Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy baj ha a 12. héttől nem...

Nagy baj ha a 12. héttől nem szedném a magzatvédőt?

Figyelt kérdés

Félek h sokat hízok, valamint hogy nagy babánk lesz.

És amúgy is elég feszült vagyok tőle.

2008. júl. 20. 19:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Az en dokim a 14. hetig javasolta a szedeset, utana mar ram bizta. Ugyh en addig szedtem, gondolom, a 12. hetig azert szedni kene.
2008. júl. 20. 19:46
 2/14 anonim ***** válasza:

Én se szedtem a 20. héttől az orvosom tanácsára. Egyrészt nagyon megnőtt az étvágyam tőle, másrészt felesleges, mert amúgy is rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszek. Arra viszont ügyelj, hogy azokból a vitaminokból amikből a terhesség alatt több kell (folsav, vas, kalcium, magnézium stb) vidd be tabletták formájában a pluszt.

32 hetes kismama

2008. júl. 20. 19:48
 3/14 anonim ***** válasza:
44%

Régen sem voltak ilyen féle magzatvédők, mégis sok szép nagy baba született :)

Legyenek meg azok a vitaminok, mert az neked is fontos, mert tőled veszi el...És könnyebben talpraállsz a szülés után :)

Boldog babavárást

2008. júl. 20. 20:05
 4/14 anonim ***** válasza:
37%

Én felesleges népbutításnak tartom ezeket a vitaminokat.Egy fórumon beszélgetünk néhányan,és ott két tábor van,a szed és a nem szed.Már mind túl vagyunk a szülésen,és a tendencia:

3280g volt a legsúlyosabb azok közül,akik nem szedtek,és 3800g volt a legkönnyebb azok közül,akik szedtek.Persze az a kb 20 ember egyáltalán nem mérvadó,de akkor is jól látszik a tendencia.

És akkor lehet itt jönni,azzal,hogy ez nem orvosilag igazolt dolog.Csak egy kérdés:Érdeke-e a gyógyszergyáraknak,hogy kiderüljön az egyik legjobban fogyó termékükről,hogy megnöveli a magzatok súlyát,ezzel megnehezíti a szülést?NEM!

Szóval szerintem el sem kellett volna kezdeni.De ha már így alakult,akkor minél hamarabb abba kellene hagyni,és helyette szépen,gondosan megválogatott,nem agyonvegyszerezett alapanyagokból készült ételeket fogyasztani sok nyers zöldséggel és gyümölccsel.

Jah,és a mesterséges vitaminok felszívódása koránt sem olyan jó,mint a természeteseké.Itt a gyümölcsszezon,mindenhol sok friss gyümölcs és zöldség.Mit nem adtam volna,ha ilyenkor vagyok várandós,mint hogy most kelljen aprólékosan összeválogatnom,hogy mit bír a gyerek hasa és mit nem.

