Ha amúgy bababarát a kórház, akkor van valami joga az anyának szülés után azt kérni (ha nincs kifejezetten orvosi indok), hogy első vizsgálat után ne vigyék el a babát?
a Szent Imrében nem viszik el
szerintem bárhol kérheted (legalábbis a józan ész ezt diktálja), hogy maradhasson veled
Valószínű, hogy kérheted, ahol én szültem, ott sem azért viszik el, hogy a babát megfigyeljeék, hanem, hogy a kismama pihenjen. Mondjuk ha késő délutánra vagy estére születik, akkor nem hagyják ott a babát. Az enyém 12-re lett meg, így este 9-kor megkérdezték tőlem, elvigyék vagy maradjon. Akkor már elég erősnek éreztem magam és maradt velem.
Mindez a miskolci Semmelweis kórházban, a szülőszobán velünk volt 2 órát, utána elvitték a vizsgálatokra, engem levittek szobára. Oda olyan 2-3 óra múlva hozták a babát, de megkérdezték előre, kérem, nem kérem. Én kértem, de segítettek is, mert akkor még gyenge voltam.
Ott elég rugalmasak, a kismama kérésére hozzák-viszik a babát, de nem láttam egy kismamát sem, aki azt mondta volna, hogy most vigyék el tőle.
Olyan van, ha szülés után úgy találják, hogy még túl gyenge, maradjon pár órát az inkubátorban, akkor persze elviszik a babát.
Jogilag szerintem nincs akadálya a kérésednek, sok sikert és jó babázást!
Ahol külön van, tudod esetleg, hogy miért?
Miben más, mit tesznek vele, vagy mivel csinálnak vele többet vagy mást, mint amit anyukája csinálna, ha vele marad?
Az Áek-ben sem viszik el.
Az egyik szobatársamat este 8 felé hozták fel a szülőszobáról, és megkérdezték, hogy elvigyék-e a babát. Harmadik, nagyon gyors, komplikációmentes szülése volt, a baba maradt. A baba egész éjszaka aludt, a szülés fáradalmait aludta ki, úgyhogy talán, ha egyszer megnyekkent.
Mindig a mama és a baba állapotától függ, hogy maradhat-e már kinn a kicsi az első éjszaka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!