Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes vagyok, három napja...

8 hetes vagyok, három napja barnázok, de utrogestant egyik orvos sem írt fel. Elég lesz csak a pihenés?

Figyelt kérdés
Hétfőn tapasztaltam először halvány barna folyást, nem sok, de van. Vidéken voltam, berohantam az ügyeletre, ahol ultrahanggal megnéztek, és megállapították, hogy a babának nincs baja, de ha nem múlik pár nap után a dolog, menjek táppénzre és pihenjek. A fővárosban is elmentem az orvosomhoz, aki szintén megerősítette hogy halvány színes folyásom van, és három hétre táppénzre küldött, szigorú pihenés mellett. Itt azt olvasom, hogy a barnázó betegek 80%-ánál felír az orvos utrogestant vagy valamilyen magzatmegtartó gyógyszert. Nekem azt mondta az orvosom, erre nem ír gyógyszert, a megoldás csak a pihenés lehet. Nem értem teljesen, hogy lehet, hogy itt szinte mindenki kapott gyógyszert, én meg nem? Természetesen kiírattam magam, de bennem motoszkál, hogy ezzel mindent megtettem, amit kell? Igazából mivel két orvos is látott, egy harmadikhoz nem annyira szeretnék elmenni.
2014. febr. 26. 18:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én véreztem is 6 hetesen, majd barnáztam, és nem kaptam rá gyógyszert. CSak szigorú pihenést javasoltak. 6hétig csak feküdtem. Aztán már minden rendbe jött.
2014. febr. 26. 18:35
 2/13 anonim ***** válasza:
Én sem értem, miért nem kaptál, mivel beléd nem lát, gondolom fogalma sincs a progeszteron szintedről. Én akkor is kaptam, amikor nem barnáztam, csak rizikóm volt vetélésre,de semmi jele nem volt még, már megkaptam. A dokim szerint nem lehet túladagolni, de ha hiányzik, akkor nagyon hiányzik. Szerintem lutri, hogy mi lesz... drukkolok neked, ha nem mész harmadikhoz.
2014. febr. 26. 18:41
 3/13 anonim ***** válasza:
En 7 hetes vagyok, nekem is volt barnazasom es nekem sem irt a doki utrot, de en ra is kerdeztem hogy biztos nem kell?? Azt mondta a fekves, kimelet sokkal többet er mert igen ritkan ok a terhesseg elhalasanak a progeszteronhiany, inkabb lehet volt egy icipici hematomad. Ami most kiurul es a baba jol van. Szedj Magneziumot mert az ellazitja a mehet, segit megelozni vetelest! Nekem elmult s barnazas, nem tudni mitol volt, csak mg-t szedtem es pihentem! Ne aggodj! Minden rendben lesz! Fekudj sokat, ne emelj nehezet!
2014. febr. 26. 18:45
 4/13 anonim ***** válasza:
1 vagyok. Nekem is hemaóma miatt volt a barnázás, ezért nem kellett rá gyógyszer, csak a pihi.
2014. febr. 26. 18:48
 5/13 anonim ***** válasza:
Én kaptam. Első terhességem vetéléssel végződött és barnás folyással kezdődött. Azért elmondom, hogy akkor nem kaptam utrot, de, ha kapok, az sem mentette volna meg, mert üres petezsák volt. Te a 8. héten már nem ott tartasz. Én a vetélésem után rögtön az első ciklusban terhes maradtam, ezért a másik orvos, mert váltottam automatikusan írta. Harmadik terhességemnél is kaptam automatikusan barnázás nélkül is. Szerintem ártana nem ártana, még, ha nem is ezen múlik. Számomra érthetetlen, hogy miért nem írták fel.
2014. febr. 26. 18:51
 6/13 anonim ***** válasza:
En is 5 heteg vereztem hematoma miatt...Gyogyszert nem kaptam ra,csak pihennem kellett,es hala Istennek minden rendbe jott.Ezt kivanom neked is...
2014. febr. 26. 20:30
 7/13 anonim ***** válasza:
Ön hematóma miatt barnáztam, de írt fel duphastont a doki..
2014. febr. 26. 21:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Én*
2014. febr. 26. 21:35
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem is volt barna folyásom 5 hetesen hematóma miatt és írtak rá gyógyszert, az orvosom szerint a hematóma pont, hogy kialakulhat a kevés progeszteron miatt. Használtam is a 13. hétig, majd a 15. héten elkezdtem vérezni és görcsölni, ami miatt kórházba kerültem. Sok-sok magnézium és pihenés mellett most a 26. hétben kezd jobb lenni.
2014. febr. 27. 14:36
 10/13 A kérdező kommentje:
Sajnos tegnap éjjel elment a baba. Nagyon bánatos vagyok.
2014. febr. 28. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!