Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 28. hét környékén hogy...

A 28. hét környékén hogy álltok a babacuccok beszerzésével, a babaszobával?

Figyelt kérdés

Én teljesen változó hangulatban veszem a ruhákat, dolgokat. Van olyan hét, hogy semmi más nem érdekel csak a baba, van amikor meg szinte egyáltalán nem foglalkozom az előkészületekkel. Még mindig nincs meg minden, a babaszoba romokban, ki kellene festeni, berendezni. Az örökölt ruhák csak részben vannak szétválogatva ( a mosásukhoz még hozzá sem kezdtem). Az az igazság ha túlontúl belelkesülök, mindig eszembe jut, hogy még mennyi idő van hátra , és talán még mindig korai! Saját magammal vívódok folyamatosan és azt veszem észre, hogy csak múlnak a napok és a hetek, a készülődés pedig nem halad.

Az előbb is kiborítottam két hatalmas zsák ruhát,de csak beletúrtam és otthagytam:(

Persze alig várom már hogy megszülessen, többször azt álmodtam, hogy már köztünk van!:)

2009. dec. 6. 16:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Miért lenne korai? Én mindig azt mondtam, hogy inkább korán, mint későn...

Én sajna 29 hetesen kerültem kórházba, és meg voltam lőve-de főleg férjem-hogy semmi nem volt összekészítve....még 'jó" hogy anyáméknál voltunk, ő összekészítette nekem, amire bent szükségem volt.

A babacuccok közül sokmindent csak az utolsó héten vettünk meg, bár a 39. héten még költöztünk is, úgyhogy nálunk is káosz volt.

Amit jónak érezd csináld, amit nem , ne csináld. De azt ne felejtsd el, hogy most még könnyebben mozogsz, vasalsz, mint 10 hét mulva...

2009. dec. 6. 18:22
 2/5 anonim ***** válasza:
29.héten szinte minden kész... még a gyerkőc egészségügyi cuccai nincsenek (pelus, törlő, gyógyszerek, stb...) de már a kórházi cuccaimat is rakom össze jövőhéten. Ünnepek alatt nem lesz erre időm, januárban már 32-33 hetes leszek és ki tudja milyenek lesznek az utak?! én azon kívül hogy lelkes is vagyok :), talán elővigyázatos is, de inkább legyen meg előbb mint hogy a végén legyen őrület.
2009. dec. 6. 18:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Az első babámnál én is 28.-29. hetesen összekészítettem a dolgokat. Most várok az újévig (akkor leszek 33. hetes), s csak akkor kezdek el vásárolgatni, előszedni a régi dolgokat. Szerintem még most ráérsz, szép lassan, fokozatosan azért előkészítheted a kis jövevénynak a szobát, a ruhákat, stb.
2009. dec. 6. 19:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk már megvan minden, csak apróságok hiáyoznak.Én is szeretnék már pakolászni meg minden, de egyszer azt gondolom tul korán van, utánna meg arra, hogy mi van ha nem lesz időm mindenre???

28 hetes km

Ha gondolod irj privit.

2009. dec. 7. 00:12
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, azt hiszem igazatok van, tényleg itt az ideje, hogy mindennel elkészüljek.

Azért elég sok minden meg van már ( örököltük, vettük, stb.) olyan nagy baj már nem érhet, de ha most kellene beköltöztetni a babát, hát nem is tudom.....:) Ráadásul itthon vagyok, az időmbe beleférne lehet, hogy pont ez a probléma.:)

Sajnos én ilyen vagyok, utazásnál is mindig az utolsó éjjel pakolok össze, bár itt nem csak egy kiruccanásról van szó.

Azt hiszem itt olvastam egy kismamától, hogy szülés előtt hetekre előre megfőzött mindent és lefagyasztott, hogy a baba mellett ne kelljen már ezzel foglalkoznia. Csodálatos és bámulatra méltó, ő a példaképem.

Amúgy már most akkora a hasam mint a szülés előtt álló nőknek, már így is nehezen mozgok, hajolgatok! Megpróbálom lassan, de folyamatosan a készülődést, hátha !

Boldog babavárást nektek, további minden jót!

2009. dec. 7. 14:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!