Mikor menjek el az első orvosi vizsgálatra?
Az utolsó menstruációm dec. 6-án volt, elvileg most vagyok 6+4 hetes. Az orvosom korábban azt mondta, hogy az elmaradt menstruáció után 4 héttel menjek csak el hozzá, ami február 3-án lenne esedékes. Az a kérdésem, hogy nem túl korai ez még? Ne várjak még vele, hogy biztosan legyen már szívhang mire megyek? Kezdek kicsit parázni (első baba). Szerintetek mikorra tuti biztos, hogy lehet hallani a szívhangot akkor is, ha mondjuk nagyon hátul tapadt meg?
Köszönöm a segítséget!
annak az orvosnak a szemét kaparnám ki aki 6 hetes terhest szívhang hiánya miatt kikaparásra küld.
Én 6 hetesen voltam kézi vizsgálaton, ott már érezte a petezsákom, másnapra küldött UH-ra, 6 hetesen, ott látták a petezsákot szívhang még nem volt. Visszahívtak 8. hétre is, aztán ennyi. Kikaparás szóba sem került. Ha az orvosod azt mondta február 3-án menj, akkor fogadj neki szót és menj el. Készülj fel hogy esetleg nem hallotok szívhangot, de egy értelmes, tapasztalt nőgyógyász nyilván tudja, hogy ez az esetek 80%-ban így van még a 6. héten.
És még egy jó tanács: ne olvass rémtörténeteket az interneten, kerüld a vetélésről szóló topic-okat főleg ha aggódos vagy mert a sírba fognak vinni :) de tényleg.
Köszönöm szépen, hogy ilyen sokan írtatok. Biztosan én aggódom túl. Régóta vártunk már rá (7 éve), túl vagyunk már a 30-on és volt már egy nagy nőgyógyászati műtétem, amikor eltávolították egy szétdurrant ciszta miatt a bal oldali petefészkemet. De megfogadom a tanácsot nem olvasgatok semmiféle fórumot , ahol rémhírekbe akadhatok. És a 8. hét után elmegyek az első vizsgálatra, febr. 3-án.
Mindenkinek mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget
én korán mentem, az 5. hét végén, mert korábban már volt vetélésem és tudni akartam, hogy jó helyen van-e, ill. gyógyszert is kaptam. Szívhang akkor még nem volt, csak petezsák és szikhólyag, de másfél hét múlva már szépen hallottuk.
Ha most esnék teherbe, valószínűleg ugyanígy csinálnám.
Köszönöm szépen, megnyugtattál :)
Boldog babavárást kívánok neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!