Nagy baj ha a 12. héttől nem szedném a magzatvédőt?
Félek h sokat hízok, valamint hogy nagy babánk lesz.
És amúgy is elég feszült vagyok tőle.
Én se szedtem a 20. héttől az orvosom tanácsára. Egyrészt nagyon megnőtt az étvágyam tőle, másrészt felesleges, mert amúgy is rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszek. Arra viszont ügyelj, hogy azokból a vitaminokból amikből a terhesség alatt több kell (folsav, vas, kalcium, magnézium stb) vidd be tabletták formájában a pluszt.
32 hetes kismama
Régen sem voltak ilyen féle magzatvédők, mégis sok szép nagy baba született :)
Legyenek meg azok a vitaminok, mert az neked is fontos, mert tőled veszi el...És könnyebben talpraállsz a szülés után :)
Boldog babavárást
Én felesleges népbutításnak tartom ezeket a vitaminokat.Egy fórumon beszélgetünk néhányan,és ott két tábor van,a szed és a nem szed.Már mind túl vagyunk a szülésen,és a tendencia:
3280g volt a legsúlyosabb azok közül,akik nem szedtek,és 3800g volt a legkönnyebb azok közül,akik szedtek.Persze az a kb 20 ember egyáltalán nem mérvadó,de akkor is jól látszik a tendencia.
És akkor lehet itt jönni,azzal,hogy ez nem orvosilag igazolt dolog.Csak egy kérdés:Érdeke-e a gyógyszergyáraknak,hogy kiderüljön az egyik legjobban fogyó termékükről,hogy megnöveli a magzatok súlyát,ezzel megnehezíti a szülést?NEM!
Szóval szerintem el sem kellett volna kezdeni.De ha már így alakult,akkor minél hamarabb abba kellene hagyni,és helyette szépen,gondosan megválogatott,nem agyonvegyszerezett alapanyagokból készült ételeket fogyasztani sok nyers zöldséggel és gyümölccsel.
Jah,és a mesterséges vitaminok felszívódása koránt sem olyan jó,mint a természeteseké.Itt a gyümölcsszezon,mindenhol sok friss gyümölcs és zöldség.Mit nem adtam volna,ha ilyenkor vagyok várandós,mint hogy most kelljen aprólékosan összeválogatnom,hogy mit bír a gyerek hasa és mit nem.
Sziasztok.Az utolsó válaszolónak.Lehet,hogy igazad van,de nyitott gerinc elleni születésre már régen is adtak folsavat.A vérszegénységre meg vasat.Én 30 éves vagyok és az anyukám is szedte mind a kettőt.Én nem szedtem semmilyen terhesvitamint csak folsavat és most Mg-t.A vérképem teljesen jó,sőt székrekedésem sincs és nem is hízom kirívóan(erre a két dologra sokan panaszkodnak).Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem.
Én úgy gondolom,hogy ha a valakinek rossz a vérképe,vagy nem tud úgy táplálkozni,akkor szedje,de ha minden rendben akkor "feleslegesnek " tartom,amúgy is sok minden alkat függő.27 hetes pocis
Ez teljesen komoly, hogy azért nem szed néhány várandós nő magzatvédő vitamint, mert növeli az étvágyat és nagyobb LEHET emiatt a baba?
Ha valamit megtehetünk már most a babáért, ha erre külön kifejlesztett készítmények vannak, akkor egyéni önző okok miatt nem élnek vele néhányan?
Nagyon különösnek találom én ezt...
(És eszembe juttatja egy másik kérdést, amit mostanában tett fel egy nő, a történet lényege az volt, hogy a terhesség miatti rosszullétek, hányinger miatt vetette el a magzatot, mert nem bírta elviselni. Tudom, hatalmas különbségek vannak a két hozzáállás között, de az ok mégis ugyanannak látszik külső szemlélő számára: az önzőség.)
Még azok az anyukák is eszembe jutnak erről, akik nem hajlandóak beadatni a védőoltást a gyermeküknek, ahhoz hasonló indokkal, amelyeket egy-két ember felsorolt itt a magzatvédő vitaminnal szemben. Ez a két dolog már messziről sem áll olyan messze egymástól, mint az előbbi példám.
Le lehet pontozni, de azt hiszem, hogy az én felháborodásomat most nem sokan tudjátok überelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!