2008. júl. 20. 20:12
 5/14 anonim ***** válasza:
34%
Én kb. terhesség feléig szedtem Elevitet, utána már nem, és így is 3900 grammal született meg a kisfiam! Nem tudom, hogy a vitaminok miatt lett ilyen nagy, de a legközelebbi babánál már nem fogok ilyet szedni, csak folsavat és magnéziumot. A folsav különösen fontos az első 12 hétben. További boldog babavárást :-)
2008. júl. 20. 22:35
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
Sziasztok.Én Ezen a területen dolgozom,kutató vagyok.Tudjátok a 80as években 100gyerekből 30nyitott gerincel született, amit nem tudtak kezelni, legtöbbjük a 2 .hónapban meghalt.Aztán jöttek a különféle kísérletek, és először magyarországon kifejlesztették a magzatvédőt, amit elismer az egész világ.Olyan vitaminokat tartalmaz ami a minimálisára csökkenti az idegcső elzáródást, és a nyitott gerinc veszéjét IS !!Én akkoriban dolgoztam egy pesti klinikán és láttam hogy egy szobában 6-8 baba várta a halált, és nem lehetett mit tenni.Igen, ez aktív eutanázia.De kérdem én miért ne védnénk meg a gyermekünket ezektől a betegségektől, ha lehet.Legalább mostmár van rá mód.Akkor éljünk ezzel a lehetőséggel.Nem népbutítás!Ha már nagyobb lesz a gyereked, és mész vele az utcán és megbotlik, akkor is utánanyúlsz, nehogy elessen.Akkor most míg a pocakodban van miért ne védenéd meg.Az meg hogy hízol tőle, a legkevesebb problémád legyen.De egészséges gyermeked fog születni.Ezt olyan embert végig sem tudja gondolni aki nem érti a lényegét, hogy valójában azétr magzatvédő, mert a magzatot védi.Szedd nyugodtan.
2008. júl. 20. 22:57
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja és elárulom hogy a magzatvédő termékekből befolyt pénzt kutatásokra fordítja a gyógyszeripar,hogy ne szülessenek beteg gyerekek.Még olvastam itt hogy mert régen sem volt semmi, mégis sok szép baba született.Persze, mert a betegek még a kórházban belehaltak , így nem látta őket senki.de egyszer ha temetőben jártok, menjetek ki a szélébe ahol a régebbi sírok vannak, és észrefogjátok venni hogy 3szor annyi a kisbaba sír, mint a felnőtt.Ez minden temetőben így van.Nem véletlen.Lehet mérlegelni hogy megéri e szedni vagy sem.
2008. júl. 20. 23:03
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok.Az utolsó válaszolónak.Lehet,hogy igazad van,de nyitott gerinc elleni születésre már régen is adtak folsavat.A vérszegénységre meg vasat.Én 30 éves vagyok és az anyukám is szedte mind a kettőt.Én nem szedtem semmilyen terhesvitamint csak folsavat és most Mg-t.A vérképem teljesen jó,sőt székrekedésem sincs és nem is hízom kirívóan(erre a két dologra sokan panaszkodnak).Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem.

Én úgy gondolom,hogy ha a valakinek rossz a vérképe,vagy nem tud úgy táplálkozni,akkor szedje,de ha minden rendben akkor "feleslegesnek " tartom,amúgy is sok minden alkat függő.27 hetes pocis

2008. júl. 20. 23:21
 9/14 A kérdező kommentje:
Kösy a sok választ. Szerintem megtudom lassan h rendben van-e eddig minden, s utána még jobban megnézem mit is eszem, s ezzel együtt elhagyom a vitamint.
2008. júl. 21. 00:51
 10/14 anonim ***** válasza:
53%

Ez teljesen komoly, hogy azért nem szed néhány várandós nő magzatvédő vitamint, mert növeli az étvágyat és nagyobb LEHET emiatt a baba?

Ha valamit megtehetünk már most a babáért, ha erre külön kifejlesztett készítmények vannak, akkor egyéni önző okok miatt nem élnek vele néhányan?

Nagyon különösnek találom én ezt...

(És eszembe juttatja egy másik kérdést, amit mostanában tett fel egy nő, a történet lényege az volt, hogy a terhesség miatti rosszullétek, hányinger miatt vetette el a magzatot, mert nem bírta elviselni. Tudom, hatalmas különbségek vannak a két hozzáállás között, de az ok mégis ugyanannak látszik külső szemlélő számára: az önzőség.)

Még azok az anyukák is eszembe jutnak erről, akik nem hajlandóak beadatni a védőoltást a gyermeküknek, ahhoz hasonló indokkal, amelyeket egy-két ember felsorolt itt a magzatvédő vitaminnal szemben. Ez a két dolog már messziről sem áll olyan messze egymástól, mint az előbbi példám.

Le lehet pontozni, de azt hiszem, hogy az én felháborodásomat most nem sokan tudjátok überelni!

2008. júl. 21. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!