Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pocaksimogatás bajt okoz?

Pocaksimogatás bajt okoz?

Figyelt kérdés
Azt hallottam aki várandósan simogatja a hasát,az bajt okoz!Nem tudom igaz e!?nekem inkább a párom szokta simogatni,amit nagyon jó érzés!Hallott más is erről már?a válaszokat előre is köszönöm!
2014. márc. 1. 16:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Lehet simogatni.

Ez egy tévhit.

A simogatás nem képes akkora méhösszehúzódásokat okozni, hogy attól vetélés legyen vagy beinduljon a szülés. Akinek lesznek méhösszehúzódásai és gond lesz, akkor az nem a hassimogatástól lesz, hanem ott egyébként is valami gond van.

A hassimogatás hatására, max. felébred a baba és fickándozni kezd.

Amúgy nincs olyan kismama szerintem a világon, aki néha nem szokta megsimogatni a hasát, ezáltal a babáját.

2014. márc. 1. 17:52
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

És attól még nem igaz?

Amúgy annak idején orvos és védőnő is mondta, hogy lehet, mert nem lesz tőle tragédia.

2014. márc. 1. 18:17
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

Ja, és 12-es te honnan veszed mindezt, hogy ezt nyomja be elsőnek google-val, ha valaki beírja, ha te magad nem néztél ennek utána ugyanilyen módon? Amúgy te meg a kérdésre abszolút nem is válaszoltál, szóval én a szerint a válaszom szerint hiteles nem voltam, de utána leírtam, hogy soha nem mondták, hogy ebből gond lenne, csak azt nem tudtam, hogy milyen módon lehetett volna ebből gond és annak néztem utána, te viszont a hozzászólásoddal abszolút nem voltál szerintem hasznos.

Egyébként még tovább olvastam, ha érdekel, az egyik oldalon kifejezetten ajánlják, hogy legyen simogatva a baba a pocakon keresztül, hisz ezzel is kommunikál az szülő a gyermekével és hogy ez pozitív a baba számára. Szóval ennyit a riogatásokról. És ott ezt egy nőgyógyász nyilatkozta!

2014. márc. 1. 18:23
 14/16 anonim ***** válasza:
31%
Elmondtam, hogy mit mondott egy főorvos, de úgy látszik mindegyik mást mond. De hát kockáztasson, aki akar. :)
2014. márc. 1. 18:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. Én voltam 20. hét körül kórházban nyíló méhszájjal meg keményedésekkel, de egy orvos sem mondta, hogy ne simogassam a hasam. A saját dokim sem utalt rá soha. De olvastam már olyat, hogy valakinek azt mondta az orvosa mikor kórházban volt, mert görcsölt, hogy ne simogassa. Szerintem egészséges terhességre nem jelent gondot.
2014. márc. 2. 17:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Még valami: én kimondottan a keményedéseknél is simogattam, hátha lazul tőle.
2014. márc. 2. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!