! :) Utána kb. szintén két múlva mentünk,akkor már volt szívhang is. Utána havi egyszer! Minden alkalom 7 ezer forint volt! Sztk-ba sosem mentem!
Sztk-ba mentem. Mondtam a dokinak, h nem jött meg és csináltam tesztet, pozitív lett.
Akkor le kellett vetni a nacit, bugyit. Megvizsgált betapintással , meg hüvelyi UH-t csinált, h jó helyen van-e a baba, meg mennyi idős a terhesség. Akkor volt 5 hetes.
Meg amikor a vizsgálat után felültem, megvizsgálta a cicimet is, ahhoz csak a pulcsimat kellett felhúzni.
Ennyi volt. 9 hetesen hívott vissza, akkor küldött terhesrendelésre és ott kaptam meg a beutalót vérvételre, meg a 12 hetes UH-ra, fogorvoshoz és a háziorvoshoz.
Elmentem magánrendelésre, mivel korábban azt mondta, hogy Utrogestant szednem kell terhesség esetén. Kaptam beutalót uh-ra, ami rá 2 hét múlva volt, emlékszem, egy örökkévalóságnak tűnt. :)
Ultrahangon (sztk-s) 2 percen belül megállapították a terhességet. Visszamentem a dokimhoz, aki kézzel is megvizsgált, ellenőrizte a méhszájat, kitapogatta a méhemet.
SZTK rendelés, a szitu a köv. képpen zajlott:
- Mi a panasza?
- Van 2 pozitív terhességi tesztem, késik a havim.
-Utolsó menstruáció?
- ....
- Akkor vetkőzzön le, megnézzük.
megnézett, 8 hetes voltam ekkor, de kézzel nem tudott semmit kitapintani, úgyhogy elküldött UH-ra, ahol a szonográfus tette fel a kérdést, hogy:
- Első terhesség?
- Ezek szerint igen.
SZTK-ba visszahívtak, hogy vigyem az UH-s papírt.
odaadtam, doki:
- És megtartja?
- Igen, természetesen.
És megadták a védőnő elérhetőségét, akihez tartoztam. Ennyi. Futószalag-rendszer. Szóval azóta sem nagyon voltam SZTK-ban, 1 alkalmat kivéve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!