Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor menjek el az első...

Mikor menjek el az első orvosi vizsgálatra?

Figyelt kérdés

Az utolsó menstruációm dec. 6-án volt, elvileg most vagyok 6+4 hetes. Az orvosom korábban azt mondta, hogy az elmaradt menstruáció után 4 héttel menjek csak el hozzá, ami február 3-án lenne esedékes. Az a kérdésem, hogy nem túl korai ez még? Ne várjak még vele, hogy biztosan legyen már szívhang mire megyek? Kezdek kicsit parázni (első baba). Szerintetek mikorra tuti biztos, hogy lehet hallani a szívhangot akkor is, ha mondjuk nagyon hátul tapadt meg?

Köszönöm a segítséget!

#vizsgálat #hallható szívhang
2014. jan. 21. 09:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Tesom 6 hetesen ment uh-ra es volt szivhang. En nem mentem csak 8 hetesen es ugye egyertelmuen volt nekem is. Ha most mennel is lehet h mar lenne szivhang, de ha 3- an mesz szntem tuti lesz mar szivhang. :-)
2014. jan. 21. 09:46
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod, lehet, hogy túl aggódom. Csak hallottam már olyanról, hogy későn jelent csak meg a szívhang és már kaparásra akarták küldeni a kismamát, mert "nem fejlődik" tovább a baba. Csak nem szeretnék fölöslegesen idegeskedni.
2014. jan. 21. 09:52
 3/11 FKKTorp ***** válasza:
100%
Ha nincs semmi gond, akkor tényleg ráérsz február elején menni. De ha bármi panaszod lenne, akkor azonnal menj el.
2014. jan. 21. 09:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

annak az orvosnak a szemét kaparnám ki aki 6 hetes terhest szívhang hiánya miatt kikaparásra küld.

Én 6 hetesen voltam kézi vizsgálaton, ott már érezte a petezsákom, másnapra küldött UH-ra, 6 hetesen, ott látták a petezsákot szívhang még nem volt. Visszahívtak 8. hétre is, aztán ennyi. Kikaparás szóba sem került. Ha az orvosod azt mondta február 3-án menj, akkor fogadj neki szót és menj el. Készülj fel hogy esetleg nem hallotok szívhangot, de egy értelmes, tapasztalt nőgyógyász nyilván tudja, hogy ez az esetek 80%-ban így van még a 6. héten.

És még egy jó tanács: ne olvass rémtörténeteket az interneten, kerüld a vetélésről szóló topic-okat főleg ha aggódos vagy mert a sírba fognak vinni :) de tényleg.

2014. jan. 21. 09:59
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Első UH után mert esetleg nincs szívhang, még nem küldenének kaparásra...nekem is volt már 6 hetesen szívműködés, nem is mondtak petezsák méretet, és hihetetlen jó volt látni és hallani a szívműködést...engem megnyugtatott hogy elmentem...)jó helyen tapadt meg, van petezsák, szikhólyag, ezeket mind megtudod...persze te döntöd el!
2014. jan. 21. 10:02
 6/11 anonim ***** válasza:
De ha olvassatok a lerdezo azt irja most 6+4 hetes akkor kb 2 het mulva 8 hetes terhes lesz. Szoval februar elejen biztos h lennie kell szivhangnak. Ha minden rendben van. Ugyh en elmennek. Ha esetleg van vmi panaszod menj el elobb.
2014. jan. 21. 10:11
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy ilyen sokan írtatok. Biztosan én aggódom túl. Régóta vártunk már rá (7 éve), túl vagyunk már a 30-on és volt már egy nagy nőgyógyászati műtétem, amikor eltávolították egy szétdurrant ciszta miatt a bal oldali petefészkemet. De megfogadom a tanácsot nem olvasgatok semmiféle fórumot , ahol rémhírekbe akadhatok. És a 8. hét után elmegyek az első vizsgálatra, febr. 3-án.

Mindenkinek mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget

2014. jan. 21. 10:23
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

én korán mentem, az 5. hét végén, mert korábban már volt vetélésem és tudni akartam, hogy jó helyen van-e, ill. gyógyszert is kaptam. Szívhang akkor még nem volt, csak petezsák és szikhólyag, de másfél hét múlva már szépen hallottuk.

Ha most esnék teherbe, valószínűleg ugyanígy csinálnám.

2014. jan. 21. 10:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem dec. 3án volt az utolsó mensim, voltam hétfőn, de 2 hét múlva még vissza kell mennem, mert túl korán mentem, a febr. 3. már neked is jó lesz, végülis akkor 3 nap köztünk a különbség :)
2014. jan. 22. 13:59
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, megnyugtattál :)

Boldog babavárást kívánok neked is!

2014. jan. 23. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!