Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan oldjátok meg a szőrtele...

Hogyan oldjátok meg a szőrtelenítést pocakkal? Kizárólag kozmetikusnál?

Figyelt kérdés
Első babát várom és még nincs pocakom. Nem tudom, hogy mekkora lesz és hogy mennyire lehet mellette az ilyen jellegű dolgokat elvégezni. Ti ugyanúgy tudtok mindent, mint előtte? Nyilván a pocak alatti részre gondolok elsősorban. (Intim és lábak.) A másik dolog ami érdekel, hogy zajlik ez a szülés előtt közvetlenül. Amikor érzed a fájásokat, vagy elfolyik a víz, akkor még van idő rendbe tenni magad? Vagy mondjuk a 40. héten elmégy gyantáztatni és szülsz, amikor szülsz? Gondolom a szülés előtt amúgy is leborotválnak a kórházban, de azért szeretnék nem úgy odamenni. Tudom, hogy a kérdés bugyuta és intim, de nem tudom elképzelni, hogy zajlik.
2014. jan. 27. 13:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én emlékezetből csináltam odalenn, a lábaimat pedig valahogy oldalról. Általában azért van időd szülés előtt még megcsinálni magadnak, de ha nem vagy elég alapos úgyis leborotválnak ott rendesen. Ha elfolyik a magzatvíz (és nem zöld), akkor simán van időd egy szőrtelenítésre, meg két fájás között is simán elvégezhető, ha nem egyből 2 percesekkel nyitsz. :)
2014. jan. 27. 13:30
 2/14 anonim ***** válasza:

Én amikor már nem láttam a pocaktól odalenn,a férjem segített.Igaz nem borotvánk van,hanem gépünk és könnyű dolga volt.A lábamat azt elértem én magam a kádba.

Engem szülés előtt nem borotváltak,de nem is kellett mert előtte pár nappal csináltuk meg és nem volt olyan szőrös. :D

2014. jan. 27. 13:31
 3/14 anonim ***** válasza:
Méretes pocakom volt, de a végig meg tudtam oldani a borotválkozást. Kényelmetlenül, közben háromszor elfáradva, de megcsináltam. Én sem akartam szőrösen menni a kórházba. Már készültek egyébként a szőrtelenítéshez, mikor mondtam, hogy nincs rá szükség. Ott szó nélkül megtették volna és meg is teszik, ha szükséges, nekik ez természetes.
2014. jan. 27. 13:32
 4/14 anonim ***** válasza:
Én tükörrel csináltam :) Rendszeresen borotváltam magam terhesen is, a pocaktól nem láttam semmit, de egy tükröt magammal szembe állítottam a kádba, úgy sima ügy. A lábamat le tudtam szőrteleníteni, (felteszed valahová, pl kád szélére), én elértem. Most mondjuk nagyobb a hasam mint az előző terhességemnél (25 hetes vagyok), de a tükör még működik. Szerintem egyébként ha nem pont szülés előtt szőrtelenítesz hanem 2 nappal előtte, addigra nem nő ki akkora dzsungel hogy szóljanak érte, azzal simán lehet szülni. A végén én is kb 2-3 naponta szőrtelenítettem, a szülés előtt pedig befektettek már a kórházba, nem volt borotvám, szóval pár napos borostával szültem, de nem szóltak érte, és nem is volt feltűnő.
2014. jan. 27. 13:38
 5/14 anonim ***** válasza:
A labadat simán el fogod érni,a fazont meg gyantaztathatod is,en azt tettem,tovább is tart. 4 hetente jártam,utoljára 38 hetesen,mivel hamarabb is jöhet a baba :)
2014. jan. 27. 13:55
 6/14 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy elég erős szőröm van és gyorsan nő. Most itthon gyantázom a lábam, a többit borotválom. Eléggé szégyellem, hogy ilyen. A párom biztos segítene, de engem zavarna. Akkor elvileg lesz arra idő, hogy szülés előtt még borotváljak. Köszi a válaszokat.
2014. jan. 27. 14:00
 7/14 anonim ***** válasza:

Mikor már nem láttam a lenti részt a pocimtól (most is így van, 24 hetes vagyok), akkor a kád szélére tettem egy tükröt és abban láttam magam.

Persze általában simán megborotvárom, már tapintásra tudom, hogy mit hol kell.

Amúgy pedig mikor mind a kétszer elment a vizem, akkor még volt időm szépen megborotválkozni odalent!!!!

Akkor mindent leborotváltam, mert a kórházban is kopaszra borotválnak.

2014. jan. 27. 14:06
 8/14 A kérdező kommentje:
Megnyugtattatok, köszi.
2014. jan. 27. 14:13
 9/14 anonim ***** válasza:

En az elsonel az utolso 2 honapban elmentem kozmetikushoz, hogy a fazont/intim reszt o gyantazza le (amugy en csinalom otthon), amikor beindultak a fajasok, zuhanyzas kozben meg leborotvaltam magam, erzesbol. Gondolom nem lett tokeletes, mert a szuleszno meg egy kicsit rasegitett bent :)

A masodikkal eltotojaztam es nem mentem kozmetikushoz, sokkal nagyobb a hasam en most total benazom tukorrel egyutt is. 40. heten vagyok, ma leszedtem amit tudok gyantaval, ha kezdodnek a fajasok/elfolyik a viz, ugyanugy megprobalom a maradekot meg leborotvalni, de pont tegnap beszeltem errol a szulesznovel, hogy majd o kiigazit.

A labamat igy nagyobb hassal egyebkent most is le tudtam gyantazni, csak az intim reszek jelentettek/jelentenek nehezseget.

2014. jan. 27. 14:20
 10/14 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy én is valahogy úgy csinálom majd, ha már egyedül nem megy, hogy az utolsó egy-két hónapban a lábamat, meg a fazont kozmetikussal gyantáztatom. A 38. hét környékén elmegyek még hozzá, ami addig visszanő, azt meg kiigazítom otthon borotvával, ha kezdődik a nagy esemény:) Legfeljebb rásegít a szülésznő, ha valahol marad.
2014. jan. 27. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!