Vesztek/vetettek légzésfigyelőt? Aki nem vesz/ vett az miért?
Mi vettünk,használtuk,és többször riasztott.Azt mondták,állítsunk az érzékenységén,plusz az elemeket cseréljük ki.Ezt tettük,de akkor is többször riasztott.Nem olcsó,gagyi márkájú,hanem Angelcare.Most születik majd a második baba,mindenképp fogjuk használni.Szerintem nem a semmi miatt riasztott,épp erre találták ki.
Mikor egy bababoltban vásároltunk,megkérdezte az eladó,hogy van-e,mert szerinte mindenképp kell.Mondtam,hogy vettünk.Azt mondta,hogy jó,mert ők így vesztették el régen a gyereküket.Lement valamiért a pincébe,és mire felért,már nem lélegzett a fia.Már nem tudtak mit csinálni vele,sajnos meghalt a kisfiuk.És ezt tényleg nem azért mondta,mert ránk akart tukmálni egy légzésfigyelőt,hiszen tudta,hogy van már nekünk...
Szörnyű tragédiát lehet vele megelőzni.Nem ezen kell spórolni.Persze lehet a véletlenre is bízni,de ha a mai világban már megvan ez a technológia,és elérhető áron,miért ne használnánk?Mert velünk nem történhet meg?Sokan az autóbalesetről,vagy a betörésről is ezt gondolják.Itt pedig a saját gyerekünkről van szó.
Én nem tartom butaságnak,ha valaki használja,mert félti a picijét.
mi is az első babát várjuk. még nem néztünk utána, de mi szeretnénk venni és babyőrt is pedig nem nagy házban lakunk...
ez a szülővel való alvás azért is fontos kb az első 1-2 hónapban...és az nem azt jelenti hogy a szülővel egy ágyban hanem a szülő mellett bölcsőben, kiságyban...mert ha hallja a szülei lélegzetvételét akkor nem felejt el levegőt venni...vagy ilyesmi. mindegy nekünk lesz légzésfigyelő és egy szobában fog velünk aludni ez a biztos :)
Azért jobb ha szülőkkel alszik a kicsi, mert bár nem tisztázott mitől van a bölcsőhalál, de valószínűleg az éretlen idegrendszer miatt egyszerűen ,, örökre elalszik" a baba. Ez csak a nagyon mély alvásnál lehetséges. Ettől omlik össze a keringés, a légzés leállása csak tünete, nem oka a halálnak.
Amíg nem süppedős felületen alszanak, nincs olyan rés amibe beszorulhatna, nem kerül paplan, párna alá a feje, elég nagy az ágy, nincs semmi dísz, amibe beleakadhat, a szülők nincsenek alkohol, drog vagy altató hatása alatt (homeós altatók is számítanak!), vagy nem teljesen kimerültek, addig nagyobb biztonságban van a szülei mellett. Az apró zajok amiket a szülők keltenek nem hagyják túl mélyen elaludni. Nem elhanyagolható az sem, hogy így könnyebb éjjel szoptatni.
Nem vettünk az első kettőnek sem, és éppen várjuk a harmadik babánkat, most sem tervezzük.
Együtt alszunk a gyerekekkel (mind a kettővel, kíváncsi leszek, hogy ha meglesz a harmadik, akkor hogy alakul majd az alvásunk), és én pl azt vettem észre magunkon - férjemen is - hogy amíg picike a gyerek, azaz pár hónapos koráig álmunkban is borzasztó óvatosak, "éberek" vagyunk, mindketten tudat alatt is vigyázunk rá, felébredünk, ha csak egyet nyekken vagy nem úgy fekszik ahogy "illene" neki.
Azt gondolom, hogy egy olyan családban, olyan elrendezésben, ahol a kisbaba külön szobában, külön ágyban van, ott indokolt a bébiőr és a légzésfigyelő is. Akik együtt alszanak a kicsivel, ott SZERINTEM felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!