Kora terhesség alatti hüvelyfertőzés esetén az orvos megvizsgál, amikor kúpot ír fel? Vagy van 1-2 kúp, és azok közül "választ"?
Nekem azt mondta a nődoki, és a háziorvos is, hogy ez a terhesség alatt teljesen normális, hogy folyás van, hisz változik minden odabent. Amíg nem fáj, nem büdi addig nincs gond, használjak tisztasági betétet. Nekem is viszonylag az elején kezdődött és mostanában csökken a mennyisége, de azért említsd meg te is a dokidnak
22hkm
Ez lehet teljesen természetes is, nagyon sok kismamának nő meg a hüvelyfolyása terhesség alatt. Természetesen fertőzés is bármikor kialakulhat, mivel ilyenkor érzékenyebbek is lehetnek a kismamák a fertőzésekre.
Felelősségteljes, normális orvos, megvizsgál, kenetet vesz és azt tenyésztésre küldi. Amelyik orvos hasra üt és úgy ír fel valamit, annak általában nem szokott jó vége lenni. Olyankor szokott lenni az, hogy újra meg újra visszajön a fertőzés.
És egyébként nekem volt már úgy fertőzésem, hogy csak a folyásom volt megnövekedve, nem volt szaga, nem égett, nem csípett, nem viszketett, csak egy szimpla orvosi vizsgálatnál gyulladtabbnak látta a területet az orvos, így csinált tenyésztést és fertőzés derült ki. Szóval maga a folyás is utalhat fertőzésre, nem feltétlenül kell más tünetnek is megjelennie.
Amúgy nálunk a tenyésztés eredménye 1 hét alatt van meg, addig az orvosok adnak valamit, amire a tünetek alapján gyanakszanak, amit ha igazol a tenyésztés, akkor nincs teendő, ha van még valami, vagy más dolog, akkor pedig a tenyésztés alapján írnak még fel valamit.
Köszi mindenkinek. Tegnap voltam, megnézett, aztán UH alapján kiderült h felszívódott a magzat. (üres a petezsák). azt mondta a doki h a műtét előtt nem ad semmit, mert valószínűleg a folyás már annak jele lehetett, lassan átment volna színesbe, barnásba.
Szóval kell szólni minden esetben az orvosnak, főleg koraterhesen, mert akár ez is lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!